Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā
No kreisās: Aleksejs Ivaškins un Artjoms Rekuņenko. Foto no sportistu privātā arhīva.

Ar panākumiem, izcīnot uzvaras un citas godalgas vecuma grupās, no Lielbritānijā notikušā prestižā “Spartan race” šķēršļu skrējiena atgriezušies Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Artjoms Rekuņenko un Aleksejs Ivaškins.

Iepriekš ziņojām, ka pagājušajā nedēļas nogalē Ozolniekos norisinājās šī gada otrais posms iecienītajam pašmāju šķēršļu skriešanas seriālam “Patria race”, kur 𝐀𝐫𝐭𝐣𝐨𝐦𝐬 𝐑𝐞𝐤𝐮ņ𝐞𝐧𝐤𝐨 𝐮𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐤𝐬𝐞𝐣𝐬 𝐈𝐯𝐚š𝐤𝐢𝐧𝐬 nepiedalījās, jo mūsu spēcīgākie un pieredzējušākie OCR (Obstacle course run – šķēršļu skrējiens) atlēti bija devušies uz Lielbritānijas galvaspilsētu, lai startētu “𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧 𝐖𝐞𝐬𝐭 𝐒𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐧 𝐓𝐫𝐢𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚 𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝟐𝟎𝟐𝟒”. Spartan race” ir Pasaulslavens zīmols šķēršļu skriešanas un dažādu izturības sacensību organizēšanā.

Rekuņenko un Ivaškins parādīja, cik stipri ir Latvijas OCR sportisti, un mājās atgriezās ar lielisku pieredzi un ne vienu vien godalgotu vietu. Rekuņenko elites jeb Pro grupā izcīnīja augsto 4. vietu, kur divu stundu ilgā distancē līdz trijniekam pietrūka divu minūšu, bet vecuma grupā Artrjoms bija trešais. Savukārt Ivaškinam uzvaras divās distancēs vecuma grupās.

Vienā nedēļas nogalē norisinājās 3 starti - Beast (21 km), Super (10 km) un Sprint (5 km). Taču nedēļas nogales galvenais starts bija 21 km Beast distance, kura pulcēja visai spēcīgu dalībnieku sastāvu. Kopumā distancē devās vairāk nekā 1000 dalībnieku, taču Pro kategorijā, pēc pagājušā gada rezultātiem, bija kvalificējušies 20 labākie atlēti, starp tiem esot arī Artjoms Rekuņenko. Pro kategorijā bija pārstāvētas 11 valstis. Bez liela pārsteiguma pirmās divas vietas izcīnīja pagājušā gada pasaules čempioni - attiecīgi čehs Romans Tots un dānis Leons Kofēds.

Pagājušajā gadā pasaules čempionātā vecuma grupā medaļu ieguvušais Artjoms Rekuņenko: “21km Beast distanci skrēju Pro kategorijā kopā ar vairākiem ļoti spēcīgiem atlētiem, to starpā diviem pasaules čempioniem. Iesāku ļoti uzmanīgi, vietu ziņā kaut kur pie beigām. Lai gan kopumā nekādus lielos rezultātu mērķus neizvirzīju, jo galvenais bija justies labi un sekot līdz ceļgala stāvoklim, tomēr ap distances vidu sāku kāpināt tempu un dzīt citus sportistus. Šķēršļus pārvarēju salīdzinoši viegli un pārliecinoši, kas finišā deva 4.vietu. Lielāks prieks ir par ceļgala stāvokli un pašsajūtu nekā par izcīnīto vietu, jo treniņos skriešanas apjomi bijuši ļoti mazi, vairāk ir strādāts uz spēku.”

“10km Super distanci skrēju piesardzīgi, jo pirms starta jūtami sāpēja celis. Uz vietu rezultātos atkal neiespringu, jo svarīgi bija justies labi un neiedzīvoties savainojumā. Visi šķēršļi atkal nācās viegli, bet atkal netrāpīju šķēpu, kas bija vistālāk novietotais šķēps, kādu esmu metis. Kopumā ļoti kvalitatīva nedēļas nogale ar skatu uz priekšu,” optimistiski raugās iepriekšējo sezonu kopvērtējuma uzvarētājs “Patria race” Rekuņenko.

Pagājušās sezonas vicelīderis “Patria race” 𝐀𝐥𝐞𝐤𝐬𝐞𝐣𝐬 Ivaškins: “Šīs bija manas pirmās Spartan sacensības. Uzreiz varu pateikt, ka līmenis ir baigi augsts, bez dažām niansēm. Startēju visos trijos startos. Dabūju TRIFECTA medaļu. Trase nebija viegla, daudz kalnu, dubļu un akmeņu,” norāda Aleksejs.

“BEAST 21km starts bija labs. Tur startēja četras vecuma grupas, un bija daudz cilvēku, tomēr jau otrajā kilometrā biju pirmais. Viss gāja labi, bet ap divdesmito kilometru vajadzēja nest spaini ar smiltīm pret kalnu čūskas (līkloču) veidā, un pa vidu bija šķērslis, vajadzēja ar virvi pacelt smilšu maisu ap 5m augstumā. Šeit man sākās problēmas, jo sarāva kājās krampi. Kamēr iestidzis žogā, sapratu, ka nebūs, un skrēju soda apli ar spaini, un zaudēju daudz laika. Beigās vēl netrāpīju šķēpu. SUPER 10km distancē viss sanāca un dabūju labu rezultātu,” secina pērn stafetēs pasaules čempionātā ar Rekuņenko un Andi Sakni 8. vietu ieguvušais Ivaškins, piebilstot, ka “SPRINT 5km bijis prieka pēc, bet tāpat neapstājies nevienā kalnā un skrējis ar smagumu. Kopumā bija ļoti labas sacensības, jauna pieredze.