Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Vengers aicina veidot ekspertu grupu tēlošanas izvērtēšanai

Vengers aicina veidot ekspertu grupu tēlošanas izvērtēšanai
Arsēns Vengers
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba „Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers izteicis vēlmi izveidot neatkarīgu ekspertu grupu, kas pieliktu punktu futbolistu simulēšanai.

Tēma kļuvusi aktuāla pēc vairākiem incidentiem, kuros bijuši iesaistīti Londonas „Chelsea” futbolisti. Vengers uzskata, ka ir jāizveido ekspertu grupa, kas varētu sodīt acīmredzamus niršanas gadījumus.

„Esmu pret niršanu, bet vienīgais veids, lai spēlētāji to pārtrauktu darīt, ir viņus sodīt,” Vengers teica. Viņš uzskata, ka ar vainīgo futbolistu vārdu nosaukšanu vien nepietiek, bet ir nepieciešams, lai viņi saņemtu diskvalifikāciju, balstoties uz video pierādījumiem. „Mums vajadzētu viņus sodīt pēc spēlēm,” piebilda francūzis. „Problēma būs noteikt, kad tā ir bijusi apzināta simulācija. Tas ir svarīgs jautājums, taču dažreiz to ir grūti izdarīt.”

„Hull City” treneris Stīvs Brūss izteica neapmierinātību par tiesneša lēmumu nepieškirt dzelteno kartīti Londonas „Chelsea” aizsargam Gerijam Keihilam par acīmredzamu simulāciju, kad 13.decembrī „Hull” piekāpās Mourinju vadītajai vienībai (0:2). Tajā pašā spēlē, „Chelsea” futbolisti Djēgu Košta un Vilians saņēma brīdinājumus par niršanu.

Arī „West Ham” galvenais treneris Sems Elardaiss apsūdzēja „Chelsea” aizsargu Branislavu Ivanoviču par pārāk vieglu krišanu soda laukumā, kad Londonas klubs svinēja uzvaru (2:0).

„Chelsea” treneris Žuzē Mourinju apgalvo, ka pret viņa vadīto komandu ir izveidota kampaņa, lai ietekmētu tiesnešu lēmumus. Svētdien, Londonas „Chelsea” viesojoties „Southampton” stadionā, galvenais tiesnesis uzskatīja, ka pussargs Sesks Fabregass pārāk uzskatāmi demonstrējis kritienu soda laukumā, piešķirot viņam dzelteno kartīti. Pēc spēles Mourinju teica „Pret „Chelsea” ir izveidota kampaņa. Es nezinu kāpēc, bet man ir vienalga.”

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Arsene Wenger: Arsenal boss wants...

  +4 [+] [-]

, 2014-12-31 04:15, pirms 9 gadiem
Lai ņem 2 galvenos tiesnešu uz laukuma, tad varēs visiem iezkraidīt pakaļ un redzēt labāk kas tur notika. Ja ir ātrais pretuzbrukums tad viens vecais krabis nevar izjoņot.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-31 08:29, pirms 9 gadiem
Nav slikts risinājums - tas neaizkavē spēli un vienas līgas ietvaros, kur spēli fiksē pārdesmit kameras, tas ir reāli izdarāms...pēc spēles neatkarīgi eksperti izvērtē...viena liela problēma - kur dabūt neatkarīgus ekspertus?...vecie tiesneši, kuri beiguši tiesāšanas karjeru?...

     [+] [-]

, 2014-12-31 08:48, pirms 9 gadiem
Nu tas atkal būs baigi subjektīvi un noteikti būs daudz strīdīgu gadījumu. Man nav iebildumu, ka soda acīmredzamos daivus, kur pat kontakta nav, bet ja sāks vērtēt vai "pārāk viegli nokrita", utt. tad sāksies baigais bardaks.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-31 09:19, pirms 9 gadiem
Simulacijas ir , ka speletajs tiesa nozime nirst,lido vai krit apzinati lai nedabutu pa kajam , bet sekojosais gan ir vai nu sodams vai arii nekas . jasoda butu tie kas pec sadiem kritieniem vel vartas zale taa ka liekas ka ir kautkas lauzts un tad viena mirkli lec kajas un skrien kaa nebijis.
otra varianta nokrit un uzreiz celas augsa un spele talak futbolu, jo vins iespejams ar savu kritienu veiksmigi ir pasargajis savas kajas

Lai laimigs jaunais gads !!!

     [+] [-]

, 2014-12-31 10:44, pirms 9 gadiem
Elementāri: Vienu futbola tiesnesi un vienu aktieri, lai kopā skatās kad pārkāpums, kad tēlošana. Bet ja godīgi, tad tēlošana mūsdienu futbola tēla graušanai nodara apmēram tikpat lielu ļaunumu kā rupjie pārkāpumi.

     [+] [-]

, 2014-12-31 11:41, pirms 9 gadiem
Jāsoda pirmkārt tiesneši, kuri bieži vien negrib redzēt simulācijas, bet gan nozīmē 11m! Tad ķeramies klāt visiem nirējiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-31 11:43, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Jāsoda pirmkārt tiesneši, kuri bieži vien negrib redzēt simulācijas, bet gan nozīmē 11m! Tad ķeramies klāt visiem nirējiem.
Tas būtu apmēram tāpat kā celt māju no jumta.

     [+] [-]

, 2014-12-31 11:48, pirms 9 gadiem
Vienas "Chelsea" komandas dēļ taisīt speciālu komisiju?

     [+] [-]

, 2014-12-31 11:51, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: Vienas "Chelsea" komandas dēļ taisīt speciālu komisiju?
"Nirst" visās komandās.

     [+] [-]

, 2014-12-31 11:52, pirms 9 gadiem
Namejsl rakstīja: "Nirst" visās komandās.
bet ne tik bieži un ne tik profesionāli, kā to dara "mani spēlētāji nesimulē" komandā.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-31 11:55, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: bet ne tik bieži un ne tik profesionāli, kā to dara "mani spēlētāji nesimulē" komandā.
Nu... Pēdējā mēneša laikā ļoti neprofesionālas simulācijas ir veikuši arī WHU un Everton spēlētāji. Bet tur vismaz trener godīgi atzīst, ka spēlētāji "nirst". Viss jau būtu labi ar "mana komanda nesimulē", bet katru reizi, kad uz "Blues" vārtiem tiek nozīmēts 11 m sitiens, viņam ir tikai viens skaidrojums "dive".