Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Finals" sastāvs: bez čempionēm un ar sešām debitantēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Finals" sastāvs: bez čempionēm un ar sešām debitantēm
Barbora Krejčīkova. Foto: Reuters/Scanpix

Tiekot pabeigtiem šīs nedēļas WTA turnīriem, kļuva zināms sezonas finālturnīra astoņnieks, kas no 10. līdz 17. novembrim sacentīsies Meksikas pilsētā Gvadalaharā.

"WTA Finals" kvalifikācijas Top 10

VietaTenisisteValstsPunkti
1.Ešlija BārtijaAustrālija6411
2.Arina SabaļenkaBaltkrievija4768
3.Barbora KrejčīkovaČehija4518
4.Karolīna PliškovaČehija4036
5.Marija SakariGrieķija3341
6.Iga ŠvjontekaPolija3226
7.Garbinje MugurusaSpānija3195
8.Paula BadosaSpānija3112
9.Anete KontaveitaIgaunija3061
10.Onsa ŽabūraTunisija3020

Ranga līderes Ešlijas Bārtijas lēmums nepiedalīties "WTA Finals" nozīmēja to, ka finālturnīrā pie spēlēšanas tiks atlases devītās pozīcijas īpašniece. Par to kļuva Igaunijas labākā tenisiste Anete Kontaveita, kura uzvarēja četros no pēdējiem septiņiem turnīriem, pēdējā brīdī apsteidzot Onsu Žabūru. Tunisijas tenisiste šogad guvusi visvairāk uzvaru (48).

No šīs sezonas "WTA Finals" dalībniecēm finālturnīros spēlējušas tikai divas tenisistes – Karolīna Pliškova un Garbinje Mugurusa. Čehietes kontā ir četri turnīri, pēdējos trīs tiekot līdz pusfinālam (2017-19), bet Spānijas tenisiste spēlējusi trīs reizes, vienreiz tiekot līdz pusfinālam (debijā 2015. gadā).

Pliškova un Marija Sakari ir vienīgā tenisistes, kurām šogad nav titulu. Pliškova sasniegusi trīs finālus (Romā, Vimbldonā un Monreālā), bet Sakari septiņos turnīros tika līdz pusfinālam (ieskaitot "French Open" un "US Open"), kā arī sasniedza finālu Ostravā.

"French Open" uzvarētāja Barbora Krejčīkova būs vienīgā šīs sezonas "Grand Slam" čempione finālturnīrā un vienīgā, kura piedalīsies arī dubultspēlēs (ar Kateržinu Sinjakovu). Krejčīkovai tas būs trešais starts "WTA Finals" dubultspēlēs.