Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. posmā Mežgarciemā divās distancēs punkts šķir līderus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. posmā Mežgarciemā divās distancēs punkts šķir līderus
Organizatoru foto.

Šī gada 7. septembrī Mežgarciemā pirmo reizi notika Baltijas valstīs lielākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla sacensības, kas bija piektās sezonas priekšpēdējais piektais posms un saucās “Mežgarciema militārās pilsētiņas rogainings”. Saulainos un karstos laikapstākļos norisinājās arī spraigas cīņas par uzvaru, it īpaši divās garākajās distancēs. Kopumā startēja nedaudz vairāk kā pustūkstotis dalībnieku..

Iepriekšējais ceturtais posms Mazsalacā norisinājās jūlija vidū, tāpēc līdz šim posmam orientēšanās entuziastiem nācās atkal gaidīt ilgāku laiku, proti, divus mēnešus, kas ir tikpat, kā no trešā posma maijā līdz ceturtajam jūlijā. Pirmo reizi aizraujošā rogaininga seriāla “Pilsētas leģendas” dalībnieki viesojās Mežgarciemā, tā kā dalībniekiem tika sarūpēts vēl viens jauns sacensību apvidus, jo arī iepriekšējā norises vietā Mazsalacā populārais rogaininga seriāls vēl nebija viesojies.

Plašais sacensību apvidus ietvēra vairākas Rīga-Saulkrasti dzelzceļa pieturas –Kalngali, Garciemu, Garupi un Carnikavu, stiepjoties no Priežlejām līdz Carnikavai un perpendikulāri no Garciema līdz Atariem. Garāko distanču dalībniekiem bija iespēja paciemoties gan Carnikavas centrā, gan veldzēties ar peldi sacensību apvidus otrajā galā – Ķīšezerā pie Priežlejām. Mežgarciema posmā kādi kontrolpunkti būs pie Ādažu lidlauka, ar aviāciju saistītu objektu sastopot otro reizi šajā sezonā, jo pie Spilves lidlauka notika pirmais posms.

Jaunums bija “Gerble” cepumi kas bija 3h MTB distances atbalstītājos. Pārliecinošu uzvaru svinēja šogad Eiropas čempionātā ap četrdesmitnieku finišējušais, bet pērn 19. vietu izcīnījušais Mārtiņš Linde, kurš savāca dienas lielāko punktu ražu – 176 punkti. Ar 161 punkta daudzumu stabilai otrajai vietai pietika kopvērtējuma līderim Raitim Muižniekam, kurš arī līderpozīcijas nosargās arī sezonas beigās, jo Linde ir izlaidis divus posmus un sestdien otro reizi šosezon uz starta neizgāja vēl viens Eiropas un arī pasaules čempionāta Top20 braucējs Andris Sarksņa, kurš šoreiz priekšroku deva populārajam VIVUS MTB maratonam Apē, kurā piedalījās arī “Pilsētu leģendu” organizators Jānis Vanags.

Spraigajā cīņā par trešo vietu Jānis Lācis par punktu bija priekšā Mārtiņam Godiņam, kurš pārtērēja piecas ar pusi minūtes un šķīrās no 6 punktiem. Sievietēm līdzīgā cīņā ar Dinu Zobenu uzvaru svinēja lietuviete Renata Pauļauskiene. Līdzīgs duelis bija arī par trešo vietu dāmā, kur Aiga Strazdiņa par trim punktiem apsteidza Inesi Kauķi.

Garākajā 6h “Garmin” distancē “Riga Adventure team”, kurā šoreiz ultra distances izmēģinājušajam un arī grūtajā “Vilkaču maratona” distancē startējušajam Valdim Čunkam kompāniju sastādīja vēl viens garo distanču cienītājs Žans Verdens, kuriem ar 167 punktiem izdevās ļoti spraigā cīņā būt pirmajiem, jo tikai par punktu atpalika ne tikai viena, bet pat divas komandas - Kārlis Lauders un Toms Bergmanis (Kad dzīvot sagribas), kā arī vēl viens ultra distanču meistars un Latvijas rekordu savulaik uzstādījušais Jānis Actiņš, kuram ar meitu Elīzu arī 166 punkti un pirmā vieta jauktajām komandām.

Līdzšinējie vicelīderi Sandis Pētersons un Zane Gruberte (Bebri nesnauž) arī savāca virs 160 punktiem un bija ceturtie kopējā ieskaitē un otro Mix. Šai robežai tuvu bija arī Renārs Skudra un Viesturs Šlosbergs (Bez stresa), bet sešinieku ar 156 punktiem noslēdza Igaunijas pārstāvji. Sievietēm lielāko punktu ražu (147 punkti) nopelnīja izpalīdzīgā Kristīne Kadaša un Gunta Brazauska (Dzintars matos), bet ģimenēm uzvarēja Cīmuri.

Labi garākajā distancē nostartēja arī nupat Eiropas pludmales volejbola čempiona titulu izcīnījušā Mārtiņa Pļaviņa sieva Liene, kura kopā ar komandas biedrenēm Laini Rupeiku-Ružu un Gitu Griezni, kurai tā bija debija rogainingā, nopelnīja trešo vietu Open grupā dāmām.

Kokmuižas 4h distancē arī pirmās divas komandas šķīra nieka punkts. Ar šādu minimālāko starpību Sandis Zukulis un Elīna Petrovska (Kļūdu kaskāde), kuru kontā 113 punkti, apsteidza savus sīvākos sāncenšus un draugus Eduardu Pāķi un Sniedzi Brakovsku (Ādaži city). Tādējādi pirmajās divās vietās ierindojās Mix komandas, bet trijnieku absolūtajā vērtējumā noslēdza labāko vīru komanda “Retrīts mežā” ar Aivaru Hemmeli un Sergeju Briedi sastāvā.

Apaļu simts punktu summa savāca spēcīgākā dāmu komanda BR3 ar Ievu Godiņu un Aigu Kalniņu, kurām tikai punktu piekāpās Arnis Mālbergs un Mārtiņš Ozoliņš. Ģimenēm šajā distancē uzvarēja Krustiņi (Balto Zalkšu ģimene) arī apaļu summu – 70 punkti. Jautru dienu pavadīja un arī netālu no Carnikavas Laveru ezerā nopeldējās pozitīvā Žanna Novikova ar jautrajām komandas biedrenēm Montu Ozolu un Artu Rozenbergu, kuras nosaukumu komandai visticamāk smēlušās no filmas “Emīla nedarbiem” – “Komēta nāk”.

“Magnesia” 2h distancē dominēja lietuvieši Vladas Kutiavinas un Mantas Pocevičus ar 72 punktiem. Kārlis un Daina Stonkas, uztrenējuši skriešanu “Bultas” klubā, sakrāja 65 punktus un bija pirmie jauktajām komandām. Abi Tomasi no citas filmas “Mirāža” – Neuss-Lucs un Tīss ar 63 punktiem noslēdza trijnieku. Samuševi – Ruslans ar Etjēnu – uzvarēja ģimeņu ieskaitē un kopvērtējumā bija astotie. Dāmu konkurencē šoreiz pietika ar rezultātu zem 40 punktiem, jo pirmo vietu ieguva 37 punktus sakrājušās “Lauktozītes” – Ilze Roķe un Māra Ozola.

ISOSTAR 2h O-run atkal uzvarēja un atkal vairāk par 70 punktiem savāca Miķelis Zumbergs, kuram šoreiz lielāks nekā punkta pārsvars, kā tas bija pirms diviem mēnešiem Mazsalacā. Kopvērtējuma līderim Jānim Užulim šoreiz nācās samierināties ar 4.vietu, jo trijniekā iekļuva Aigars Šuvcāns un Ingus Znotiņš, kuriem attiecīgi 67 un 65 punkti. Sievietēm lielisku sniegumu ar plānošanu un bagātīgu punktu ražu (61 punkts) nodemonstrēja Anžela Šapavalova, svinot pirmo uzvaru. Iepriekšējo gadu uzvarētāja un kopvērtējuma līdere Anita Užule, distances vidū saprotot, ka nebūs īstā diena, ar 55 punktiem ieņēma otro vietu, bet spraigajā cīņā par trešo vietu, par punktu apsteidzot lietuvieti, trešo vietu ieguva un pozitīvo noskaņojumu pastiprināja Liepājas posma uzvarētāja Anete Dārta Rožkalne.

“Pilsētas leģendas” rīko piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" ar Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Reģistrēties dalībai un vairāk informācijas uzzināt iespējams mājaslapā rogainings.lv.