Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sestdien Biķerniekos startēs Rīgas Ziemas kausa jubilejas sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sestdien Biķerniekos startēs Rīgas Ziemas kausa jubilejas sezona
Foto: Rīgas Ziemas kauss

Jau šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē startēs Rīgas Ziemas kausa 5. sezona. Jubilejas sezonas pirmais no četriem posmiem norisināsies sestdien, 4. decembrī, un tas, kā ierasts, pulcēs ap 100 dalībniekiem.

Jaunā Rīgas Ziemas kausa sezona risināsies decembrī un janvārī, un sastāvēs no četriem posmiem. Visi posmi norisināsies gludajā Biķernieku trasē, tādējādi sacensībās var piedalīties arī ar standarta ielas automašīnām. Laika prognoze šai nedēļai sola gan salu, gan sniegu, kas nozīmē, ka sestdien Biķernieku trasē mūs var sagaidīt izcili ziemas kausa apstākļi.

Ņemot vērā, ka ziemas apstākļos ātrumu trasē nosaka nevis jauda, bet gan riepu izvēle un braucēja meistarība, tad uzvarēt sacīkstēs var jebkurš. Trases konfigurācija katrā posmā būs unikāla, tomēr skaidrs ir tas, ka tā aptvers gan ātro auto apli, gan arī tehnisko kartinga trases daļu.

Kā jau tradicionāli Rīgas Ziemas kausā, klases tiks dalītas pa piedziņām un riepām – 2WD, 2WD OPEN, RWD, RWD OPEN, 4WD un 4WD OPEN. Parastās ieskaites no OPEN atšķir tas, ka parastajās ieskaitēs var startēt ar rūpnieciski ražotām riepām, savukārt OPEN klasē ierobežojumi uz riepu sastāvu nepastāv. Jāatzīmē gan, ka Rīgas Ziemas kausā nav atļautas riepas ar radzēm. Tāpat saglabātas arī dalībnieku iecienītās AUDI QUATTRO un DĀMU klases.

Braucēju un skatītāju ērtībai visos posmos darbosies kafejnīca, kurā varēs gan nobaudīt gardu maltīti, gan arī sasildīties ar siltiem dzērieniem. Tāpat dalībnieku parkā darbosies ekrāns ar rezultātiem un komentētājs, kas ļaus sekot līdzi sacensību un starta norisei. Jāatzīmē, ka Rīgas Ziemas kauss norisināsies, ievērojot visus valstī spēkā esošos ierobežojumus. Pasākums darbosies tā sauktajā “zaļajā drošības režīmā” - pasākuma teritorijā varēs atrasties tikai cilvēki ar sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Sīkāka informācija par Rīgas Ziemas kausu un to, kas nepieciešams, lai piedalītos sacensībās, atrodama gan mājaslapā https://kalvemotorsports.lv/ziema/, gan Facebook vietnē – https://www.facebook.com/rigasziema... Aicinām apskatīt arī iepriekšējo sezonu video.

Rīgas Ziemas kausa 2020/2021 kalendārs:
1. posms – 4. decembris
2. posms – 18. decembris
3. posms – 8. janvāris
4. posms – 29. janvāris

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Rīgas ziemas kauss organizators