Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Sportima-Nikars" - Latvijas amatieru futbola čempioni

"Sportima-Nikars" - Latvijas amatieru futbola čempioni
Foto: ITAR TASS/Scanpix

Svētdien, 10.oktobrī Jūrmalā, Slokas stadionā pulcējās astoņas labākās Latvijas komandas futbolā 7 pret 7, lai noskaidrotu 2010.gada Latvijas Amatieru Futbola čempionāta uzvarētāju.

Komandas tika pārstāvētas no Vidzemes, Latgales, Kurzemes, Zemgales un Ziemeļaustrumu reģioniem, kā arī trijām Latvijas lielākajām pilsētām: Rīgas, Daugavpils, Liepājas.

Sacensībās dominēja ātrs, tehnisks un atlētisks futbols, ko atzinīgi novērtēja gan klātesošie, gan paši sacensību dalībnieki. Visas spēles aizritēja saspringtās cīņās, par ko liecina blīvie rezultāti, nevienā komandā netika fiksēts liels vienas komandas pārsvars. Arī finālā, lai noskaidrotu Latvijas čempionu 7 pret 7 nācās uzvarētāju noskaidrot tikai ar pēcspēles soda sitienu sēriju, kur pārāki izrādījās Sportima – Nikars komanda no Rīgas. Otro vietu ieguva mājinieku komanda no Jūrmalas „FK Devro”.

Spēlētāji gan neslēpa savu sarūgtinājumu, jo divas minūtes pirms filālspēles beigām jūrmalnieki vēl atradās vadībā ar 1:0. Arī grupu stadijā spēle starp abām komandās noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 0:0. Bronzas medaļas aizceļoja uz Ventspili, kuras savā īpašumā ieguva Hondas komanda, kas cīņā par trešo vietu pārspēja Daugavpils komandu Latgales Ceļdaris ar rezultātu 1:0.

2010.gada Latvijas Amatieru futbola čempionāta vietu sadalījums:

1. Sportima – Nikars (Rīga)
2. FK Devro (Jūrmala)
3. Honda (Ventspils)
4. Latgales Ceļdaris (Daugavpils)
5. Stāmeriena (Stāmerienas pag.)
6. Tosmare (Liepāja)
7. Ungurpils (Vidzeme)
8. Namejs (Līvāni)

Rezultatīvākais spēlētājs: Nils Sitenkovs (Stāmeriena)
Labākais vārtsargs: Aleksandrs Kļušins (Sportima-Nikars)

Izmantotie resursi:
LFF: Latvijas Futbola federācija


, 2010-10-12 13:12, pirms 14 gadiem
vispār,šis reģionu princips liekas kaut kā līdz galam nepārdomāts. Kāpēc Vidzemi pārstāv Ungurpils? vai tad bija kaut kāda sīkāka atlase,piemēram, starp Valkas, Valmieras, Limbažu, Cēsu un Ogres labākajām komandām?
Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
Pirmais trijnieks vīriešiem Vilkā un Latvijas čempionātā. Foto: "Stirnu buks".

Par Latvijas taku skriešanas čempioniem "Stirnu bukā" Rēzeknes novadā kļuvuši Komass un Armane

Toms Komass un Agate Armane uzvarēja Rēzeknes novadā Dubuļos notikušajā “Stirnu buks” “Garmin-Fēnikss” 76km Vilka distancē, tādējādi kļūstot par šī gada Latvijas čempioniem taku skriešanā. Čertkārtējais Rīga-Valmiera uzvarētājs un rekordists Komass to paveica pirmo reizi, bet pērn gan Vilkā, gan Latvijas čempionātā taku skriešanā uzvarējusī Armane panākumu atkārtoja. Kopā visās distancēs ainavisko Latgali Rāznas ezera krastos izbaudīja ap diviem ar pusi tūkstošiem skrējēju.

Pēc 24 gadiem Rojā notiks 24h skrējiens, pirmo reizi Latvijas čempionāta statusā

Vienlaikus ar Latvijas čempionātu taku skriešanā Rēzeknē “Stirnu buka” ietvaros šajā nedēļas nogalē Rojā pēc 24 gadiem risināsies diennakts skriešanas sacensības, kurām pirmo reizi vēsturē ir piešķirts nacionālā čempionāta statuss. Dalībnieku vidū būs arī dzīvā leģenda Viktors Suborins un skrējiena Rīga–Valmiera aizpērnā uzvarētāja Viktorija Briantseva no Ukrainas.