Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Floridas "Panthers" vadošais aizsargs Ekblads kājas lūzuma dēļ izlaidīs 12 nedēļas

Agris Suveizda

Floridas "Panthers" vadošais aizsargs Ekblads kājas lūzuma dēļ izlaidīs 12 nedēļas
Ērons Ekblads. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Floridas "Panthers" kapteiņa asistentam Ēronam Ekbladam veikta operācija pēc vakar gūtā savainojuma uzvarā pār Stenlija kausa finālisti Dalasas "Stars" (4:1).

Ekblads otrajā periodā laukumu pameta uz nestuvēm, un 2014. gada drafta pirmajam numuram jau drīzumā tika veikta sekmīga kreisās kājas operācija. Paredzams, ka kanādietis nevarēs spēlēt vismaz 12 nedēļas – tātad viņa atgriešanās labākajā gadījumā paredzēta 21. jūnijā. Līdz ar to skaidrs, ka Ekbladam regulārā sezona, kuras noslēgums pašlaik ir plānots 11. maijā, jau ir beigusies un ka arī spēlēšana Stenlija kausā būs ļoti atkarīga no komandas sekmēm.

"Esmu aizkustināts par ģimenes, komandas biedru, draugu un "Panthers" fanu un organizācijas izrādīto mīlestību un atbalstu. Ļoti novērtēju katru no jums. Paldies arī Dalasas "Stars" par palīdzību vakardien. Liels jums visiem paldies!" sociālajos tīklos pauda Ekblads.

Šosezon kanādiešu aizsargs ir aizvadījis 35 spēles, sakrājot 22 (11+11) punktus, 33 soda minūtes un pozitīvu lietderību. Iepriekšējā sezona par spīti mazākam spēļu skaitam bija viņa rezultatīvākā līgas karjerā, 67 mačos tiekot pie 41 (5+36) punkt, 26 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +12. Ekbladam pašlaik rit ceturtais gads astoņu sezonu līgumā par 60 miljoniem dolāru, un viņš ir vislabāk apmaksātais laukuma spēlētājs komandā. Arī otrais ir aizsargs – Kīta Jendla sezonas alga ir 6,35 miljoni, savukārt lielākā alga vienībā ir vārtsargam Sergejam Bobrovskim, kurš gadā saņem 10 miljonus.

Floridas "Panthers" ar 48 punktiem 35 spēlēs ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/panthers-a...

     [+] [-]

, 2021-03-30 13:42, pirms 3 gadiem
eh, blad