Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis plāno informēt "Mavericks" par nolūku noslēgt tikai kvalifikācijas līgumu

Rolands Eliņš

Porziņģis plāno informēt "Mavericks" par nolūku noslēgt tikai kvalifikācijas līgumu
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa skandalozajā vakarā beigas vēl nav pienākušas - ASV medijs „The Athletic” vēsta, ka Porziņģis plāno paziņot Dalasas „Mavericks” vienībai, ka šovasar viņa nolūks ir noslēgt tikai kvalifikācijas līgumu uz vienu sezonu. Pēc tam Porziņģis kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu.

Kristapam Porziņģim šovasar beidzas debitanta līgums, un šo faktu nemaina arī viņa aizmainīšana uz Dalasas "Mavericks", par kuru Dalasa un "Knicks" panākušas principiālu vienošanos. Porziņģim tad kļūs par ierobežotu brīvo aģentu un varēs uzklausīt līguma piedāvājumus, kurus "Mavericks" pēc tam varēs atspēkot. Porziņģis vasarā varētu pretendēt uz četru gadu līgumu ar maksimālo vērtību ap 120 miljoniem dolāru.

Taču viņam ir arī iespēja atteikt ilgtermiņa līguma noslēgšanai un nākamajā sezonā spēlēt ar kvalifikācijas līgumu uz vienu sezonu, kas būtu 4.5 miljonu ASV apmērā, taču ļautu Porziņģim 2020. gadā kļūt par neierobežotu brīvo aģentu. "The Athletic" vēsta, ka Porziņģa nodoms ir tieši šāds un viņš grasās par to informēt "Mavericks" vadību.

Šāda Porziņģa rīcība būtu bezprecedenta gadījums Nacionālajā basketbola asociācijā, jo līdz šim vēl neviens spēlētājs nav noraidījis ilgtermiņa maksimālo līgumu, tā vietā pieņemot kvalifikācijas līgumu. Tas nozīmē milzīgu risku, jo gada laikā spēlētāja vērtība var krietni mainīties. Porziņģa gadījums ir vēl jāizceļ tā iemesla dēļ, ka viņš NBA laukumā nav devies jau gadu, jo atgūstas no smagas ceļgala traumas, attiecīgi risks par daudzmiljonu līguma noslēgšanas atlikšanu ir vēl jo lielāks.

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis gan ziņo, ka Porziņģis vēl nav pieņēmis lēmumu par savu nākotni Dalasā (galu galā, par aizmainīšanu viņš tika informēts tikai pirms pāris stundām). ESPN raksta, ka Porziņģis vēlas iepazīties ar Dalasas organizāciju, kā arī pabeigt rehabilitācijas procesu pēc smagās ceļgala traumas.

"The Athletic" norāda, ka Porziņģis ir ļoti augstās domas par Dalasas spēlētājiem Dirku Novicki un Luku Dončiču, kamēr "Mavericks" ir pārliecības pilna, ka spēs pārliecināt Porziņģi par ilgtermiņa noslēgšanu Dalasā.

1 2 56 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2019-01-31 23:36, pirms 5 gadiem
Knicks noslegs ligumu ar vinu 2020. Jus redzesiet haha

  -2 [+] [-]

, 2019-01-31 23:36, pirms 5 gadiem
Uz leģendāro BULLS!
Slēpts komentārs: Niidermaiers

  +3 [+] [-]

, 2019-01-31 23:38, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Vel sapisis Mavs nakotni sitais pajolis
Neskrien pa priekšu, es teiktu, ka Mavs šī ir laba situācija pat.

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:38, pirms 5 gadiem
No Dalasas uz Nets. Mark my words.
Slēpts komentārs: Ambrē

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 23:42, pirms 5 gadiem
Ambrē rakstīja: Mavs paši vainīgi - nu nevajag KP to miskasti ko sauc par Mavericks. KP pēc tam vajag doties uz Nets vai Spurs.
Mavs ir labs klubs, kurš drīz vien pretendēs uz titulu

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:43, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Neskrien pa priekšu, es teiktu, ka Mavs šī ir laba situācija pat.
Zaudejot pat 1st round piku, ja vins izdomas pamest vinus? Smits juniors tad bija labaka opcija paturet

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:44, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mavs ir labs klubs, kurš drīz vien pretendēs uz titulu
Pāragri par to spriest.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-31 23:44, pirms 5 gadiem
Normāls vecis, kuram nauda ir otrā plānā! Nespēlē-kāpēc lai maksātu!? Katrā komandā 2-3 ir tik ļoti pārmaksāti, ka nav saprotams, ko kāds domājis, tādus līgumus dodot!!! 2gadi vispār vajadzētu būt max līgumam, traumas un spēles kvalitāte lai arī nosaka katra vērtību... traumēti multimiljonāri jau pilna pasaule!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-01-31 23:47, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Zaudejot pat 1st round piku, ja vins izdomas pamest vinus? Smits juniors tad bija labaka opcija paturet
Drīzāk Deandre ne Smits. Viņiem tak problēmas ar Luku sadalīt bija to, kurš vadīs spēli. Ne velti tajā brīdī glābēs bija Barea, kurš perfekti iederējās. Paņemot Porzinģi QO, Mavs jau starpsezonā varēs turpināt būvēties un veidot sastāvu tā, ka pat pie KP nepalikšanas, viņi būs konkurētspējīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 23:48, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pāragri par to spriest.
Protams, piekrītu tev. Tiki pašlaik pliki teorizēju.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-31 23:49, pirms 5 gadiem
Nu šāds pieņēmums ir ar pirkstu ūdenī rakstīts. Šaubos, vai KP uzreiz ko tādu darīs. Galu galā, jādomā par nākotni, nav kur steigties, un Mavericks nebūt nav tā sliktākā komanda, kur spēlēt.

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:53, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Drīzāk Deandre ne Smits. Viņiem tak problēmas ar Luku sadalīt bija to, kurš vadīs spēli. Ne velti tajā brīdī glābēs bija Barea, kurš perfekti iederējās. Paņemot Porzinģi QO, Mavs jau starpsezonā varēs turpināt būvēties un veidot sastāvu tā, ka pat pie KP nepalikšanas, viņi būs konkurētspējīgi.
Nu tagad jau bija ari taktika pamainita pedejas speles, lai abi varetu ar bumbu darboties, Luka tika atrak nonemts un sutits laukuma ar 2nd unit, itka jau slikti nebija

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:56, pirms 5 gadiem
Vai tas nozīmē, ka KP šogad vēl spēlēs ?

     [+] [-]

, 2019-01-31 23:58, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Nu tagad jau bija ari taktika pamainita pedejas speles, lai abi varetu ar bumbu darboties, Luka tika atrak nonemts un sutits laukuma ar 2nd unit, itka jau slikti nebija
nebija jau slikti un kopumā, pēcBarea traumas, pietrūka otra spēles veidotaja, bet problēmas jau tad, kad abi jālaiž laukumā. Un skatoties nākotnes perspektīvā, tad divi labi spēles veidotāji ilgi nevarētu dzīvot zem viena jumta, tā teikt.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 00:00, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Vai tas nozīmē, ka KP šogad vēl spēlēs ?
Skaidrs ka spēlēs - 100%, jaunā NBA sezona sākas šķiet novembrī, protams ka spēlēs

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:00, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: nebija jau slikti un kopumā, pēcBarea traumas, pietrūka otra spēles veidotaja, bet problēmas jau tad, kad abi jālaiž laukumā. Un skatoties nākotnes perspektīvā, tad divi labi spēles veidotāji ilgi nevarētu dzīvot zem viena jumta, tā teikt.
Nu visadi var but, bet nu ja Smitam tomer bija pa grutu pielagoties spelet bez bumbas, kaut gan nu lidz sezonas beigam vareja dot iespeju. Pirms tam aizmirsu pateikt kad Deandre tomer bija slinks speletajs un cik no Mavs reddit zinu tad gribeja tikt no vina vala

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:02, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Nu visadi var but, bet nu ja Smitam tomer bija pa grutu pielagoties spelet bez bumbas, kaut gan nu lidz sezonas beigam vareja dot iespeju. Pirms tam aizmirsu pateikt kad Deandre tomer bija slinks speletajs un cik no Mavs reddit zinu tad gribeja tikt no vina vala
To es arī lasīju, ka no viņa vēlējās atbrīvoties. Smita problēma bija tā, ka viņam patīk spēli forsēt. Tā kā es skatos Luku praktiski no pirmās viņa spēles iekš real, tad jāsaka, ka tas nav tas labākais viņam blakus. Es teiktu, ka viņa labākais variants ir tāds, ka mazajā galā ir kādi pāris jaunie un pāris veterani, kuri spēlē galvenajos brīžos, bet garajā galā jābūt jauniem un jaudīgiem PF un C, kuri dankos un rebus vāks.

  +7 [+] [-]

, 2019-02-01 00:06, pirms 5 gadiem
Pēc ceļa traumas riskēt un 'neņemt lielo kāpostu' šķiet muļķīgs lēmums. Kas viņam tādus padomus dod? Dunduks mega-aģents bračka? Vispār nesaprotu kāda jēga ir tagad uz karstām pēdām kādam no KP nometnes tādu info tagad nopludināt? Nevar nedēļu papīpēt, iepazīties ar Dallasas sistēmu, treneriem, komandu un tad sākt domāt par nākotnes līgumu? Ka nesanāk iešaut sev kājā jeb sanāks kā Noelam, kas arī noraidīja normālu daudzmiljonu (70 vai 80) līgumu cerot saņemt vairāk, bet pēc tam neviens vairs neko tādu nepiedāvāja un tagad spēlē par grašiem (knapi 2mil).

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:07, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Skaidrs ka spēlēs - 100%, jaunā NBA sezona sākas šķiet novembrī, protams ka spēlēs
Nu nejau es tā domāju !

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:08, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: To es arī lasīju, ka no viņa vēlējās atbrīvoties. Smita problēma bija tā, ka viņam patīk spēli forsēt. Tā kā es skatos Luku praktiski no pirmās viņa spēles iekš real, tad jāsaka, ka tas nav tas labākais viņam blakus. Es teiktu, ka viņa labākais variants ir tāds, ka mazajā galā ir kādi pāris jaunie un pāris veterani, kuri spēlē galvenajos brīžos, bet garajā galā jābūt jauniem un jaudīgiem PF un C, kuri dankos un rebus vāks.
Ceru, kad vismaz speles laiks palielinasies Brunsonam, ar kuru vinam itka labi saskan un Kleberam, kurs ir diezgan labs, tikai deva maz iespeju. Tikai man interese kurs piks tas bus ko Mavs atdod 2021 !st vai ari tiks cauri ar kadu 2nd rounderi
Slēpts komentārs: Ambrē

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 00:12, pirms 5 gadiem
Es domāju, ka šis vairāk ir tāds KP stratēģiskais gājiens. Tagad aizmaina, kārtīgi izārstējās un nomierina nervus kārtīgā organizācijā, vasarā paņem QO, nākamajā sezonā kārtīgi nokapā, nošokē visus kā ir attīstījies ķermenis (ko pats saka), parādīs vidējos pirkstus NYK, dabūs MIP balvu, un tad jau 2020.vasarā ies kur gribēs un kur solīs lielo kāpostu, vai paliks Mavs. Nedomāju, ka viņi bez pārliecības un plāna ņems QO.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-01 00:12, pirms 5 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu negrib KP spēlēt kopā ar to virtuli no Slovēnijas un punkts!!! Atkal KP tiks nolikts lomā kur bija Knicks pirmajā sezonā ar Melo - ir viens spēlētājs, kas tik izdara metienus un KP atkal būs jāvāc punkti pēc tam kad tas spēlētājs aizmet garām.
KP grib savu komandu nevis būt tas, kas lāpa ciet caurumus kur citi dara kļūdas.
Kvalifikācijas līgums uz vienu vēl gadu un tad projām uz Spurs, Nets vai Celtics (Celtics tieši tāpēc, ka tas būs vissāpīgāk priekš Knicks).
Ak diev, cik var? Luka viņam ir viens no labākajiem spēles veidotājiem, ko var blakus vēlēties. Dončičs viņam daudz iespējas var radīt. Gan trīņus, gan dankus.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-01 00:13, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ak diev, cik var? Luka viņam ir viens no labākajiem spēles veidotājiem, ko var blakus vēlēties. Dončičs viņam daudz iespējas var radīt. Gan trīņus, gan dankus.
Tak ko tu gribi no eksperta, kurš ir stāstījis kā Lebrons koledžā esot dragājis basi.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-01 00:16, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ak diev, cik var? Luka viņam ir viens no labākajiem spēles veidotājiem, ko var blakus vēlēties. Dončičs viņam daudz iespējas var radīt. Gan trīņus, gan dankus.
Luka to vien dara kā met, met, met... nu tas nav spēlētājs, kas vēlas sev konkurentu komandā - un to pašu nevēlas KP. Būs kā OKC kad spēlēja kopā Westbrook, Melo un George - beigās katrs rāva bumbu sev un beigās izlodoja ar skaistu kūlei no PO jau pirmajā kārtā.
Nets vai Spurs būtu ideālas komandas priekš KP.

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:16, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Ceru, kad vismaz speles laiks palielinasies Brunsonam, ar kuru vinam itka labi saskan un Kleberam, kurs ir diezgan labs, tikai deva maz iespeju. Tikai man interese kurs piks tas bus ko Mavs atdod 2021 !st vai ari tiks cauri ar kadu 2nd rounderi
1st

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:17, pirms 5 gadiem
Tiešām??!

" ..Šāda Porziņģa rīcība būtu bezprecedenta gadījums Nacionālajā basketbola asociācijā, jo līdz šim vēl neviens spēlētājs nav noraidījis ilgtermiņa maksimālo līgumu, tā vietā pieņemot kvalifikācijas līgumu.."

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:17, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: 1st
Tad ir ka es saku, ja vins uzmet, Mavs sis dargi izmaksas

  +2 [+] [-]

, 2019-02-01 00:18, pirms 5 gadiem
Ambrē rakstīja: Luka to vien dara kā met, met, met... nu tas nav spēlētājs, kas vēlas sev konkurentu komandā - un to pašu nevēlas KP. Būs kā OKC kad spēlēja kopā Westbrook, Melo un George - beigās katrs rāva bumbu sev un beigās izlodoja ar skaistu kūlei no PO jau pirmajā kārtā.
Nets vai Spurs būtu ideālas komandas priekš KP.
Tu esi tik tālu no patiesība, cik vien var. Tieši Lukam vajag tādus kā KP blakus, kuriem barot bumbas. Paskaties Mavs spēles, cik viņš nerada komandas biedriem situācijas. Visbiežāk ir tāds variants, ka caurgajienā uz sevis uzvelk otru sedzēju un mierīgi atmet brīvajam uz trīni. Dončičs nav skorers, viņš primāri veido pašu spēli.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 00:18, pirms 5 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Tad ir ka es saku, ja vins uzmet, Mavs sis dargi izmaksas
Tādā ziņā jā + ka iegūtais arī nekas labs nav, ja neskaita kp

  +2 [+] [-]

, 2019-02-01 00:20, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu esi tik tālu no patiesība, cik vien var. Tieši Lukam vajag tādus kā KP blakus, kuriem barot bumbas. Paskaties Mavs spēles, cik viņš nerada komandas biedriem situācijas. Visbiežāk ir tāds variants, ka caurgajienā uz sevis uzvelk otru sedzēju un mierīgi atmet brīvajam uz trīni. Dončičs nav skorers, viņš primāri veido pašu spēli.
Es nemaz tadiem fruktiem vairs neatbildu, laika izniekosana

     [+] [-]

, 2019-02-01 00:21, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: loģiski, ka nesaproti domāju, ka KP ar savu lielo konsultantu komandu un brīvo laiku - labi zin ko dara.

un cik var muldēt par kaut kādu īpašu risku - risks ir traumēties jebkuram, īpaši tiem kas nav nostiprinājuši vājās vietas.
nav jau īpašs risks. Bet pēc tādas ceļgala traumas, tāds visiem pastāv un ne visiem izdodas atgriezties. Protams ir arī labi piemēri, kad traumas netraucē.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 00:22, pirms 5 gadiem
Hmm... rakstīja: Pēc ceļa traumas riskēt un 'neņemt lielo kāpostu' šķiet muļķīgs lēmums. Kas viņam tādus padomus dod? Dunduks mega-aģents bračka? Vispār nesaprotu ...
loģiski, ka nesaproti domāju, ka KP ar savu lielo konsultantu komandu un brīvo laiku - labi zin ko dara.

un cik var muldēt par kaut kādu īpašu risku - risks ir traumēties jebkuram, īpaši tiem kas nav nostiprinājuši vājās vietas.
1 2 56 komentāri