Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" ielūgumus saņem arī bijušie čempioni Osaka, Andresku, Tīms un Vavrinka

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"US Open" ielūgumus saņem arī bijušie čempioni Osaka, Andresku, Tīms un Vavrinka
Naomi Osaka. Foto: Jimmie48 / WTA

2024. gada tenisa kalendārā aizvadīti trīs no četriem "Grand Slam" turnīriem, bet vēl palicis "US Open", kas startēs 26. augustā. Starp tenisistiem, kas tikuši pie wild card, ir arī savulaik par čempioniem kronētie Naomi Osaka, Dominiks Tīms un Stanislass Vavrinka.

Starp vīriešiem pie īpašajiem ielūgumiem tikuši Dominiks Tīms, Stanislass Vavrinka, amerikāņi Kriss Jūbenkss, Zakarijs Sveida un Lērners Tēns. Sieviešu konkurencē wild card piešķirti Naomi Osakai, Bjankai Andresku, kā arī amerikānietēm Amandai Aņisimovai, Aleksai Noelai, Ivai Jovičai un Makartnijai Keslerei.

Vienošanās ar "French Open" un "Australian Open" rezultātā pie ielūgumiem tikuši arī Hloja Paketa un Tejla Prestone, kā arī Aleksandrs Millers un Tristens Šolkats. Iepriekš Francijā un Austrālijā pie ielūgumiem tika amerikāņi.

Tīms par čempionu kļuva 2020. gadā, finālā pieveicot Aleksandru Zverevu. Austrietis, kurš pasaules rangā atrodams tikai 211. vietā, ilgstoši cīnījies ar plaukstas locītavas savainojumu, un jau paziņojis, ka pēc rudenī paredzētā turnīra Vīnē liks punktu sportista gaitām. Vavrinka ATP rangā atrodams 141. vietā. Šveicietis 2016. gadā finālā pieveica Novaku Džokoviču.

Japānas tenisiste Osaka tenisa apritē atgriezusies pēc ģimenes papildinājuma, bet jau atzinusi, ka kortā nejūtas savā ādā. Viņa par "US Open" čempioni kronēta divas reizes – 2018. un 2020. gadā. Kopumā Osakai ir četri "Grand Slam" tituli. Pirmajā finālā viņa pārspēja Serēnu Viljamsu, bet 2020. gadā pieveica Viktoriju Azarenku.

Arī kanādiete Andresku 2019. gadā finālā pieveica tieši Viljamsu. Ja Osaka WTA rangā ieņem 90. vietu, tad Andresku ir 166. Viņa atgriezusies apritē pēc muguras savainojuma.

"US Open" startēs 26. augustā. Pērn par čempioniem kļuva Džokovičs un Koko Gofa.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/athletic/57...

     [+] [-]

, 2024-08-15 17:01, pirms 4 nedēļām
Autor. Nevis Andresku, bet Andrejesku. Tā tās Kanādietes uzvārds lasās Latviski jo Angliski viņa ir Andreescu un nevis Andrescu.