Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rekuņenko EČ šķēršļu skriešanā vecuma grupā Latvijai izcīna pirmās zelta medaļas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rekuņenko EČ šķēršļu skriešanā vecuma grupā Latvijai izcīna pirmās zelta medaļas
Artjoms Rekuņenko. Foto no sportista personīgā arhīva.

Pirms dažām dienām Itālijas kalnu kūrortā Alpe Cimbra Eiropas čempionāts šķēršļu skriešanā, kur panākumus guva madonietis Artjoms Rekuņenko, kurš spēcīgākajā vecuma grupā (35-39 gadi) simts dalībnieku konkurencē izcīnīja uzvaras gan 3,4km, gan 12,7km šķēršļu distancē, nopelnot Latvijai pirmās zelta medaļas vēsturē lielajos čempionātos šķēršļu skrējienos. Kopā ar pasaules vadošajiem šķēršļu skrējējiem Rekuņenko bija labāko sešiniekā.

Jūnija vidū Itālijā norisinājās 2024. gada Eiropas čempionāts šķēršļu skriešanā, kurā piedalījās arī trīs šķēršļu skrējēji no Latvijas – Liene Allere, Kristīne Vāvere un Artjoms Rekuņenko.

Īsās distances garums sastādīja 3,4km, un tajā bija izvietoti 23 šķēršļi. Finišēt ar rezultātu izdevās vien Latvijas vadošaja šķēršļu skrējējam Artjomam Rekuņenko, jo gan Lienei Allerei, gan Kristīnei Vāverei, nepārvarot vairākus šķēršļus, tika nogrieztas visas trīs aproce, kas noveda pie tā, ka abas Latvijas pārstāves finišēja bez rezultāta. Noteikumi čempionātā ir ļoti strikti, jo uz visiem tehniskajiem šķēršļiem tiek dota tikai viena iespēja tos pārvarēt un, ja ar pirmo iespēju tas neizdodas, tad tiek nogriezta viena no trijām aprocēm. Ja tiek nogrieztas visas trīs aproces, tad dalībnieks paliek bez rezultāta, bet ja izdodas saglabāt vismaz vienu aproci, tad atlikušās aproces ir iespējams reabilitēt, noskrienot pirms finiša attiecīgo soda apļu skaitu.

Artjoms, kurš distanci veica gandrīz ideāli, tikai ar dažām mazām kļūdiņām, savā vecuma grupā (35 – 39 gadi) 3,4km distancē 82 dalībnieku konkurencē izcīnīja pirmo vietu un līdz ar to nopelnīja Latvijai pirmo zelta medaļu.

Nākamā distance bija trīs reizes garāka – 12.7km – un 476 kāpuma metriem, kurā bija izvietots 41 šķērslis. Uz starta atkal stājās visi trīs Latvijas izlases pārstāvji, taču arī garajā distancē finišēt ar ieskaitītu rezultātu izdevās vien Artjomam. Rekuņenko savā vecuma grupā (35 – 39 gadi) atkal spēja izcīnīt uzvaru, tuvāko konkurentu no Itālijas apsteidzot par 4 minūtēm un 29 sekundēm, trešo vietu izcīnīja Latvijā labi zināmais šķēršļu skrējējs no Lietuvas, mūsu kaimiņvalsts labākais šajā sporta veidā Dainius Liutkus, kurš Artjomam zaudēja 8 minūtes un 43 sekundes, pavisam šajā vecuma grupā startēja simts atlēti.

Jāpiebilst, ka Artjoms ne tikai otro dienu pēc kārtas uzvarēja visu vecuma grupu vērtējumā, bet garajā distancē tika uzstādīts sestais ātrākais dienas laiks, ņemot vērā arī profesionāļu jeb Elites klases sportistu rezultātus.

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:45, pirms nedēļas
Korektāk būtu teikt "jaunākajā vecuma grupā", citādi vārds "spēcīgākā" tomēr maldina. Kopā ar spēcīgākajiem - eliti (ja pareizi sapratu rakstu), Rekuņenko 6. rezultāts.