Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Serbijas kapteinis Mačvans: "Mums ir A komanda – labākie spēlētāji, kuri pieejami"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Serbijas kapteinis Mačvans: "Mums ir A komanda – labākie spēlētāji, kuri pieejami"
Milans Mačvans un Serbijas izlase 2017. gada 20. augustā uzvarēja Vācijas basketbola federācijas Superkausa izcīņā
Foto: Scanpix

"Stambulā būs vajadzīga agresīva aizsardzība un uzupurēšanās. Zinām, ka mums ir nepieciešamā kvalitāte, lai gan mūs sauc par B izlasi. Mērķis ir tāds pats kā iepriekš – viena no medaļām," pirms Eiropas čempionāta sākuma teica Serbijas izlases basketbolists Dragans Milosavļevičs.

Serbijas valstsvienība Stambulā ieradās ar “Turkish Airlines” reisu no Belgradas. Tas notika 30. augustā – dienā, kad Turcijā svin Uzvaras svētkus par godu panākumam Dumlupinaras kaujā, kas notika 1922. gada 26.-30. augustā. Serbi to uztvēra kā labu zīmi – 2001. gadā viņi, pārstāvot Dienvidslāviju, Stambulā kļuva par Eiropas čempioniem.

Ataturka lidostā komandai nevajadzēja stāvēt rindā uz pasu kontroli – serbi izmantoja diplomātiem paredzēto izeju. Uz papildus dokumentu pārbaudi tika nosūtīts vienīgi Vladimirs Štimacs – bijušais “Bešiktaš” spēlētājs vasarā parakstīja līgumu ar citu Stambulas klubu “Anadolu Efes”.

“Šī ir labākā komanda, kura pašlaik pieejama,” teica Serbijas kapteinis Milans Mačvans. “Sagatavošanās laikā zaudējām tikai vienā spēlē. Salīdzinot ar Rio komandu, sastāvā nav septiņu spēlētāju. Taču tā noteikti nav B komanda (B tim). Šī ir A komanda, šie 12 puiši ir šobrīd labākie.”

"Daudziem spēlētājiem ir labākie basketbola gadi, viņi pārstāv izcilus klubus," turpināja Mačvans. “Ierindā ir vairāki jaunie spēlētāji, kuriem šī ir neticama iespēja. Ceru, ka viņi to izmantos. Mums nebūs viegli, grupā nav vāju pretinieku, taču dodamies uz finālturnīru ar optimismu.”

Serbija 2014. gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņā Spānijā, bet 2016. gadā nopelnīja sudraba medaļu Rio spēlēs. Neraugoties uz to, FIBA eksperti nav viņus pieskaitījuši galvenajiem favorīties. Mačvans nezaudē ticību spēlēšanai Serbijas kreklā.

“Bez tās nav iespējams spēlēt. Spiediens būs vienmēr, tas šajā nodarbē ir normāli. Mums ir "Sale" (galvenā trenera Aleksandra Džordževiča iesauka), kuram piemīt neticamas ambīcijas un vēlēšanās. Viņš mūs apgādā ar pozitīvu enerģiju, tic pats un ticam mēs. Godīgi darām savu darbu un esam gatavi nogalināt (“pobijemo”).”

Dragans Milosavļevičs zina, kas vajadzīgs “kaujai par Bosforu”. “Agresīva aizsardzība, uzupurēšanās. Zinām, ka mums ir nepieciešamā kvalitāte, lai gan mūs sauc par B izlasi. Mērķis ir tāds pats kā iepriekš – viena no medaļām. Pazīstam viens otru jau ilgi, sākot no jaunatnes izlasēm un gaisotne komandā vienmēr bijusi laba.”

Džordževičs saka, ka vada komandu, kurai nepatīk zaudēt un Mačvans tam piekrīt. “Sagatavošanās laikā zaudējām Gruzijai, taču nākamajā dienā komanda parādīja raksturu un pieveica Grieķiju. Tas bija panākums pret stipru valstsvienību – līdzīgas vienības mūs gaida Turcijas grupā.”

“Komandā valda veselīgas attiecības. Varam atklāti runāt par visu, gan laukumā, gan ārpus tā. Katrs ir gatavs pieņemt kritiku un būt godīgs. Esam šeit viena iemesla dēļ un nav iegansta apvainoties par kritiku,” noslēdz Mačvans.

Izmantotie resursi:
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:683399-SRBI-TRENIRALI-U-ISTANBULU-Pratite-nas-kao-luzere

     [+] [-]

, 2017-08-31 14:19, pirms 7 gadiem
Pirmajā spēlē dabūs pa pakaļu, bet tālāk jau uzvaras būs serbiem

  +2 [+] [-]

, 2017-08-31 14:20, pirms 7 gadiem
Serbiem nespīd, jo mums ir vienradzis (unicorn), kuram patīk dankot (dunk)

  +2 [+] [-]

, 2017-08-31 16:31, pirms 7 gadiem
Mēs esam stiprāki par serbiem (Serbijas valstvienību). Domāju, ka čempī (Europas basketbola čempionātā Eurobasket 2017) viņi paliks bez medaļām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja