Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Osakas 23 uzvaru sērija beidzas ar sagrāvi pret Sakari

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Osakas 23 uzvaru sērija beidzas ar sagrāvi pret Sakari
Naomi Osaka. Foto: AFP/Scanpix

WTA ranga vicelīdere Naomi Osaka Maiami WTA 1000 turnīra ceturtdaļfinālā 69 minūtēs ar 0:6, 4:6 kapitulēja Grieķijas tenisa līderei Marijai Sakari (WTA 25.) piedzīvojot pirmo zaudējumu kopš pagājušā gada februāra. Sakari pusfinālā tiksies ar Bjanku Andresku (WTA 9.), kura 2,5 stundas ilgā mačā ar 6:4, 3:6, 6:3 uzvarēja Sāru Sorivesu Tormo (WTA 58.).

Naomi Osaka 1. setā "sauso" 0:6 dabūja tikai 21 minūti ilgušā cīņā, kas sākās ar maksimālā pārsvara zaudēšanu savā pirmajā geimā. Osaka ar servi bija vadībā ar 40:0, taču turpinājumā palika bez pirmās serves, bet ar otro neko nespēja izdarīt. Japānas tenisistei tādas pašas problēmas arī seta turpinājumā.

Japānas zvaigzne 1. setā servēja tikai ar 35% precizitāti, ar servi iegūstot tikai sešus punktus – pa trim ar katru servi. Savukārt uzņemšanā sakrāti vien divi punkti, kas setā kopumā viņai deva nepatīkamu ainu ar astoņiem punktiem (8:26). Osakai Maiami vējā bija 12 nepiespiestās kļūdas un nevienas tīri uzvarētas izspēlēs.

Osaka 2. seta pirmajā geimā izglābās no 15:40, pārdzīvojot kopumā trīs breikbumbas. Vienu atspēlēja pati, bet divas Marija Sakari neizmantoja, sitot tīklā otrās serves izspēlēs. Grieķiete nākamajā geimā palika tukšā ar savu servi, un Osakai izdevās atrāviens, ar kuru gan nepietika, lai uzvarētu setā.

"Australian Open" čempione bija vadībā ar 3:0 un vēlāk 4:1, bet pēc tam zaudēja piecos geimos pēc kārtas! Viņa devītajā geimā pie 4:4 otro reizi mačā servi nenosargāja no 40:0 pozīcijas. Sakari atspēlēšanās sākas ar bumbiņas pārmešanu pāri Osakai. Japānietei pēc tam divi auti un dubultkļūda, bet breikbumbas izspēlē atkal zaudējums ar otro servi.

Osakas serves precizitāte 2. setā progresēja nepietiekami – līdz 43%. Osaka visā mačā izpildīja tikai piecus grieķietei neaizsniedzamus sitienus (visi bija 2. setā), kamēr Sakari sakrāja 22 "winners". Osakai par vienu kļūdu vairāk (23:22).


Sakari, kura iepriekšējā kārtā atspēlēja sešas mačbumbas pret Džesiku Pegulu, guva karjeras lielāko uzvaru un pirmoreiz iekļuva tik nozīmīga turnīra pusfinālā. Viņai otrā uzvara pret Osaku (2-3), kuru Marija pieveica arī 2018. gadā Sinsinati ar 6:3, 7:6(6), kad Osaka rangā bija 19. vietā.

Osaka sev tradicionāli neveiksmīgajā Maiami turnīrā pirmoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam. Trešdien pārtrūka viņas iespaidīgā uzvaru sērija, kas bija sasniegusi 23 mačus. Osaka nebija zaudējusi kopš pagājušā gada 7. februāra, kad Federācijas kausa spēlē Mursijā uz sev nepatīkamā māla seguma ar 50 kļūdām 15 geimos zaudēja Sārai Sorivesai Tormo.

Osaka kopš tā laika gan bija piedalījusies tikai piecos turnīros, turklāt divos no tiem savainojumu dēļ izstājās pirms fināla (pērn Sinsinati-Ņujorkā) un pusfināla (šogad Melburnā). Osaka pagājušajā sezonā nespēlēja pēc "US Open", izlaižot "French Open". Osakas šodienas zaudējums garantējis Ešlijas Bārtijas palikšanu ranga 1. vietā pēc Maiami turnīra. Lai atgrieztos virsotnē, Osakai bija nepieciešams tituls un Bārtijas netikšana finālā.

"Miami Open", WTA 1000 turnīrs Maiami uz cietā seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – (7) Aryna Sabalenka6:4 6:7(5) 6:3
(23) Maria Sakkari – (2) Naomi Osaka6:0 6:4
(5) Elina Svitolina – Anastasija Sevastova6:3 6:2
(8) Bianca Andreescu – Sara Sorribes Tormo6:4 3:6 6:3