Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Saeimā tiek skatīts jautājums par atļauju rīkot autosporta sacensības

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Saeimā tiek skatīts jautājums par atļauju rīkot autosporta sacensības
Foto: Toms Paipals Photography

Šorīt ''Rīta Panorāmā'' uz sarunu tika aicināts Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Naglis, ar kuru tika pārrunāti pēdējā laikā sasāpējuši jautājumi – par autosporta sacensību atsākšanu.

''Priecājos par tiem, kas spēj organizēt sacensības, kas ir atļautas, bet LAF ir iesprostota Ministru Kabineta rīkojuma Nr. 655 ietvaros, kas aizliedz neolimpiskajiem sporta veidiem organizēt sacensības. Šāds aizliegums ir spēkā jau četrus mēnešus. Ņemot vērā diskusijas par to, ka šie pieņemtie lēmumi nav efektīvi, LAF vērsās virknē Latvijas valsts institūcijās (Pie Latvijas Republikas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa, Latvijas Republikas Veselības ministra Daniela Pavļuta, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts sekretāra vietnieka, sporta departamenta direktora Edgara Severa, Latvijas Republikas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa, kā arī Biedrības “Latvijas sporta federāciju padome” prezidenta Eināra Fogeļa.),'' iesāk Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Naglis.

Šodien Saeimā notiks Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde, kurā tiks izskatīti vairāki jautājumi, tai skaitā tiks lūgs atļaut rīkot sacensības.

''Kāpēc tas tā varētu notikt (atļaut rīkot sacensības)? Autosporta aktivitātes notiek ārpus telpām, tās ir vietas ar lielu teritorijas platību, sacensības notiek bez skatītājiem, autosports ir bezkontaktu sporta veids, kur sportists ir izolēts savā automašīnā, kur viņam ir ķivere, cimdi, balaklava (kas pilda sejas maskas aizsargfunkciju). Trases apkalpojošais personāls ir izolēts zonās un mazskaitlīgs,'' iemeslus, kāpēc varētu atsākties sacensības, uzskaita Naglis.

Uz jautājumu, kāpēc tas netika atļauts iepriekš, Jānis atzina, ka ''Tāpēc, ka ir vieglāk pieņemt visaptverošus lēmumu aizliegt visu, iedzīt visus kaktā un neatļaut neko darīt. Paldies Dievam, ka visa sporta sabiedrība ir sakustējusies, jo šo ilgstošo bezsacensību periodu nav iespējams ilgstoši izturēt.''

''Domāju, ka šie ierobežojumi mums noteikti neiet roku rokā ar to, ka tas varētu paplašināt saslimstību. Tieši otrādi – daļai sabiedrības noņemtu spriedzi. Daļa sabiedrības varētu būt daudz dzīvīgākā. Ja tie būtu loģiski ierobežojumi un lietderīgi, kas samazinātu saslimšanu, tad sabiedrība to labāk uztvertu, bet šobrīd tādi muļķīgi visaptveroši aizliegumi arī uz daļu no sporta veidiem, kas notiek ārā lielās teritorijās, ir vienkārši neizprotami,'' nobeidz Naglis, kurš piebilda, ka visai sabiedrībai šodien jātur īkšķi, lai Latvijas Republikas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa apakškomisijā būtu pieņemti kaut kādi pozitīvi lēmumi un virzība, vai vismaz precīzas atbildes no mūsu slavenajiem epidemiologiem.

     [+] [-]

, 2021-03-02 14:09, pirms 3 gadiem
Kādas vēl sacīkstes, daudzās jomās viss ir apturēts, izskatās kurš skaļāk bļaus, tam ir cerības, frizieri un nagu krāsotājas savu lauciņu izkauca!