Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Negatīvisms pēc četriem zaudējumiem nepalīdzēs izcīnīt uzvaras"

Emils Ozerinskis

Bertāns: "Negatīvisms pēc četriem zaudējumiem nepalīdzēs izcīnīt uzvaras"
Rasels Vestbruks un Dāvis Bertāns. Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas ceturtajā spēlē ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Vašingtonas "Wizards". Pēc spēles savās pārdomās ar medijiem dalījās 20 punktus guvušais Dāvis Bertāns, uzsverot, ka komandai jāsaglabā pozitīvs noskaņojums.

Aizvadītajā naktī Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu ar 107:115 pret vienu no līgas pastarītēm Čikāgas "Bulls". Tādējādi ASV galvaspilsētas vienība palikusi kā viena no četrām NBA vienībām, kas šosezon uzvaras vēl nav svinējusi. Latviešu snaipreis Dāvis Bertāns aizvadīja rezultatīvau mača noslēdzošo ceturtdaļu, kurā "latviešu lāzeris" guva 11 no saviem kopumā spēlē 20 gūtajiem punktiem.

Pēc spēles Bertāns atbildēja uz jautājumu par spēles ritma atrašanu: "Cerams, ka esmu uzķēris ritumu. Nespēlēju basketbolu septiņus mēnešus un jāiejūtas spēlē pret pasaules labākajiem basketbolistiem. Tas, protams, nav viegli, bet tāpēc esmu šeit."

"Mana kondīcija šobrīd ir 60-70% no optimālās, kas ir pietiekami priekš šī brīža spēlētājām minūtēm. Domāju, ka tas nav tik daudz atkarīgs no fiziskās formas, bet gan nepieciešams sajust spēles ritmu. Man nebija četru komandas biedru ar ko kopā trenēties septiņus mēnešus. Aizvadot spēles, šobrīd nevaram veltīt tik daudz laika darbam treniņzālē, jo spēlējam praktiski katru dienu vai katru otro dienu. Spēles ritms atgriezīsies ar laiku, lai gan tas var prasīt spēli vai divas. Šīs spēles pēdējā ceturtdaļa bija solis pareizajā virzienā," teica Bertāns, komentējot savu šī brīža kondīciju.

Latviešu basketbolists uzsvēra, ka komanda nedrīgst ieslīgt negativitātē pēc četriem sezonas ievadā piedzīvotajiem zaudējumiem - "Jāturas kopā, jāspēlē kā vienai komandai, jāmācās vienam no otra un jāpalīdz cits citam. Tas ir vienīgais veids. Būt negatīvā noskaņojumā pēc četriem zaudējumiem nepalīdzēs mums izcīnīt uzvaras. Saglabāt pozitīvismu - tas ir tas, kas mums palīdzēs."

Vašingtonas "Wizzards" atkārtoti tiksies ar Čikāgas "Bulls" tieši pēc gadu mijas (pēc Latvijas laika), cenšoties reabilitēties buļļiem par zaudējumu.