Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Dzērumā sastrādātais šaušanas zvaigznei liedz startēt Rio spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dzērumā sastrādātais šaušanas zvaigznei liedz startēt Rio spēlēs
Maikls Deimonds
Foto: AAP / sbs.com.au

Divkārtējais olimpiskais čempions stenda šaušanā Maikls Deimonds (Austrālija) nevarēs piedalīties savā septītajā olimpiādē. Pēc aresta par braukšanu reibumā un nesankcionētu rīkošanos ar šaujamieroci viņam tika atņemta ieroča lietošanas atļauja.

44 vecais sportists cerēja kļūt par otro austrālieti, kurš piedalījies septiņās olimpiskajās spēlēs. Maijā notika incidents, kas nepalika bez sekām. Deimonds tika apsūdzēts par braukšanu dzērumā, šaujamieroču nedrošu glabāšanu un rīkošanos ar tiem alkohola reibumā. Viņa lieta tiesā netiks izskatīta pirms Austrālijas olimpiskā sastāva paziņošanas.

Austrālijas Olimpiskā komiteja šonedēļ nolēma, ka Deimondam liegts startēt Rio spēlēs. Šāvējam ir tiesības pārsūdzēt viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā. Jau iepriekš viņš bija solījis iet līdz galam, lai varētu startēt Rio spēlēs. Līdz ar to vēl ir iespēja sūdzēties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). "Incidents ar Maiklu Deimondu mūsu sportu parādīja nepieņemamā veidā. Šis viņam bijis ļoti grūts laiks," atzīst Austrālijas šaušanas šefs Demjens Marangons.

1996. un 2000. olimpiskajās spēlēs Maikls Deimonds izcīnīja zeltu tranšejas stendā ("trap"), savukārt nākamajās trīs olimpiādēs sanāca attiecīgi astotā, ceturtā un ceturtā vieta.

Kā zināms, Latvijas šaušana netiks pārstāvēta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas risināsies 5.-21. augustā. Iepriekš šaušanā ar pistoli no 25 metriem mūsu valsti pārstāvēja leģendārais Afanasijs Kuzmins, kura kontā ir deviņas olimpiskās spēles. 1992. gada spēlēs viņš zem Latvijas karoga izcīnīja sudraba medaļu, bet 1988. gadā kā PSRS pārstāvis ieguva zeltu.

Izmantotie resursi:
reuters.com

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 16:37, pirms 8 gadiem
drankigi..bija mans favoritts RIO

     [+] [-]

, 2016-06-30 21:54, pirms 8 gadiem
Pelnīti. Ja prof šāvējs ķeras pie šaujamā alkohola reibumā - nu tad kirdikt olimpiāde, pārējais policijas ziņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-04 08:01, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Vispār, derētu izskatīt atsevišķu sporta veidu vajadzību Olimpiskajās spēlēs.. Un pirmais kas nāk prātā ir stenda šaušana .. + vēl visādas šaušanas .. Nav jau slepkavnieku spēles.. Ja Olimpiskās spēles ir par mieru pasaulē, cilvēces saprātu.. Tad ieroči jāliek malā!
Un kāds gan tas sporta veids, ja dzērāji, un šādi huligāni bezatbildīgi ir vadošā līmenī pasaulē. !?
Neprāts!
tad pie reizes izmetas loka šaušanu, visu jāšanas sportu jo tā ir ņirgāšanās par zirgiem, vingrošanu, jo sieviešu formas tērpi ir piedauzīgi un pludmales volejbols dēļ tā paša. OS nav maucība un dzivnieku spīdzināšana