Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka gūst 19 punktus pēc kārtas, sasniedz "US Open" otro kārtu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka gūst 19 punktus pēc kārtas, sasniedz "US Open" otro kārtu
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Nate Young Media

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās "US Open", kas ir gada pēdējais "Grand Slam" turnīrs. Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šonakt pirmajā kārtā pārspēja spānieti Sāru Sorrivesu un venecuēlieti Andreu Gamisu - 7:5, 4:6, 6:3.

Ostapenko serves geimā pretinieces palika uz nulles (1:0), taču Spānijas-Venecuēlas duets atbildēja ne mazāk pārliecinoši - 1:1. Pēc tam Kičenoka nenoturēja servi, 11 minūšu geims noslēdzās ar Ostapenko teicamu raidījumu (2:2), savukārt nākamajā nogrieznī mūsējās piekāpās visās epizodēs - 2:3. Mūsējās neizmantoja breika iespēju un nonāca iedzinējos ar 2:4. Kičenoka finišēja ar divām lieliskām servēm (3:4). Ostapenko iesita starp oponentēm (uzreiz divas breika iespējas), bet tad sekoja četri neprecīzi raidījumi - 3:5. Latvijas tenisiste ar neatvairāmu sitienu atspēlēja pirmo setbumbu, ar servi neitralizēja otro un tika līdz 4:5. Ostapenko izpildīja divus teicamus sitienus, Kičenoka pievienoja vēl vienu, bet tad Latvijas tenisiste sarūpēja "vineri", kas deva kāroto 5:5. Kičenokas geimā pretinieces tika atstātas uz nulles (6:5). Pretinieces kļūdījās nākamajās trijās epizodēs, bet pirmā seta efektīgu pēdējo izspēli noslēdza Ostapenko - 7:5. Latvijas-Ukrainas tandēms finišēja ar 15 punktiem pēc kārtas!

Mača laikā atkal smirdēja pēc "zāles".

→ → Otrajā setā Ostapenko/Kičenoka uzvarēja pirmajās četrās epizodēs (1:0) - tā jau bija 19 punktu sērija, kas noslēdzās nākamajā izspēlē, izsitot autā. Mūsējās nonāca iedzinējos (1:2) un guva divus nākamos punktus. Pretinieces raidītā bumba atsitās pret tīkla augšējo malu un trāpīja tuvumā esošajai Kičenokai pa seju (kreisās acs tuvumā) - pauzē sākotnēji izlīdzējās ar ledus pielikšanu, bet pēc dažām minūtēm ieradās divas medicīnas speciālistes un veica izmeklējumus. Ukrainiete bija gatava turpināt, tieši Kičenoka triumfēja pie tīkla, salaužot Sorrivesas servi - 2:2. Ostapenko pārliecinoši aizservēja līdz 3:2, nelielajā pauzē Kičenoka kaut ko iepilināja kreisajā acī. Rezultāts kļuva 3:5 un 4:5. Ostapenko/Kičenoka neizmantoja divas breikbumbas pēc kārtas un zaudēja ar 4:6.

→ → → Izšķirošajā setā mūsējās salauza Sorrivesas servi (2:0), tika līdz 3:0, 4:1 un 5:2, bet mača pēdējo punktu pielika Ostapenko - 6:3.

Par dubultspēļu otro kārtu pienākas 36 800 ASV dolāru naudas balva (apmēram 33 861 eiro) un 130 punkti rangam.

Dubultspēļu otrajā kārtā pretī stāsies Elina Avanesjana/Kamilla Rahimova.

1. septembrī pēc 19.30 vienspēļu trešajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 21.) cīnīsies pret amerikānieti Bernardu Peru (#73).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com