Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky komanda iekļūst finālā un cīnīsies par 150 tūkstošiem dolāru

Rolands Eliņš

broky komanda iekļūst finālā un cīnīsies par 150 tūkstošiem dolāru
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO sacensībās "Roobet Cup 2022" pusfinālā Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā komanda "FaZe Clan" ar 2:1 pieveica Dānijas "Astralis" un sasniedza turnīra finālu, kurā rītdien spēlēs pret Vācijas BIG komandu.

"Roobet Cup 2022" finālā "FaZe" rītdien 20:00 aizvadīs spēli pret Vācijas komandu BIG, kas savā pusfinālā negaidīti pārliecinoši apspēlēja "Cloud 9". Abas finālistes jau garantējušas prēmiju 50 tūkstošu dolāru apmērā, kamēr uzvarētāja iegūs 150 tūkstošus dolāru.

Turnīra kopumā piedalījās 16 komandas. Šis ir neatkarīgu organizētāju veidots turnīrs un tas nepieder lielajām sērijām, attiecīgi visas komandas bija īpaši aicinātas, nevis izgājušas kvalifikāciju vai iekļautas turnīrā pēc reitinga, taču uzaicināto dalībnieku sastāvs tāpat bija ļoti spēcīgs.

Šodienas mačā "FaZe" zaudēja pirmajā kartē "Overpass" ar 13:16, bet pēc tam revanšējās "Mirage" kartē ar 16:11. Attiecīgi viss izšķīrās "Dust2" kartē, kurā ar agresīvu sniegumu izcēlās broky un palīdzēja savai komandai jau pēc pirmā puslaika iegūt lielu pārsvaru, kas beigās tika novadīts līdz uzvarai 16:7.

broky vēlreiz spēli pabeidza ar labāko statistiku savā komandā, atzīmējoties ar 64:45 un reitingu 1.30. Aiz viņa sekoja igaunis Robins ropz Kols, kuram 58-48 un reitings 1.18.

Pasaules ranga līderei "FaZe" šis būs ceturtais fināls šogad. Iepriekšējos trīs izdevies uzvarēt.

Tās pretiniece BIG pasaules rangā ieņem 11. vietu un sasniegusi savu gada pirmo finālu, tiesa, Vācijas komanda nesen Dalasas turnīrā iekļuva pusfinālā.