Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kverijs sagrauj lietuvieti Beraņķi un trešo reizi triumfē "Fermeru klasikā"

Kverijs sagrauj lietuvieti Beraņķi un trešo reizi triumfē "Fermeru klasikā"
Sems Kverijs
Foto: AP/Scanpix

Ar mājinieka Sema Kverija triumfu noslēdzies Losandželosas "Farmers Classic" turnīrs, kurā viņš uzvaru svin trešo reizi četros gados. Finālā Kverijam ļoti viegls panākums pār Lietuvas pirmo numuru Ričardu Beraņķi - 6:0, 6:2. Jāatgādina, ka pirms gada šajās sacensībās par čempionu kļuva Ernests Gulbis.

Nedēļā, kad sākas Olimpiskās spēles, Losandželosā startēja tie tenisisti, kuri uz lielāko sporta foruma nebija tikuši. Tādēļ saprotams, ka tenisistu sastāvs bija iespējams vājākais, kāds pēdējos gados bijis ATP turnīrā. Ar pirmo numuru izliktais francūzis Benuā Pērs reitingā ieņem vien 47. vietu... Pagājušajā gadā šajās sacensībās triumfēja latvietis Ernests Gulbis, kurš šoreiz izvēlējās nevis aizstāvēt titulu Losandželosā, bet gan spēlēt sacensībās Kicbīlē (izdevās aizkļūt līdz 2. kārtai).

"Farmers Classic" ATP 250 sacensībās, kas notiek uz "hard" seguma kortiem, līdz finālam aizkļuva ar otro numuru izliktais mājinieks Sems Kverijs (ATP 55.), kurš Losandželosā kļuva par čempionu 2009. un 2010. gadā (pirms gada viņš šeit nestartēja). Par pārsteigumu parūpējās lietuvietis Ričards Beraņķis (ATP 141.), kurš vispirms pārvarēja kvalifikāciju, bet vēlāk arī aizkļuva līdz finālmačam.

Izšķirošajā cīņā Lietuvas pārstāvis gan vairs nebija gatavs izrādīt nopietnu pretestību. Beraņķis vāji servēja un bija sliktāks par savu pretinieku arī citos spēles elementos. Kverijs pirmajā setā savam sāncensim atļāva uzvarēt vien deviņus punktus, triumfējot setā ar 6:0 (pirmo reizi šogad ATP finālā fiksēts tāds rezultāts). Arī spēles otrais cēliens sākās par labu amerikānim, kurš izvirzījās vadībā ar 2:0. Turpinājumā gan lietuvietis nedaudz saņēmās, tiekot arī pie trīs breikbumbām. Tās izmantot neizdevās un mačā nācās piedzīvot sagrāvi ar 0:6, 2:6.

Līdz ar to Losandželosas ATP tituls trešo reizi tiek Kverijam. Viņš šeit nav zaudējis jau 14 mačus pēc kārtas. Kopumā karjerā ASV tenisistam tas ir septītais tituls. Par panākumu Semam pienākas 250 reitinga punkti un 100 650 ASV dolāri. Tikmēr Beranķis var priecāties par savu pirmo ATP finālu, 150 ranga punktiem un 53 000 dolāru naudas prēmiju.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-30 01:07, pirms 12 gadiem
nakamnedel bus 1.reize pedejo 5 gadu laika,kad vajakais ATP ranga Baltijas valstu 1.numurs bus no Latvijas...gan igaunis Zops,gan Berankis ATP ranga bus prieksa Gulbim...