Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Saproņenko kļuvis par Latvijas Vingrošanas federācijas prezidentu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Saproņenko kļuvis par Latvijas Vingrošanas federācijas prezidentu
Jevgēņijs Saproņenko. Foto: Ritvars Skuja, db.lv

Par Latvijas Vingrošanas federācijas (LVF) prezidentu ievēlēts Olimpiskais vicečempions atbalsta lēcienā Jevgēņijs Saproņenko, šodien informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Pēdējā laikā mūsu vingrotāji nav izcēlušies ar lieliem panākumiem. Federācijai ir grūtības ar finansējumu. Šogad no prezidenta amata tika atstādināts Jānis Čakstiņš, un viņa pienākumus pildīja organizācijas ģenerālsekretāre Natālija Prokofjeva.

2004. gada olimpiskais vicečempions atbalsta lēcienā, divkārtējais pasaules sudraba medaļnieks un 2005. gada Eiropas čempions Jevgeņijs Saproņenko pēdējā laikā vairāk pazīstams kā boksa promouters, rīkojot LNK šovus. Savulaik astoņus gadus bija LVF viceprezidents, bet tagad pozicionējās vienīgais kandidāts uz Latvijas Vingrošanas federācijas prezidenta amatu un tika ievēlēts.

LVF dibināta 1990.gadā, bet divus gadus vēlāk tā tika atzīta Starptautiskajā vingrošanas federācijā un Eiropas Vingrošanas savienībā. Pašmāju federācija vada un koordinē darbu visos vingrošanas veidos: sporta vingrošanā, mākslas vingrošanā, lēcienos uz batuta, sporta aerobikā un tautas vingrošanā.

2000. gada olimpiskā čempiona brīvajās kustībās Igora Vihrova meita Elīna Vihrova (17) tiek uzskatīta par reālu pretendenti uz Tokijas olimpiādes sporta vingrošanas sacensībām. Veselības apsvērumu dēļ nesenajā pasaules čempionātā Vihrova neparādīja savām spējām atbilstošu sniegumu, taču būs vēl divas iespējas nopelnīt kārtoto olimpisko kvotu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja