Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Juniori 2011.gadu mēģinās noslēgt uz optimistiskas nots

Jānis Pārums

Juniori 2011.gadu mēģinās noslēgt uz optimistiskas nots
Foto: Francois Laplante / IIHF

Sestdienas rītā plkst. 5:00 Pēc Latvijas laika Kanādā notiekošajā pasaules U-20 čempionātā hokejā Elites divīzijā Latvijas hokejisti aizvadīs pēdējo apakšgrupas spēli, sacenšoties ar Šveices vienaudžiem.

Līdzšinējās trijās spēlēs Latvijas hokejisti piedzīvojuši tikai zaudējumus – pirmajā mačā ar 4:9 tika atzīts Zviedrijas pārākums, otrajā spēlē ar 1:3 zaudēts Slovākijai, bet piektdienas rītā piedzīvota arī smaga sagrāve pret Krieviju – 0:14. Tiesa, visos mačos cienījama bija pirmā trešdaļa – 2:3 pret zviedriem, 0:0 pret slovākiem un 0:1 pret krieviem.

Graujošais zaudējums pret Krieviju mūsējiem noteikti krietni pabojājis noskaņojumu, taču to pārdzīvot nav laika – jādomā par grupas pēdējo spēli pret Šveices izlasi – pietiekami svarīgs mačs, kura [cerēsim pozitīvais] iznākums var noderēt izdzīvošanas spēlēs.

Šveices vienaudži pagaidām aizvadījuši divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumus – pret Krieviju tika zaudēts ar 0:3, savukārt Zviedrijai tika izrādīta ļoti nopietna pretestība un neveiksme piedzīvota tikai pēcspēles metienu sērijā ar 3:4. Pēc mača ar Latviju šveiciešiem vēl pietiekami nozīmīga spēle ar slovākiem.

Līdzšinējās divās spēlēs Šveices izlasē rezultatīvākie bijuši Žoels Vermins un Dīns Kukans. Uzbrucējs Vermins izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem, savukārt aizsargs Kukans atzīmējies ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Ar Šveici Latvijas U-20 hokejisti pasaules čempionātā spēlēja jau pirms diviem, kad mūsējie, lai gan izrādīja sīkstu pretestību, tomēr bija spiesti zaudēt. Toreiz mūsējie jau pirmo piecu minūšu laikā ielaida divus vārtus, tomēr spēja atspēlēties un savā labā noslēdza gan pirmo (3:2), gan otro trešdaļu (4:3). Diemžēl neveiksmīgi aizvadīts trešais periods, tādejādi piedzīvots zaudējums ar 5:7. Varbūt pienācis laiks revanšam?

No katras grupas tālāk tiks trīs labākās, bet abu grupu pēdējo divu vietu ieguvējas viena apļa turnīrā noskaidros vienu nelaimīgo, kurai A divīzija būs jāpamet.

U-20 pasaules čempionāts Kanādā, A apakšgrupa

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Krievija3300020:19
2.Zviedrija2110013:75
3.Slovākija210014:43
4.Šveice200113:71
5.Latvija300035:260