Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši" paklupina "Ķekavu", uzvara arī "Lielvārdei", "RTU/Inspecta" un Bauskai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kurši" paklupina "Ķekavu", uzvara arī "Lielvārdei", "RTU/Inspecta" un Bauskai"
Liepājas "Kurši"
Foto: Jānis Rozenšteins, floorball.lv

Šodien notika četras Latvijas Florbola čempionāta Vīriešu Virslīgas spēles: Liepājā "Kurši" ar 9:8 pārspēja līderi "Ķekavu", "Lielvārde" ar 11:6 uzvarēja Stalbes "Pārgauju", "RTU/Inspecta" ar 10:6 pārspēja "Ulbroka/FS Masters", bet "Bauska" ar 6:0 sakāva "Talsi/Triobet" florbolistus.

"Ķekava" uz Liepāju devās kā vīriešu Virslīgas līdere un ar domu par revanšu, jo pirmajā aplī savā laukumā piekāpās "Kuršiem" ar 5:6. Spēles pirmajās 10 minūtēs ķekaviešu plāns pildījās – viesi izvirzījās vadībā ar 2:0. Tad "pamodās" mājinieki, kuri līdz pirmā perioda beigām panāca neizšķirtu rezultātu (2:2), bet otrās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 5:2. Pēdējā periodā viesi uzsāka nopietnu pakaļdzīšanos, taču neko vairāk, kā samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, nespēja. "Kurši" svinēja uzvaru ar 9:8 un turnīra tabulā atgriezās 8.vietā.

Par labāko spēlētāju liepājnieku rindās tika atzīts Ralfs Kukuks, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Kaspars Klamers un Gints Siliņš – pa trim punktiem katram. "Ķekavas" sastāvā labākā spēlētāja gods tika vārtsargam Ivaram Dišereitam, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 9 no 11 metieniem. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem bija Mārtiņš Brigmanis ar 4 (2+2) punktiem, Aivim Hammeram, Edžum Bunkam, Ērikam Akulovam un Gintam Klēģeram pa diviem punktiem.

"Lielvārde", kopš tās vadību uzņēmies treneris Iļja Nazarovs, bija izcīnījusi jau sešas uzvaras pēc kārtas. Mačā pret Stalbes "Pārgauju" rezultātu jau 1.minūtē atklāja lielvārdiešu aizsargs Ervīns Torsters – 1:0. Tomēr arī stalbieši nepalika atbildi parādā – pēc pirmā perioda viesiem bija tikai vienu vārtu pārsvars – 4:3. Otrās trešdaļas laikā "Lielvārde" savu handikapu dubultoja (7:5), bet galarezultātā izcīnīja uzvaru ar piecu vārtu pārsvaru – 11:6. Uzvara "Lielvārdei" ļāva nosargāt savu 6.vietu turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ervīns Torsters, kuram 3 (2+1) punkti. Pa trim punktiem arī Aivim Kusiņam, Mārtiņam Zaikovskim un Artim Savinam, bet rezultatīvākais ar 5 (3+2) punktiem bija komandas kapteinis Sandris Virsnītis. Labākā spēlētāja gods Stalbes komandā tika Ivo balodim, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais "Pārgaujas" sastāvā.

"RTU/Inspecta" Rīgas Olimpiskajā sporta centrā uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Laukuma saimnieki ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr vēl līdz pirmā perioda beigām saņēma atbildi – četrus vārtus (3:4). Arī otrajā trešdaļā turpinājās sīva spēkošanās (7:5), bet pēdējā perioda sākumā ulbrokietis Pēteris Freimanis guva savus jau piektos vārtus šajā mačā, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 6:7. Kā izrādījās, tie bija viesu pēdējie vārti šajā spēlē, kamēr "RTU/Inspecta" atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un svinēja uzvaru ar 10:6, kas studentiem ļāva turnīra tabulā pakāpties uz 2.vietu.

Uzvarētāju rindās ar rezultativitāti izcēlās Atis Blinds, kuram 6 (2+4) punkti un labākā spēlētāja gods. Pa trim punktiem guva Gvido Lauga, Henrijs Uzraugs un Jānis Jaunzems. Piecus vārtus "Ulbroka/FS Masters" labā guva Pēteris Freimanis, kuram arī labākā spēlētāja gods, ar 4 (1+3) punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Kaspars Šķēls.

"RTU/Inspecta" rezultatīvākais spēlētājs Atis Blinds atzina, ka uzvara pret "Ulbroka/FS Masters" nemaz tik viegli neesot nākusi. Iespējams, pie vainas bija trīs ātri gūtie vārti, pēc kuriem rīdzinieki atslābinājušies. Pretinieki nekavējās to izmantot, jau pirmajā periodā gūstot četrus vārtus. Lai arī Ulbrokas florbolisti bija sajutuši spēles garšu, "RTU/Inspecta" izdevās izturēt nervozo brīdi, cīņas izskaņā uzvaras svaru kausu nosverot savā pusē. 10 gūtie vārti, tā šosezon ir Rīgas komandas norma, bet seši ielaisti goli tomēr ir par daudz – ne pārāk veiksmīgi darbojās "RTU/Inspecta" aizsardzība un vārtsargs.
Sava komentāra noslēgumā Atis Blinds novēlēja saslimušajiem Kocēnu "Rubenes" spēlētājiem pēc iespējas ātrāku izveseļošanos un atgriešanos laukumā.

Baušķenieki savā iepriekšējā mačā ar ļoti negaidīti ar 6:12 piekāpās "Madonai", bet reabilitēties savu līdzjutēju priekšā viņiem bija iespēja pret šī čempionāta vājāko komandu - "Talsi/Triobet". Arī šajā spēlē "Bauska" guva sešus vārtus (pirmajā periodā vienus, otrajā – divus, bet trešajā – vēl trīs), toties savu "cietoksni" spēja nosargā neskartu, kas florbolā mēdz gadīties ļoti reti – 6:0.

Par labāko spēlētāju Bauskas komandā tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja visus (21) pretinieku metienus. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Valdis Vāvers, bet divus – Gints Velmunskis. Talsu komandā labākā spēlētāja gods tika Jānim Klestrovam.

Izmantotie resursi:
floorball.lv