Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kārlails: ''Aizsardzībā jāspēlē ar lielāku pašatdevi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kārlails: ''Aizsardzībā jāspēlē ar lielāku pašatdevi''
Riks Kārlails. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Šarlotes ''Hornets'' ar 99:118 Dalasas ''Mavericks'' galvenais treneris Riks Kārlails atzina, ka šī bijusi slikta nakts visai komandai, taču ir jāuzlabo pašatdeve aizsardzībā. Neveiksmīgu spēli aizvadījušais Luka Dončičs pauda, ka joprojām ir ceļā uz spēļu ritma atgūšanu.

Šonakt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rodiona Kuruca Bruklinas ''Nets'' izcīnīja trešo panākumu piecās spēlēs, savā laukumā ar 145:141 pārspējot Atlantas ''Hawks'', kam šī bija pirmā neveiksme sezonā. Kurucs arī šajā cīņā laukumā nedevās.

''Šovakar mums bija liels pārbaudījums. Ja nemaldos, līdz šai spēlei mums bija pirmā aizsardzība līgā, bet nu tā vairs nebūs. Uzbrukumā viņu metēji darbojās ar lielu pārliecību. ''Hawks'' vairs nav tikai Trejs Jangs, tur ir arī citi basketbolisti, kas prot gūt punktus, līdz ar to tikām testēti aizsardzībā. Šis nebija Ērvinga vakars līdz ceturtajai ceturtdaļai, kad atguva savu ritmu uzbrukumā. Mēs centāmies radīt viņam situācijas, un Kairijs nospēlēja lieliski pēdējās 12 minūtēs. Durentam, manuprāt, bija solīda spēle visos aspektos ar 33 punktiem,'' maču analizēja ''Nets'' galvenais treneris Stīvs Nešs.

Tikmēr uzbrukuma līderis Kevins Durents atzina, ka visiem līgā šajā sezonā būs jārēķinās ar ''Hawks'': ''Tā ir enerģiska komanda, kas skrien uzbrukumā un balsta to uz trīspunktniekiem. Šodien viņi izmeta 46, realizējot 18 no tiem. Kādi pieci vai seši viņu basketbolisti var sev izkārtot metienu, bet uz soliņa atrodas vēl viens treneris Rondo personā. Šogad visiem būs jāuzmanās no ''Hawks''.''

Neveiksmīgu sniegumu šonakt parādīja Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'', kas savā laukumā atzina Šarlotes ''Hornets'' pārākumu ar 99:118. Nepārliecinoši nospēlēja līderis Luka Dončičs, slikti metot no distances. ''Ir skaidrs, ka Luka vēl nav atradis savu ritmu, un mēs visi strādājam caur kaut ko šobrīd. Uz laukuma ir jāspēlē ar maksimālu pašatdevi, vai arī zaudēsim. Šī bija slikta spēle visiem. Ar Luku viss būs kārtībā. Mums patīk trīspunktnieki, bet uz to nebalstīsim savu spēli. Nekad neiemetīsim visus metienus, taču ir jāspēlē aizsardzībā ar lielāku degsmi, kas nenotika pirmajos divos sezonas mačos,'' pauda ''Mavs'' galvenais treneris Riks Kārlails.

Luka Dončičs, kurš šonakt guva tikai 12 punktus: ''Daudz basketbolistu šobrīd cenšas tikt atpakaļ spēļu ritmā. Parasti tas notiek pirmssezonas pārbaudes spēlēs, pareizi? Lamelo šonakt bija lielisks mačs. Mans ieteikums - izbaudi basketbolu. Ne visi var spēlēt NBA, tāpēc gūsti prieku. Dažreiz būs grūti brīži, kā mums šodien.'' Basketbolists bija tik neapmierināts ar savu sniegumu, ka pēc spēles palika arēnā un trenēja savu metienu.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/nets/news/recap...
https://www.mavs.com/dal-clt-briefs/