Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Bazarevičs: "Kulaginam brīžiem vajag ieslēgt Džeimsa Hārdena režīmu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bazarevičs: "Kulaginam brīžiem vajag ieslēgt Džeimsa Hārdena režīmu"
Mihails Kulagins cīņā ar Ekpi Judo. Foto: FIBA

"Te nav Eiropas tiesneši, situāciju vērtējums nedaudz atšķiras. Gāja runas, ka viņi trenējušies, taču nezinu..." sestdien, 31. augustā, pēc uzvaras pār Nigērijas basketbolistiem teica Krievijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Sergejs Bazarevičs.

Bazarevičs 1991. gada vasarā kopā ar Gundaru Vētru spēlēja NBA Vasaras līgā, Sanantonio un Losandželosā pārstāvot “Houston Rockets” vienību. Viņam jau toreiz gribēja piedāvāt līgumu pasaules stiprākajā līgā, bet vēlāk Bazarevičs kļuva par pirmo Eiropas saspēles vadītāju NBA.

Pasaules meistarsacīkstēs 1994. gadā Toronto viņš palīdzēja Krievijas izlasei izcīnīt sudraba medaļu un tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā. Divdesmit piecus gadus vēlāk Bazarevičs, būdams galvenais treneris, nopelnīja spilgtu uzvaru Pasaules kausa atklāšanā.

Pirms turnīra radās jautājums – kurš vadīs Krievijas saspēli? Pret Nigēriju ar bumbu daudz spēlēja jaunākais no brāļiem Kulaginiem – Mihails. “Miša lieliski sāka, ļāva mums sajust spēli. Otrajā puslaikā nogura, kļūdījās, taču izšķirošos brīvmetienus iemeta. Jā, brīžiem atcerējās par Džeimsu Hārdenu. Mums bija saruna.

Himku zvaigznes Alekseja Šveda prombūtnē komandai nav spilgta līdera, tādēļ jāuzņemas visiem. “Vakar ģērbtuvē runājām. Parādījās doma: mūsu spēks ir tajā, ka visi var spēlēt. Nav cilvēka, kurš var spēlēt 35 minūtes un atrisināt visu. Visiem jādod ieguldījums. Un šodien laukumā devās visi. Pat Sopins.”

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Nigērija panāca astoņu punktu pārsvaru (60:68), taču Krievija pabeidza spēli ar 22:9 izrāvienu. “Mums un, droši vien, jums jāsaprot, ka dažās pozīcījās trūkst pieredzes. Nezinu, cik tas iespējams, taču prasījām samazināt kļūdu skaitu. Zinājām, ka nigērieši izdarīs spiedienu. Viņi spēlēji fiziski, teiksim tā, mūsu spēles organizācija pajuka.”

“Manuprāt, nigērieši spēlēja nedaudz pāri piezīmes robežai. Mums visu laiku neveicās, atlēkusī bumba krita uz citu pusi. Pirmajā ceturtdaļā bija četri brīži, kad devām viņiem iespēju atgriezties spēlē. Labi, ka bumba ir apaļa. Galotnē visu atguvām.

“Pretiniekiem visu laiku izdevās izprovocēt piezīmes. Viņi lien, lien un saņem piezīmes. Uztraucāmies par to. Redzējām, kā viņi spēlēja pret Poliju un Melnkalni. Te notika tas pats. Te nav eiropiešu tiesneši, vērtējumi nedaudz atšķiras. Runā, ka viņi gatavojušies, taču nezinu...”

Piecas piezīmes saņēmušais Andrejs Voroncevičs izteicās, ka tiesneši bijuši kā miruši. “Bija atsevišķas dīvainības. Īsti nesaprotu, kā viņus norīko. Taču Andrejam paldies. Viņš guva daudz svarīgu punktu. Beigās nebija ritmā, saņēma daudz piezīmju. Nav pirmā reize. Spriedām, vai vajag nomainīt viņu un Kurbanovu. Nolēmām riskēt, tas attaisnojās.

Nigērijas izrāvienu Bazarevičs atcerējās ar humoru. “Esam dimbā! (Citāts no filmas “Briljantu roka”) Nepatīkamas domas. Šķita, ka mūs tūlīt noslaucīs. Priecājos, ka parādījām raksturu. Iemetām divus trīspunktniekus, pēc tam izmantojām zonas presingu. Treneri teica – par ātru, taču nolēmu riskēt. Tas ļāva mums atspēlēties, bet viņi galotnē nosēdās psiholoģiski. Šķiet, nospēlējām gudrāk.”

“Bijām gatavi, ka nigērieši mainīsies aizsardzībā. Gribējām spēlēt apakšā, izmētāt bumbu no turienes. Ne vienmēr spējam samainīties, īpaši perimetrā. Tāpēc Mišam mainīšanās brīžos tomēr vajag ieslēgt Džeimsu Hārdenu. Nav slikti, bet izpildījums vēl pieklibo. Un jāsamazina kļūdu skaits.”

Izmantotie resursi:
Sergejs Bazarevičs: "Vētram Hjūstonā radās...
https://www.sport-express.ru/basket...

     [+] [-]

, 2019-09-02 15:31, pirms 5 gadiem
Tā arī neiebraucu, kas ir tas "Hardena režīms"?
Lekt groza apakšā un gaidīt svilpi?