Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dubultspēļu meistari Mektičs un Pavičs nodrošina Horvātijai uzvaru pār Itāliju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dubultspēļu meistari Mektičs un Pavičs nodrošina Horvātijai uzvaru pār Itāliju
Mate Pavičs. Foto: Reuters/Scanpix

Par Deivisa kausa finālturnīra pirmo pusfinālisti kļuva Horvātijas komanda, kas Turīnā ar 2:1 pieveica Itāliju.

Itālija mačā savā laukumā pret Horvātiju devās favorītes statusā, pateicoties labākām opcijām vienspēlēs, taču Horvātijai bija trumpis dubultspēlē – ranga līderi Mate Pavičs un Nikola Mektičs. Itālijai tādējādi uzvarai mačā, visticamāk, būtu nepieciešami panākumi abās vienspēlēs, taču mājinieki prata uzvarēt tikai vienā spēlē, turklāt ar veiksmes palīdzību un bez variantiem zaudēja dubultspēlē.

Ranga 27. vietā esošais Lorenco Sonego ar 6:7(2), 6:2, 2:6 piekāpās vien 279. pozīcijā esošajam Bornam Gojo, kurš ne reizi nav uzvarējis ATP pamatturnīru mačos (0-3). Gojo pirmdien Turīnā svinēja karjeras lielāko uzvaru, pirmoreiz pieveicot Top 50 spēlētāju.

Sonego 1. setā zaudēja ar lielu pārsvaru. Viņš bija vadībā ar 4:1 un sestajā geimā ieguva breikbumbu divu breiku pārsvaram, turklāt ar iespēju uzbrukt otrajai servei, taču īsu izspēli pabeidza ar raidījumu tīklā. Itālijas tenisists zaudēja nākamajā serves geimā un vēlāk cieta sakāvi taibreikā.

Sonego pēc viegla revanša 2. setā izgāza izšķirošo setu, kurā servi zaudēja divas reizes. Viņš ceturtajā geimā ar kļūdām trīs bumbiņas raidīja autā un neprecīzi nospēlēja arī cīņas pēdējā geimā pie 2:5. Zīmīgi, ka Gojo iepriekšējā geimā servi nosargāja no 15:40, atvairot kopumā trīs breikbumbas.

Pasaules 10. numuram Jannikam Sinneram izdevās izglābties pret Marinu Čiliču (ATP 30.), kurš dominēja pirmajos divos setos, taču neizservēja maču un zaudēja ar rezultātu 6:3, 6:7(4), 3:6. Horvāts par uzvaru servēja 2. setā pie 5:4 un šajā geimā neuzvarēja nevienā izspēlē, turklāt Sinneram trīs no četriem punktiem uzdāvināja ar kļūdām – divi auti un dubultkļūda.

Sinners nedaudz vēlāk ar Fabio Foņīni izšķirošajā dubultspēlē Mektičam un Pavičam zaudēja bez variantiem – 3:6, 4:6. Itālijas duetam nebija nevienas breikbumbas.

Horvātija pusfinālā tiksies ar Serbiju vai Kazahstānu, kas sacentīsies trešdien.