Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federeram veterānu duelis ar vienmēr uzvarēto Južniju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federeram veterānu duelis ar vienmēr uzvarēto Južniju
Rodžers Federers
Foto: SIPA/Scanpix

"US Open" 2. kārtas mačus šodien izspēlēs eksčempioni Rodžers Federers un Rafaels Nadals, tiekot pie dažāda līmeņa pretiniekiem. Federeram pretī stāsies pieredzes bagātais Mihails Južnijs, bet Rafa eksaminēs bez lielām uzvarām esošo Taro Danielu.

Muguras savainojuma dēļ Sinsinati "Masters 1000" turnīru izlaidušais Rodžers Federers "US Open" kampaņu sāka ar nepārliecinošu uzstāšanos mačā pret 19 gadus veco amerikāni Frensisu Tiafo, kuru ar lielām grūtībām izdevās pieveikt piecu setu cīņā. Pieckārtējam čempionam Federeram pret divreiz Ņujorkā pusfinālu sasniegušo Mihailu Južniju ir 16-0 bilance. Tieši tāds pats rādītājs viņam ir arī "US Open" 2. kārtas mačos.

Rafaels Nadals pirmajā spēlē ar 3-0 apspēlēja Dušanu Lajoviču, kurš neizservēja 1. setu un pēc tam vairs nebija tik labā līmenī. Arī otrajā cīņā Nadals diez vai tiks daudz traucēts – Rafa tiksies ar Japānas tenisistu Taro Danielu, kuram lietus dēļ jāspēlē otro dienu pēc kārtas. Daniels vakar nospēlēja piecus setus pret amerikāņu tīni Tomiju Polu. Ranga 121. numurs Daniels vēl ne reizi (0-3) nav uzvarējis Top 10 spēlētājus, kā arī "Grand Slam" turnīros nav bijis tālāk par 2. kārtu.

Superzvaigznes Nadals un Federers bija vienīgie vīriešu turnīra dalībnieki, kuri otrdien spēja pabeigt savus 1. kārtas mačus, tādējādi tiekot pie pilnas brīvdienas. Pārējiem uzvarētājiem šodien būs otrā vai pat trešā spēļu diena pēc kārtas.

Tas attiecas arī uz diviem pirmā desmitnieka tenisistiem Dominiku Tīmu un Grigoru Dimitrovu. Abiem tikšanās ar "NextGen" talantiem – Dimitrovs pārbaudīs Andreja Rubļova meistarību (vai varbūt notiks otrādi?), bet Tīms sacentīsies ar Teiloru Fricu.

Vīriešu turnīrā šodien potenciāli laba spēle var būt starp Tomāšu Berdihu un talantīgo, bet nestabilo Aleksandru Dolgopolovu. Ukrainis pirms "US Open" atkal nokļuva uzmanības centrā spēļu sarunāšanas dēļ, tāpēc tagad viņam jābūt ar ļoti godīgu attieksmi un bez mēģinājumiem vēlreiz "paslīdēt".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-31 22:29, pirms 7 gadiem
Bērziņš: "... Pieckārtējam čempionam Federeram ..." - vai pareizāk nebūtu rakstīt ...pieckārtējam US Open čempionam...?