Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mesi ar 1. jūliju kļūs par brīvo aģentu, ''Barcelona'' piedāvājusi divu gadu līgumu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mesi ar 1. jūliju kļūs par brīvo aģentu, ''Barcelona'' piedāvājusi divu gadu līgumu
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Argentīniešu futbola zvaigzne Lionels Mesi 1. jūlijā kļūs par brīvo aģentu, tā kā iztek viņa 2017. gadā noslēgtais četru gadu līgums ar Spānijas futbola komandu ''Barcelona''. Barselona šobrīd ir pārrunās ar futbolista pārstāvjiem par jaunas vienošanās noslēgšanu, piedāvājot divu gadu līgumu.

Argentīniešu futbola zvaigznei Lionelam Mesi šodien beidzas līgums ar slaveno ''Barcelona'' futbola klubu, kurā spēlētājs pavadījis visu savu profesionāļa karjeru. No rītdienas Mesi kļūs par brīvo aģentu. Pirms gada spēlētājs oficiāli informēja klubu, ka vēlas to pamest. Komanda ar bijušo prezidentu Žuzepu Bartumeu priekšgalā lika šķēršļus Mesi aiziešanai uz Anglijas Premjerlīgas ''Manchester City'', kā rezultātā argentīnietis vēl sezonu palika Barselonā.

Sezonas laikā klubā notika pārmaiņas. Prezidenta vēlēšanās par jauno prezidentu tika ievēlēts Žuans Laporta, kuram tā bija atgriešanās prezidenta amatā. Pirms tam šajā amatā Laporta nostrādāja no 2003. līdz 2010. gadam, kopā ar klubu divas reizes uzvarot UEFA Čempionu līgā. Laporta kā vienu no savām prioritātēm noteica noturēt vienībā Mesi.

Zināms, ka starp Laportu un Mesi aģentu norit sarunas, un abas puses ir tuvu tam, lai panāktu jaunu vienošanos. ''Barcelona'' piedāvājusi divu gadu līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Klubs tāpat dos Mesi brīvību šī termiņa laikā pāriet uz ASV MLS līgu, ja to spēlētājs vēlēsies. Tajā Mesi būtu kā ''Barcelona'' vēstnieks, pēc karjeras noslēguma atgriežoties kādā amatā Barselonas kluba struktūrā.

Līdzšinējais līgums, kurš tika noslēgts uz četriem gadiem, paredzēja Mesi saņemt ap 500 miljonus eiro, ko sastādīja alga, bonusi un ienākumi no zīmola pārdošanas. ''Barcelona'', kurai ir aptuveni viena miljarda eiro parādsaistības, šobrīd nevar piedāvāt tik apjomīgu līgumu. Laporta gan publiski atzinis, ka Mesi mērķis šobrīd nav nopelnīt, bet gan iegūt pārliecību par čempiona cienīgas komandas izveidi ap sevi.

''Barcelona'' Spānijas ''La Liga'' nav triumfējusi jau kopš 2019. gada, bet UEFA Čempionu līgā kopš 2015. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...

  -2 [+] [-]

, 2021-06-30 18:02, pirms 3 gadiem
Noah iespēja

     [+] [-]

, 2021-06-30 19:26, pirms 3 gadiem
Tak ko var ņemties,ļaujat puisim koncentrēties uz Copa America,beigsies turnīrs,tad ar paziņos ko un kur tālāk pārstāvēs.

     [+] [-]

, 2021-06-30 20:31, pirms 3 gadiem
kur solītais desmit gadu līgums palika?

  -1 [+] [-]

, 2021-06-30 21:54, pirms 3 gadiem
Vēl ļoti daudzi gadi priekšā kā top2 futbolistam, viņam ir tikai 34 gadi, joprojām ļoti jauns atlēts!

     [+] [-]

, 2021-07-01 03:05, pirms 3 gadiem
NilsK rakstīja: Tak ko var ņemties,ļaujat puisim koncentrēties uz Copa America,beigsies turnīrs,tad ar paziņos ko un kur tālāk pārstāvēs.
Kad tik Tavu dušas dvieļa elku neaiztiek, nu jopcik... Par visiem ir šīs runas kuri ir aktuāli, tā ir bijis un būs. Tam pašam Kane raudāt un nespēlēt... Lai veicas protams Copa America, bet nu tagad ņurdēt par to... It sevišķi it kā šis būtu pacelts no sc,com puses, sorry, smiekli nāk