Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Majone: "Pagaidām nav bijušas sarunas par līguma pagarināšanu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Majone: "Pagaidām nav bijušas sarunas par līguma pagarināšanu"
Metjū Majone. Foto: Jurijs Kuzmins, khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) otrais rezultatīvākais aizsargs un Rīgas "Dinamo" otrais labākais punktu guvējs Metjū Majone (Kanāda) sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka ņem vērā aģenta ieteikumu koncentrēties uz savu spēli, nevis domāt par nākamās sezonas kontraktu.

Pēc šīs sezonas beigsies jūsu kontrakts. Jau bijušas kādas sarunas par tā pagarināšanu?
- Pagaidām nekas tāds nav bijis. Mans aģents ieteica koncentrēties uz savu spēli, nevis domāt par kontraktu. Eiropā viss ir nedaudz atšķirīgi. Piemēram, Somijā puiši jau sezonas laikā parakstīja līgumus ar citām komandām. Tas man bija šoks. Tas taču ir briesmīgi. Man nepatīk strādāt ar visām tām detaļām. Ja esi parakstījis līgumu uz nākamo sezonu un kādā brīdī tev vairs nevedas spēle, fani tūlīt pat sāks tev pārmest, ka necīnies ar pilnu atdevi. Koncentrējos uz komandas mērķiem. "Dinamo" ir lielisks kolektīvs un teicama atmosfēra ģērbtuvē.

Kādi bija jūsu pirmie iespaidi par Rīgu?
- Rīga ir līdzīga tipiskai Eiropas pilsētai. Tā ļoti atšķiras no tā, ko redzi Krievijā. Rīga nav ne labāka, ne sliktāka - tā vienkārši ir citāda. Te ir sava atmosfēra. Vecpilsēta, osta... Ar draudzeni dzīvojam vecpilsētā. Lieliski, ka varam iziet un ar suni pastaigāties līdz restorānam. Pagājušajā gadā bija brīnišķīga vasara. Man paveicās, ka tajā laikā komandai notika treniņnometne. Brīvdienās devāmies uz pludmali. Pirms tam treniņnometnes laikā nekad tā nebiju darījis.

KHL ārzemniekiem viena no lielākajām problēmām ir lieli attālumi starp pilsētām. Esat jau pieradis pie tik tāliem pārbraucieniem?
- Man tas absolūti netraucē. Savulaik sezonu nospēlēju ECHL. Braucām ar autobusiem, kuriem bieži vien nebija pat kondicioniera. Tur arī maksāja mazu naudu - saņēmu pa 415 dolāriem, un tas bija ne tuvu vienmēr. Dažreiz sanāca mazāk. Vienreiz mēs 30 stundas braucām uz Teksasu. Ceļa laikā regulāra apstāšanās un tā tālāk. Pēc tam ierodies, nospēlē maču, bet tad kraties vēl 10 stundas atpakaļceļā. To es neaizmirsīšu nekad. Tagad, protams, ir grūti ar laika joslu maiņām. Bet ceļošanai tas ir normāli. Mums ir neticami paveicies: lidojam ar lielisku aviokompāniju - labas lidmašīnas, brīnišķīgs ēdiens.

KHL esat spēlējis ar visām komandām. Kura atstāja lielāko iespaidu?
- SKA. Tā ir ļoti meistarīga komanda. "Avtomobilist" lieliski sāka čempionātu. Nekad neesmu redzējis, ka sezonas sākumā kāds klubs būtu tā dominējis. CSKA, "Avangard"... KHL ir spēcīga līga, te daudz augstas klases komandu.

Mazie laukumi vai lielie?
- Uh, grūts jautājums. Mazajos laukumos ir vieglāk aizsargāties, bet es dodu priekšroku lielajiem. Sevišķi man patīk lielās arēnas, kur var satilpt daudz skatītāju, tad laukumā kļūst skaļāk.

Stenlija kauss vai Gagarina kauss?
- Šobrīd, protams, Gagarina kauss. Lai kur arī spēlētu, attiecīgās valsts trofeja man ir svarīgāka nekā Stenlija kauss.

---

KHL Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 54 spēlēs ieņem devīto vietu un no kārotā astoņnieka atpaliek par trijiem punktiem. Regulārajā sezonā rīdziniekiem vēl atlikuši astoņi mači. Šovakar rīdzinieki uzņem Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak".

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  -1 [+] [-]

, 2019-01-31 16:56, pirms 5 gadiem
"Man nepatīk, ka man saka nē, tāpēc es labiem spēlētājiem līgumus nepiedāvāju." (J.S.)

     [+] [-]

, 2019-01-31 17:12, pirms 5 gadiem
-Pēc šīs sezonas beigsies jūsu kontrakts. Jau bijušas kādas sarunas par tā pagarināšanu?

- Nē takš, skaidrs kā diena, ka dinamo tāpat nepārspļaus manu nākamo līgumu, tāpēc nemaz neiedziļinos

  +2 [+] [-]

, 2019-01-31 17:26, pirms 5 gadiem
Dinamo vienkārši saprot, ka Majone neuzklausīs piedāvājumu, pirms nebūs citu komandu piedāvājumi, neredzu variantus, ka Majone paliktu Rīgā, vienīgi tad, ja būs gatavs spēlēt par mazāku algu, par ko ļoti šaubos

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 17:50, pirms 5 gadiem
Gūža rakstīja: Dinamo vienkārši saprot, ka Majone neuzklausīs piedāvājumu, pirms nebūs citu komandu piedāvājumi, neredzu variantus, ka Majone paliktu Rīgā, vienīgi tad, ja būs gatavs spēlēt par mazāku algu, par ko ļoti šaubos
Majone ir gatavs doties prom, vienīgais kam ir vajadzīgs aizsargs ar diezgan vāju spēli aizsardzībā? Gan jau kāds naudīgais paņems, taču Dinamo ieteiktu ciparu palielināt un piedāvāt palikt - kas zin, var sanākt

     [+] [-]

, 2019-01-31 18:43, pirms 5 gadiem
Šito fruktu jau diezvai izdosies noturēt... tieši tā arī ir tā DR nelaime ka neizdodas noturēt labos leģionārus dēļ kā visu laiku mainās sastāvs.

     [+] [-]

, 2019-01-31 18:45, pirms 5 gadiem
nu savicki, saņemies. ņem uz nākamo sezonu un miers. kur vēl labāku atradīsi... kaut gan, gan jau paņems vatveidīgos kas izdevīgaki...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 18:47, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Majone ir gatavs doties prom, vienīgais kam ir vajadzīgs aizsargs ar diezgan vāju spēli aizsardzībā? Gan jau kāds naudīgais paņems, taču Dinamo ieteiktu ciparu palielināt un piedāvāt palikt - kas zin, var sanākt
aizsardzība nav viņam stiprā puse, tā pat kā ozo.Bet nu pārējais ir stipri virs labākā.... tieši tas, kas ģinamo vajadzīgs...

     [+] [-]

, 2019-01-31 19:00, pirms 5 gadiem
Tā kā noturēt būtu grūti Savickis varētu uztaisīt mahināciju. Piedāvāt līgumu ar paceltu summu, bet ko varētu pavilkt RD. Nepiekrīt Majone, nepiekrīt. Piekrīt -tad ja krievu klubi gribēs, būs jāpērk. Ja negribēs, paliks viens no līderiem.

     [+] [-]

, 2019-01-31 19:10, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tā kā noturēt būtu grūti Savickis varētu uztaisīt mahināciju. Piedāvāt līgumu ar paceltu summu, bet ko varētu pavilkt RD. Nepiekrīt Majone, nepiekrīt. Piekrīt -tad ja krievu klubi gribēs, būs jāpērk. Ja negribēs, paliks viens no līderiem.
Majone un viņa aģents nav muļķi, gaidīs naudīgos piedāvājumus

  -1 [+] [-]

, 2019-01-31 22:53, pirms 5 gadiem
RD uzdevums nav uzvarēt, bet kāst.Krievi par to dod naudu un nevis tāpēc, lai kaut kādi tur latvieši apspēlētu kremlinu ''rotaļlietas''.Ja RD finansētu vietējie čekisti no savas doļas Krievijas gāzes biznesā, tad vēl tā, varētu gribēt kautiņu līdz galam, bet tagad puiši piedalās balagānā, par to maksā labas algas un sirdsapziņa klusē, ja vēders pilns.