Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čempione sāk ar uzvaru, "Lakers" - ar zaudējumu

Andrejs Siliņš

Čempione sāk ar uzvaru, "Lakers" - ar zaudējumu
Lebrons Džeimss beidzot aplūko savu pirmo čempiona gredzenu
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz trešdienu okeāna viņā pusē sākās 67. Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sezona. Pirmajā spēļu dienā čempionvienība Maiami "Heat" mājās ar rezultātu 120:107 apspēlēja citu Austrumu konferences potenciālo līderi Bostonas "Celtics", savukārt skaļāko maiņas darījumu vasarā izdarījusī Losandželosas "Lakers" savā laukumā turpināja zaudēt - ar rezultātu 91:99 atzīts Dalasas "Mavericks" pārākums.

Varežao valda zem groziem

Viena no divām pirmajām spēlēm jaunajā sezonā tika aizvadīta Klīvlendā, kur vietējā "Cavaliers", pateicoties Kairija Īrvinga 29 gūtajiem punktiem, ar rezultātu 94:84 apspēlēja Vašingtonas "Wizards". Tiesa, Īrvings nekļuva par apspriestāko spēlētāju Klīvlendā - spēka uzbrucējs Andersons Varežao gan.

Brazīlietis, kurš savainojuma dēļ nepiedalījās lielākajā daļā spēļu pagājušajā sezonā, sezonu sāka ar 23 atlēkušajām bumbām. Tas ir jauns Varežao karjeras rekords, taču pavisam maz trūka, lai spēlētājs sasniegtu arī pirmo "triple-double" - uzbrucējs guva deviņus punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

"Wizards" spēlēja bez pamata vīriem Džona Vola, Nenes un Kevina Serafina, bet rezultatīvākais viņu prombūtnes laikā bija Džordans Kraufords - 11 punkti.

Gārnets nesveicinās ar Alenu, "Heat" pieveic "Celtics"

Par centrālo spēli pirmajā spēļu naktī jāsauc Maiami notikušā - tur "Heat", pirms spēles saņēmuši čempionu gredzenus un uzvilkuši botas ar zelta krāsu, pieveica Bostonas "Celtics" - 120:107. Bostona, kam pagājusī sezona beidzās tieši pēc spēlēm ar Maiami, nonāca iedzinējos ar 19 punktu deficītu, taču mača izskaņā veica izrāvienu 11:2, kas ļāva pietuvoties līdz četru punktu attālumam (107:111). Tiesa, noslēdzošajās divās minūtēs mājinieki nervus nebendēja un sagādāja saviem līdzjutējiem uzvaru.

Spēlē netrūka dažādu zemtekstu un asumu. Mača izskaņā Redžons Rondo, kuram 25. regulārās sezonas spēli pēc kārtas vismaz desmit rezultatīvas piespēles, asi pārkāpa noteikumus pret Dveinu Veidu, Maiami labāko punktu guvēju (29). Veids šajā mačā sasniedza un pārsniedza 15 000 karjerā gūto punktu robežu, kļūstot par 123. spēlētāju NBA vēsturē, kurš to iespējis.

Pirms spēles Rejs Alens, kurš vasarā pameta "Celtics", vēlējās apsveicināties ar Kevinu Gārnetu, taču bostonietis neizrādīja nekādas emocijas un izlikās Alenu neredzam. Alens izmeta septiņus metienus no spēles, bet ar to pietika, lai gūtu 19 punktus savā "Heat" debijas mačā. Lebrons Džeimss iemeta 26 punktus un izcīnīja desmit bumbas, bet vairākkārt pameta laukumu krampju dēļ - vispirms labajā, pēc tam arī kreisajā kājā.

Jau pieminētais Rondo kļuva par produktīvāko Bostonas vīru - 20 punkti, tam klāt arī 13 piespēles un septiņas bumbas zem groziem. Brendons Bass izcēlās ar 15 punktiem un 11 bumbām. Rezultatīvāks par Rondo bija vienīgi Pols Pīrss, kuram 23 punkti, kā arī pa piecām bumbām un piespēlēm. Pirmo spēli kopš 2011. gada 11. maija aizvadīja bostoniešu uzbrucējs Džefs Grīns, kuram bija sirds operācija. Viņam 23 minūtēs trīs punkti.

"Lakers" zaudējumi turpinās arī regulārajā sezonā

Pēc zaudējumiem visās astoņās pirmssezonas spēlēs Losandželosas "Lakers" regulāro sezonu sāka ar... zaudējumu mājās pret Dalasas "Mavericks" - 91:99. Teksasas komandai nespēlēja tās lielākā zvaigzne Dirks Novickis, kurš ārstē savainojumu, taču atradās citi līderi, kas mācēja pieveikt zvaigžņoto "Lakers". Darens Kolisons sameta 17 punktus, Brendans Raits pievienoja 14, bet Oudžei Mejo - 12, un "Mavericks" otrajā puslaikā kontrolēja spēles gaitu, ne brīdi neradot "Lakers" iespējas atspēlēties.

Pau Gazols iemeta 23 punktus un savāca 13 bumbas, Kobe Braients, spēlējot ar savainotu labo kāju, guva 22 punktus. Komandas jaunpienākušās zvaigznes Dvaits Hovards un Stīvs Nešs nepārliecināja. Hovards guva 19 punktus un izcīnīja desmit bumbas, bet aizmeta garām 11 (!) no 14 soda metieniem un divas minūtes pirms beigām saņēma sesto piezīmi. Stīvs Nešs palika ēnā "Lakers" uzbrukumos, maču beidzot ar septiņiem punktiem un tikai četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Lakers" mērķi un ambīcijas ir augstas, bet mača pret novājināto "Mavericks" parādīja, cik daudz vēl Losandželosas komandai jāstrādā, lai būtu vērts runāt par iespēju izcīnīt 17. čempiontitulu kluba vēsturē.

1 2 49 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Raimis969x

  -1 [+] [-]

, 2012-10-31 08:54, pirms 12 gadiem
Verajo zveers.Alens pirmajaa speelee Heat sastaavaa zveeraa!Lakers aarpraats!Dallasa bez Dirka ieruleeja!Howards galiigi nav formaa..prinstonas offenc HA HA HA 4ali TNT studijaa paarnirdzaas priekskam viniem Nash ja kaut kaadu debiilu prinstonas uzbrukumu..Izvilka laikam kaut kaadu statu arii,ka Nesha karjeras mazrezultatiivaakaa speelee!!Lakers sezonas saakums buus galiigas auzas taa vien liekas!!Naakamaa speele pret Portlandu!

Ja nosleegs liigumu ar Howardu ilgterminaa ta nodoklos paarmaksaas 90 miljoni un komenteetaaji saka aaa leikeriem tas jau nekas vini bigmarket team!Grasaas driizumaa parakstiit jaunu TV translaaciju liigumu uz 20 gadiem 3 miljardi $$$$$$$$!!!Nu jaa ta jau tie 90 ljimi $ pie kaajas

Sodi Dwaitam 11 no 14 sausmas!!Nu tik traki jau visu laiku nebuus ja taa ta vinu buutu biistami tureet uz laukuma speelu galotnees!!

Njaaa jautra eera leikerlendaa saakaas!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-31 09:03, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: ka paregojums vesta - ja sezonu ar uzvaru saksi, tad ar 4 kasieniem noslegsi!
manis pēc Heat var uzvarēt pēdējās 10 spēlēs, galvenais, lai viņi nekļūst par čempioniem.

     [+] [-]

, 2012-10-31 09:05, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: ka paregojums vesta - ja sezonu ar uzvaru saksi, tad ar 4 kasieniem noslegsi!

Stulbs pareģojums, pagājušo sezonu Heat sāka un beidza ar uzvaru!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-31 09:08, pirms 12 gadiem
Pavērosim, ka Lakers iespēlēsies, lai arī pirmā spēle nav nedz bīstama, nedz izšķiroša, galvenais, ka nekas diži neuzlabojas no pārbaudas spēlēm.
Kā raustīju plecus neizprašanā, tā vēl tgd raustu, kapēc viņiem nešu vajadzēja...
Perfektā komanda, ar saspēlnieku un kārtīgu centru? Tai komandā ir Kobe, bet komandas uzbrukums ar Kobi ir ņirgāšanaš par Neša talantu.

  +5 [+] [-]

, 2012-10-31 09:10, pirms 12 gadiem
Artestam jasak iespringt - vairs tik 8 zagjus var atlauties.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-31 09:11, pirms 12 gadiem
Heat - nekas pārsteidzošs, spēles stils nav mainīts, nav arī iemesli, lai to darītu, jāmauc tikai, pēc spēlēm 75ām, arī iespringsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-31 09:17, pirms 12 gadiem
Nav ko izteikt neobjektīvus pareģojumus pēc pirmajām spēlēm. Kad būs aizvadīti vismaz 10 mači, tad jau kaut kāda bilde sāks iezīmēties. Iespēlēsies arī Nešs un Hovards...

  +4 [+] [-]

, 2012-10-31 09:20, pirms 12 gadiem
playtawin rakstīja: Nav ko izteikt neobjektīvus pareģojumus pēc pirmajām spēlēm. Kad būs aizvadīti vismaz 10 mači, tad jau kaut kāda bilde sāks iezīmēties. Iespēlēsies arī Nešs un Hovards...
Interesanti, ka kad Miami apvienoja līgas superzvaigznes, gandrīz neviens neteica, ka viņiem ir jāiespēlējas, ka nepieciešams laiks utt.
Miami tās bija problēmas ar bumbas sadalīšanu, ego un sevis upurēšanu komandas labā, bet redz Lakers vajag tikai mazliet iespēlēties...

  +7 [+] [-]

, 2012-10-31 09:34, pirms 12 gadiem
Veids jau pirmajā spēlē parāda, ka ir līmenī

  -1 [+] [-]

, 2012-10-31 09:47, pirms 12 gadiem
Daumants666 rakstīja: Verajo zveers.Alens pirmajaa speelee Heat sastaavaa zveeraa!Lakers aarpraats!Dallasa bez Dirka ieruleeja!Howards galiigi nav formaa..prinstonas offenc HA HA HA 4ali TNT studijaa paarnirdzaas priekskam viniem Nash ja kaut kaadu debiilu prinstonas uzbrukumu..Izvilka laikam kaut kaadu statu arii,ka Nesha karjeras mazrezultatiivaakaa speelee!!Lakers sezonas saakums buus galiigas auzas taa vien liekas!!Naakamaa speele pret Portlandu!

Ja nosleegs liigumu ar Howardu ilgterminaa ta nodoklos paarmaksaas 90 miljoni un komenteetaaji saka aaa leikeriem tas jau nekas vini bigmarket team!Grasaas driizumaa parakstiit jaunu TV translaaciju liigumu uz 20 gadiem 3 miljardi $$$$$$$$!!!Nu jaa ta jau tie 90 ljimi $ pie kaajas

Sodi Dwaitam 11 no 14 sausmas!!Nu tik traki jau visu laiku nebuus ja taa ta vinu buutu biistami tureet uz laukuma speelu galotnees!!

Njaaa jautra eera leikerlendaa saakaas!!!
Tu esi duraks
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  -4 [+] [-]

, 2012-10-31 10:31, pirms 12 gadiem
nešam jāiet pensijā, toties kobe nospēlēja līmenī
neredzu nevienu komandu, kura varētu spēkoties ar heat. uzbrukuma iespējas viņiem tuvojas bezgalībai

  +2 [+] [-]

, 2012-10-31 10:34, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: diezgan dīvaina loģika, jo par čempioniem kļūst komanda, kura pēdējā uzvar 4 spēles.
var uzvarēt pēdējās 4, bet nekvalificēties playoff..

  +3 [+] [-]

, 2012-10-31 10:34, pirms 12 gadiem
Nightmare rakstīja: nešam jāiet pensijā, toties kobe nospēlēja līmenī
neredzu nevienu komandu, kura varētu spēkoties ar heat. uzbrukuma iespējas viņiem tuvojas bezgalībai
nenosedzams nav neviens, tur arii ir taaa basketbola gudriba, komanda, kura to vislabak izpipee sezonas gaitaa, ir cempione

  +6 [+] [-]

, 2012-10-31 10:35, pirms 12 gadiem
praktiskais latvietis rakstīja: var uzvarēt pēdējās 4, bet nekvalificēties playoff..
tu laikam nesaprati

     [+] [-]

, 2012-10-31 10:37, pirms 12 gadiem
Man liekas, ka Lakers ir noiets etaps.

šis gads ar kobi, un tad itkā komandu grib būvēt ap Howardu.

Manuprāt tas nav tas labākais variants, nu vismaz maksāt viņam tik, cik viņam grasās maksāt.

Komanda, manuprāt, jāveido ap kādu spēlētāju, kas spēles izskaņā ver vienatnē izlemt spēles likteni. Hovards tāds nav, viņš būtu ļoti labs papildinājums, piem., pirmā kalibra saspēles vadītājam - tad šī komanda spētu sasniegt daudz!

     [+] [-]

, 2012-10-31 10:39, pirms 12 gadiem
noladets rakstīja: tu laikam nesaprati
sapratu jau gan - tik tad jāpasaka vai sezonas pēdējās 4 vai komandas pēdējās četras. Jebkurā gadījumā - nav svarīgi

     [+] [-]

, 2012-10-31 10:40, pirms 12 gadiem
maize rakstīja: Man liekas, ka Lakers ir noiets etaps.

šis gads ar kobi, un tad itkā komandu grib būvēt ap Howardu.

Manuprāt tas nav tas labākais variants, nu vismaz maksāt viņam tik, cik viņam grasās maksāt.

Komanda, manuprāt, jāveido ap kādu spēlētāju, kas spēles izskaņā ver vienatnē izlemt spēles likteni. Hovards tāds nav, viņš būtu ļoti labs papildinājums, piem., pirmā kalibra saspēles vadītājam - tad šī komanda spētu sasniegt daudz!
Nu, bet bez Kobes un Neša būs gandrīz 40 lieki miljoni un neuztraucies, Lakers nekad nav taupījušies ar naudu, viņi ir vienmēr bijuši ieinteresēti taisīt mega komandu, kurai nekad nav norietā.

Es tomēr ceru, ka ar Howardu tiks izveidota komanda, kurā būs Durants.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-31 10:52, pirms 12 gadiem
maize rakstīja: Man liekas, ka Lakers ir noiets etaps.

šis gads ar kobi, un tad itkā komandu grib būvēt ap Howardu.

Manuprāt tas nav tas labākais variants, nu vismaz maksāt viņam tik, cik viņam grasās maksāt.

Komanda, manuprāt, jāveido ap kādu spēlētāju, kas spēles izskaņā ver vienatnē izlemt spēles likteni. Hovards tāds nav, viņš būtu ļoti labs papildinājums, piem., pirmā kalibra saspēles vadītājam - tad šī komanda spētu sasniegt daudz!
Lakers pirmajos trīs mūsdienu titulos 2000, 01, 02. galvenā figūra bija dominējošs centrs. Jā Kobe arī bija, bet visus laurus un to neuzvaramo dominanci komandai radīja centrs. Hovards nav nedz tāds cilveķs, nedz tik pārāks, pār citiem, kā bija Šaks, bet vistuvāk tam gan...
Kapēc, lai viņi to neturpinātu.
Vienīgi visām tām dinastijām utt, bija viena iezīme - Fils Džeksons.
91,92,93,96,97,98 un 00,01,03, 09,10. Principā katru otro gadu uzvar Fils 19 sezonās 11 tituli.
Slēpts komentārs: Luca Toni

  +5 [+] [-]

, 2012-10-31 11:35, pirms 12 gadiem
Leikeri vēl tikai 8 spēles drīkst zaudēt

  +1 [+] [-]

, 2012-10-31 11:39, pirms 12 gadiem
HEAT skaisti spelee un man tas patiik

  +3 [+] [-]

, 2012-10-31 11:52, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: Žēl, ka laikam nekad neizdosies redzēt Kobi spēlējam kopā ar normālu saspēles vadītāju. Nu nafig to 60gadīgo Nashu, varēja tak pamēģināt savervēt kādu Rouzu, CP3, Rondo vai tamlīdzīgu nēģeri.
Tu laikam saproti, ka Kobem vajag bumbu rokās lielāko spēles laiku. Ar Rozu, Cp3 vai Rondo tas neizdosies. Tādām zvaigznēm kā Lebrons, Kobe, Wade ir vajadzīgs tāds saspēles vadītājs, kas labi spēlē aizsardzībā un var iemest brīvus trīspunktniekus.

Žēl, ka lielākai daļai spēlētāju nesanāks spēlēt ar tādiem Centriem/4.nr., kuri ir savos labākajos karjeras gados kā Shaq, Gasol, Dwight, Odom.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-31 11:59, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: Žēl, ka laikam nekad neizdosies redzēt Kobi spēlējam kopā ar normālu saspēles vadītāju. Nu nafig to 60gadīgo Nashu, varēja tak pamēģināt savervēt kādu Rouzu, CP3, Rondo vai tamlīdzīgu nēģeri.
Nu var pilnīgi redzēt, ka tu no basketbola maz ko jēdz. Nash ir elite point guards, savos gados viņš vienalga vidēji spēlē atdod 10 piespēles, kas nav maz. + viņam līgums arī nav milzīgs, tākā viņš ir labākais kas leikeriem uz šo sastāvu var būt.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-31 12:04, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Lebrons pa vasaru pazaudēja gredzenu!
Kuru, to kuru viņam pagājušā naktī pasniedza?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-31 12:09, pirms 12 gadiem
nesaprotu kāpēc visi tagad domā ka Lakers visiem pābrauks pāri! Galvenais, kas daudziem ir jāatcerās ka gan kobem , gan nasham labākie gadi jau ir aiz muguras. bet pats galvenais par ko daudzi neaizdomajas ir fakts ka vinjiem rezerves solinjsh ir gana beedigs un nekonkurentspejigs! ja pirmais 5 ir vienkarshi bomba, tad parejie speleteaji ir veci vai nepieredzejushi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-31 12:30, pirms 12 gadiem
Lakers spēle pilnīga ateja. Nezinu ar kuru galu domā Brauns. Reali viņš nav Lakers kalibra treneris! Visus savus laurus plūcis tikai uz Džeimsa pleciem.

Heat izskatās ļoti draudīgi. Bet nu sezonas sākums, galvenais, lai Lakers ir labi sezonas beigās.

Princese izskatījās laimīga ar pirmo un vienīgo gredzenu karjerā. Tad beidzot dabuja. Pelnījis jau bez šaubām bija.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-31 12:40, pirms 12 gadiem
LAL ar Heat ir pilnīgi cits stāsts...
LAL ir vecāka komanda, tāpēc būtu tikai loģiski, ja to labāko basketbolu sāktu rādīt PO, bet Heat ir jaunāki, tāpēc var atļauties skriet visu sezonu un tā pat turpināt PO.. Pieredze liecina, ka PO pret Head vajag ļoti labu treneri, kurš zin, kā spēlēt pret Heat, to pierādīja C's, kuriem tikai mazliet pietrūka pagaišgad..
LAL tagad arī var rezēt, ka komandai vēl nav pareizās ķīmijas, arī Heat pirmajā sezonā bija spēles, kur bija ļoti lielas problēmas, kur zvaigznēm bija ļoti daudz TO, ja nemaldos LBJ bija pat 9 TO kādā/s spēlē/s..

  -1 [+] [-]

, 2012-10-31 12:45, pirms 12 gadiem
Žēl Džeimsa
1 2 49 komentāri