Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Benhens-Bēkens labākais Latvijas MTB elites klases rangā

Toms Markss
Toms Markss

Benhens-Bēkens labākais Latvijas MTB elites klases rangā
Latvijas MTB ranga pirmais numurs -Ernests Benhens -Bēkens
Foto: spordifoto.ee

Latvijas kalnu riteņbraukšanas (MTB) izlases galvenais treneris Normunds Noreiko tradicionāli sezonas beigās publicējis MTB braucēju rangu elites, junioru, jauniešu un zēnu vecuma grupās. Par 2011. gada elites klases braucēju ranga pirmo numuru kļuvis "Rietumu -Delfin" komandas riteņbraucējs Ernests Benhens -Bēkens.

Īsi pirms riteņbraukšanas sezonas izskaņas Latvijas MTB izlases galvenais treneris Normunds Noreiko ir izveidojis Latvijas kalnu riteņbraucēju sezonas rangu tabulas elites, junioru, jauniešu un zēnu vecuma grupu sportistiem. Rangs tika balstīts uz dažādā mēroga sacensību rezultātiem, par kuriem sportistiem pienācās konkrēts punktu skaits.

Elites vīru grupā vislielākos reitinga punktus bija iespējams nopelnīt Latvijas XCO (MTB krosa) un XCM (maratona) čempionātos, Pasaules un Eiropas čempionātos, Latvijā vienīgajās UCI kategorijas MTB sacensībās Jūrmalā, Tartu maratonā un vairākās citās Latvijas un Igaunijas sacensībās un sacensību seriālu posmos.

Par 2011. gada sezonas MTB ranga pirmo numuru elites grupā kļuvis "Rietumu -Delfin" vienības riteņbraucējs Ernests Benhens -Bēkens, kurš šajā sezonā kļuvis gan par Latvijas vicečempionu MTB krosā (XCO) un maratonā (XCM). Tāpat Benhens -Bēkens veiksmīgi startējis arī Eiropas čempionātā, SEB MTB maratona Tukuma posmā, kā arī Tallinas GP (MTB maratonā).

Otro vietu šajā rangā ieņem vēl viens "Rietumu -Delfin" komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kurš maijā Smiltenē kļuva par Latvijas čempionu MTB maratonā, kā arī bija veiksmīgākais no latviešiem Pasaules MTB maratona čempionātā. Vērtīgus ranga punktus Sorokins arī ieguva "Trek -Philips" un SEB maratonu posmos.

Trešo pozīciju izlases galvenā trenera veidotajā reitinga tabulā ieņem Benhena -Bēkena un Sorokina komandas biedrs Matīss Preimanis, kurš šosezon Cēsīs kļuva par Latvijas čempionu MTB krosā, kā arī ieguva vērtīgus punktus Eiropas čempionātā, SEB un "Trek -Philips" maratonu posmos, kā arī Tallinas GP (XCM maratonā). Labāko sešiniekā iekļuvuši arī elites klases debitants Ivars Prokofjevs, Valdis Žogota un Ervīns Smoļins.

Junioru konkurencē pārliecinoši pirmo vietu rangā ieņem "NN sporta kluba" riteņbraucējs Pēteris Janevics, kuram šī bija tikai pirmā sezona šajā vecuma grupā. Janevics kļuva ne vien par Latvijas čempionu MTB krosā un maratonā, bet arī bija veiksmīgākais no latviešiem Eiropas un Pasaules čempionātos, SEB maratona posmos, kā arī prestižajā "Mont Bellun" UCI kategorijas MTB maratonā. Otro vietu šosezon ieņem "Mežmalas MTB" komandas riteņbraucējs Aleksandrs Patrijuks, bet trešais "Rīgas jaunatnes komandas /RRS" pārstāvis Uldis Reiters.

Jauniešu konkurencē visvairāk reitinga punktus nopelnījis Reinis Mārtiņš Priedītis ("NN sporta klubs"), bet zēnu ranga tabulas pirmajā vietā ierindojies vēl viens "NN sporta kluba" pārstāvis Dāvis Perševics. Jāpiebilst, ka riteņbraukšanas sezona Latvijā oficiāli noslēdzas sestdien, ar Latvijas čempionātu velokrosā.

Izmantotie resursi:
xc.lv