Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Gorbunovs karjeru turpinās Slovākijas vicečempionu rindās

Jānis Pārums

Gorbunovs karjeru turpinās Slovākijas vicečempionu rindās
Raivis Gorbunovs

Viens no Latvijas jaunās paaudzes labākajiem handbolistiem Raivis Gorbunovs karjeru turpinās Slovākijas vicečempionu "HKM Šala" rindās, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Pēdējo sezonu laikā Slovākijas pilsētā Šaļā bāzētais klubs ir nopietni progresējis – pirms diviem gadiem "HKM Sala" debitēja Slovākijas Ekstralīgā, izcīnot piekto vietu, pērn izcīnīja bronzu, bet šogad tika pie sudraba, finālsērijā piekāpjoties Prešovas "Tatran", kur savulaik par daudzkārtēju Slovākijas čempionu kļuva mūsu pašreiz labākais handbolists Dainis Krištopāns. Šosezon "HKM Šala" piedalījās arī EHF Izaicinājuma kausā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, atzīstot Nīderlandes trešās spēcīgākās komandas "Hurry Up" pārākumu.

18 gadus vecais Raivis Gorbunovs līdz šim spēlējis MSĢ/LAT-98 un Ludzas "Latgols" komandās, abās būdams viens no līderiem. Aizvadītajā SynotTip handbola Virslīgas sezonā Gorbunovs MSĢ/LAT-98 rindās 20 spēlēs guva 148 vārtus (sestā vieta pēc kopā gūtajiem vārtiem, trešā pēc vidēji spēlē – 7.4), bet "Latgols" sastāvā 21 spēlē izcēlās 117 reizes (11.). Kopā ar "Latgols" Gorbunovs šogad izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Pērnā gada nogalē Gorbunovs debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā, bet tāpat spēlējis arī Latvijas U-16, Latvijas U-18 un Latvijas U-21 izlasēs. Savā pēdējā sezonā Latvijas jaunatnes čempionātā Gorbunovs Ludzas novada sporta skolas sastāvā kļuva par Latvijas jaunatnes čempionu U-19 vecuma grupā, bet Gorbunovs – par rezultatīvāko čempionu sastāvā.

Līgums ar "HKM Šala" parakstīts pēc sistēmas 1+2, respektīvi, uz vienu sezonu ar iespēju pēc tās pagarināt sadarbību uz vēl divām sezonām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 04:06, pirms 7 gadiem
Malacis, lai viss izdodas . PS. Varbūt Latvijai nevajag vienu superklubu, bet vajag savus jaunos labākos sūtīt uz citas valsts superklubiem.?!?