Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Traktor" izrauj uzvaru 8 sekundes līdz pagarinājuma beigām

"Traktor" izrauj uzvaru 8 sekundes līdz pagarinājuma beigām
Maikls Gārnets
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas spēlē astoņas sekundes līdz pirmā pagarinājuma beigām otro uzvaru sērijā izcīnīja Čeļabinskas "Traktor", ar rezultātu 2:1 Kazaņā pieveicot Laura Dārziņa pārstāvēto "Ak Bars". Uzvaras vārtus guva Petri Kontiola, kurš pagarinājuma vidū nerealizēja soda metienu. Sērijā ar 3:2 vadībā joprojām ir Kazaņas hokejisti.

Komandas sāka spēli piesardzīgi, vairākas minūtes cīnoties par iniciatīvu, mazāk apdraudot pretinieku vārtus. Pirmā perioda 16.minūtē rezultāts tomēr tika atklāts – pēc kļūdas savā laukuma pusē "Ak Bars" pazaudēja ripu, kas nonāca pie Jana Buļa un pēc viņa metiena arī Konstantīna Baruļina sargātajos vārtos, lai gan vārtsargs varēja arī glābt. Perioda noslēgumā pirmo reizi spēlē kāda no komandām nokļuva mazākumā – noraidīts tika "Traktor" uzbrucējs Petri Kontiola. 59 sekundēs mājinieki vairākumu nespēja realizēt, kas nozīmēja, ka otro trešdaļu Kazaņas komanda iesāks ar viena spēlētāja pārsvaru.

Otrajā periodā spēle jau kļuva krietni aktīvāka – ja trešdaļas sākumā iniciatīva bija Kazaņas komandai, kura nopelnīja vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā pēc Buļa noraidījuma, tad uz perioda beigām "Traktor" jau spēja izrādīt nopietnu pretestību. Komandas kontrolēja spēli pārmaiņus, pateicoties skaitliskajiem vairākumiem (tādi bija pieci), tomēr abu klubu aizsardzība un vārtsargi bija sekmīgāki – arī otrais periods beidzās ar rezultātu 1:0 Čeļabinskas komandas labā.

Kazaņa trešo periodu uzsāka aktīvi, kas arī bija saprotams – "Ak Bars" bija nepieciešams gūt vārtus. Komanda vairākkārtīgi spēja aizkavēties pie Gārneta vārtiem, tomēr vārtu guvums nenāca. Lieliska iespēja radās "Traktor" kapteinim Antipovam, kurš izgāja vienatnē pret Baruļinu, tomēr veiksmīgāks bija Kazaņas kluba vārtsargs. Perioda vidū divus noraidījumus nedaudz vairāk kā minūtes laikā nopelnīja Čeļabinskas hokejisti, un šo lielisko iespēju "Ak Bars" izmantoja – ar lielisku plaukstas metienu Gārnetu pārspēja Iļja Nikuļins. Mača gaitās nepatīkamu savainojumu pēc Dmitrija Rjabikina spēka paņēmiena guva Kirils Petrovs, pamatīgi saasinot emocijas laukumā. Līdz perioda beigām Kazaņas hokejisti vēl centās izraut uzvaru, tomēr bez rezultāta, kas nozīmēja, ka sekos papildlaiks.

Jau papildlaika sākumā noraidīts tika Kontiola, tomēr Kazaņai izmantot spēlētāja pārsvaru neizdevās. "Ak Bars" tomēr turpināja ofensīvu, un divas minūtes pēc Kontiolas atgriešanās laukumā noraidīts tika cits Čeļabinskas hokejists – aizsargs Genādijs Razins. Vairākums mājiniekiem padevās izcili neveiksmīgs – viens pret Baruļina vārtiem aizmuka aizsargs Derons Kvints, kurš tika nogāzts, kā rezultātā uz Kazaņas vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Kvints pats nespēja izpildīt metienu dēļ savainojuma, bet viņa vietā nozīmētais Kontiola trāpīja pa vārtu stabu, saglabājot intrigu šajā mačā. Tuvojoties papildlaika beigām, šķita, ka šajā mačā gaidāms arī otrs papildlaiks, tomēr "Traktor" hokejisti uzskatīja citādāk - pēc Valērija Ničuškina pēdējo sekunžu reida uz Baruļina vārtiem uzbrucējs ripu piespēlēja Kontiolam, kuram atlika to raidīt tukšos vārtos.

Kārtējās lieliskās spēles abu komandu vārtsargiem – Maikls Gārnets "Traktor" vārtos tika galā ar 41 metienu, bet Konstantīns Baruļins Kazaņas cietoksnī neitralizēja 38 ripas. Lauris Dārziņš "Ak Bars" rindās laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 19 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem.

KHL, 31.marts

"Ak Bars" – "Traktor" 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1)

Vārti: 15:10 Bulis (Kvints, Čistovs) 0:1, 50:51 Nikuļins (Korņejevs, Morozovs, vair.) 1:1, 79:52 Kontiola (Ničuškins) 1:2.
Metieni: 42:40.
Soda minūtes: 4:14.
Vārtsargi: Konstantīns Baruļins – Maikls Gārnets