Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Nadals atsakās no cīņas, finālā Marejs pret Džokoviču

Nadals atsakās no cīņas, finālā Marejs pret Džokoviču
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Maiami ATP „Masters 1000” turnīra čempiona tituls svētdien izšķirsies serba Novaka Džokoviča un skota Endija Mareja cīņā. Džokovičs pusfinālā ar 6:0, 7:6(5) pieveica argentīnieti Huanu Monako, bet Marejs finālu sasniedza bez cīņas – viņa pretinieks Rafaels Nadals attiecās no mača ceļgala savainojuma dēļ.

Nadala un Mareja duelis izpaliek

Gaidītākais Maiami turnīra pusfināls bija starp ranga 2. un 4.vietas īpašniekiem, spāni Rafaelu Nadalu un skotu Endiju Mareju, tomēr tenisa fani to nesagaidīja – Nadals nemaz nedevās kortā. "Vakar centos apārstēt sāpošo ceļgalu, lai varētu iziet laukumā un spēlēt, taču šorīt secināju, ka tas tomēr nebūs iespējams," atzina Nadals. "Atvainojos visiem faniem, turnīra organizatoriem, visiem, kas šovakar grasījās ieslēgt televizoru un skatīties manu un Endija (Mareja) spēli. Šodien es diemžēl nespēju iziet kortā," sacīja ATP ranga 2. numurs Nadals.

Nadals, kurš Maiami turnīrā ir sasniedzis finālu trīs reizes, atklāja, ka problēmas ar ceļgalu parādījušās agrāk: "Nelielas problēmas ar ceļgalu bija jau pirms Indianvelsas turnīra, taču tās man netraucēja spēlēt uz visiem 100%, tāpēc neatsaucu savu dalību no pirmā šī gada "Masters" sērijas turnīra, taču šeit (Maiami) ir daudz sliktāk," sacīja spānis.

Nadals gan bija optimistisks, raugoties uz māla sezonas lielajiem turnīriem, tāpēc lielam uztraukumam, viņaprāt, nav pamata. "Līdz šim viss bija labi, bet šodien atkal nevarēju iziet laukumā traumas dēļ, taču neko nevar padarīt - tāds ir sports. Turnīru skaits, kas mums ir jāizspēlē gada laikā, ir milzīgs, tāpēc nevar cerēt, ka savainojumu nebūs. Visiem ir problēmas, taču šoreiz tās nopietnāk piemeklēja mani. Katrā ziņā, smagi strādāšu, lai varētu būt atpakaļ un parādīt savu labāko sniegumu Montekarlo kortos, kur norisināsies gada trešais "Masters" sērijas turnīrs. Šogad esmu piedalījies vienā finālā un divos pusfinālos, kas noteikti ir jāuzskata par labu sezonas sākumu. Pirms pāris dienām, aizvadot ceturtdaļfināla maču, nespēlēju augstas klases tenisu, taču ar savainojumu es uz ko vairāk nemaz nebiju spējīgs, tāpēc varu būt priecīgs par sasniegto rezultātu," savas domas atklāja Nadals.

Džokovičs tēmē uz trešo Maiami titulu

Otrs pusfināls gan notika – tajā divkārtējais (arī pērnā gada) Maiami čempions Novaks Džokovičs tikās ar turnīra lielākā pārsteiguma autoru, argentīnieti Huanu Monako. Līdzšinējās cīņās serbam 4-0 pārsvars pār Monako. Arī piektā spēle iesākās ar ranga līdera dominanci. Monako uzvarēja pa četriem punktiem pie savas un pretinieka serves, ciešot sakāvi ar 0:6. Otrais sets bija līdzīgāks, otro maču pēc kārtas Nole neizservēja maču pie 5:4, taču tāpat kā pret Fereru bija pārāks taibreikā – 7:6(5).

„Pirmajā setā viņš spēlēja fenomenāli, kā īsts ranga līderis. es neko nevarēju padarīt. Otrajā izdevās labāk servēt un padarīt cīņu līdzīgāku, taču viņš bija pelnījis uzvarēt”, pēc spēles atzina 28 gadus vecais argentīnietis.

Fināls, kas notiks svētdien, būs 13. Džokoviča un Mareja savstarpējā cīņa. Līdz šim 7-5 serba labā, bet šogad katra kontā pa uzvarai (Melburnā uzvarēja Džokovičs, Dubaijā Marejs). „Viņam patīk spēlēt šādos apstākļos un viņš var labi servēt. Mēs ļoti labi zinām viens otru, viens otra spēli, paredzu, ka būs labs mačs”, sacīja Džokovičs.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +4 [+] [-]

, 2012-03-31 01:53, pirms 12 gadiem
Žēl, kā jau agrāk runāja, tad Nadals sevi nesaudzē un ar tādu slodzi veselību ātri vien sabendēs. Bet kā jau viņš pats saka, tas ir sports!

     [+] [-]

, 2012-03-31 10:00, pirms 12 gadiem
Kas ir Roberts Urdziņš? Mājās uz tualetes papīra var rakstīt vienalga kā. Šeit, sabiedriskā medijā, kaut aiz nelielas cieņas pret lasītāju, cilvēkam vajadzētu savu sacerējumu pārlasīt un primitīvākās kļūdas izlabot. Es nerunāju par gramatiku, uz ko nemaz nelieku cerības.