Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Pie spēlēšanas tiks ikviens nometnē esošais hokejists"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hārtlijs: "Pie spēlēšanas tiks ikviens nometnē esošais hokejists"
Bobs Hārtlijs
Foto: Jeļena Ļevšina

Latvijas valstsvienība hokejā nedēļas nogalē aizvadīs pārbaudes spēles pret Krievijas olimpisko komandu. Šodien notika preses konference, kurā galvenais treneris Bobs Hārtlijs sacīja, ka pie spēlēšanas tiks ikviens. Savukārt Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis iepazīstināja ar jauno logo un informēja par 2021. gada pasaules čempionāta kandidatūru.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis: "Esam liela notikuma gaidās, jo lieliem soļiem tuvojas pasaules čempionāts, un ne tikai pieaugušo izlasei, bet arī U18 un sieviešu valstsvienībai. Notiek intensīvi treniņi, komandas gatavojas pilnā sparā. Lielajai valstsvienībai katru dienu ir papildinājumi, pie tā strādājam, lai varētu pilnvērtīgi sagatavoties. Uz turnīriem raugāmies ar lielām cerībām, lai gan konkrētu uzdevumu nav. Mūsu mērķis ir aizvadīt labākos pasaules čempionātus pēdējo piecu gadu laikā. Lielu uzmanību veltām organizatoriskajai pusei. Izpildām prasības un piedāvājam komfortablus apstākļus, kurus hokejisti izlasē nav redzējuši daudzus gadus. Process rit pilnā sparā, uz pasaules čempionātiem raugāmies ar lielām cerībām."

Ēriks Šulcs, mākslinieks un Latvijas Hokeja federācijas jaunā logo izstrādātājs: "Tas bija liels izaicinājums un liels darbs. Aprunājāmies ar federācijas vadību, sapratām mērķus un vērtības, un tā nonācām pie secinājuma, ka logotips jābalsta uz modernām vērtībām. Varējām logo veidot grafiski, izmantojot valsts simbolus, tomēr izvēlējāmies palikt pie moderna, tīra, lakoniska un simboliska varianta. Centrā ir iemetiena punkts, katrā pusē ir nūja, un tas viss kopā veido LHF. Salīdzinot ar citām federācijām, mūsu logo izceļas, jo citiem ir klasiskāki un vēsturiskāki varianti. Tomēr mēs domājam par nākotni."

Kalvītis: "Pasaulē viena no galvenajām mārketinga lietām ir logo. Tam jābūt piemērotam suvenīriem un dažādai atribūtikai, lai tas būtu labi saskatāms. Vecā emblēma netika izmantota mārketinga aktivitātēm, jo LHF pārņēmām bez neviena suvenīra. Bija dažas nozīmītes, bet pat tās mētājās kaut kur pagrabā. Variantu bija daudz, pirmajā tūrē nevienu neapstiprinājām, bet ar otro mēģinājumu nonācām pie šā varianta. Skatoties uz citiem logo, konstatējām, ka pašlaik modernākais ir Šveicei, un tad mēģinājām radīt ko līdzīgu. Tas redzams arī laukuma centrā, un cerēsim, ka pieradīs arī skatītāji. Šīs ir simboliskas pārmaiņas, jo gribam jaunu ēru."

"Ja runājam par 2021. gada pasaules čempionātu, tad darbs notiek visos līmeņos. Apmeklēju Āzijas sporta spēles, satikos ar hokeja vadītājiem, bija labas sarunas, un beigās saņēmu apliecinājumu, ka viņi atbalstīs mūsu valstis. Tāpat notiek sarunas ar Eiropas federācijām. Kongresā balsos visas valstis. Intensīvi un profesionāli strādā arī Baltkrievijas puse. Pašlaik izredzes ir 50 pret 50, jo Somija ir hokeja lielvalsts. Jābūt spēcīgiem argumentiem, lai pieveiktu somus. Strādājam un ceram, ka 19. maijā varēsim plūkt darba augļus," teica Kalvītis.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs: "Nometne notiek pilnā sparā, spēlētāji nevar sagaidīt pirmos mačus savu skatītāju priekšā. Hokejisti ieguldījuši labu darbu, un treneri redz izaugsmi ikvienā spēlētājā. Sistēmās, taktikā, attieksmē utt. Aizvadīta kaujinieciska nometne, bet tagad nedēļā būs divas pārbaudes spēles, kurās varēsim novērtēt hokejistus, labot kļūdas, mācīties no situācijām. Pēc tam varēsim turpināt progresēt.

Sestdien pilnu maču aizvadīs Jānis Kalniņš, bet svētdien vārtos būs Ivars Punnenovs. Ja netraucēs savainojumi, pie spēlēšanas tiks ikviens hokejists, kurš pašlaik ir nometnē. Citi piedalīsies vienā mačā, citi – abos. Visus, kuri ieguldījuši darbu un progresējuši, gribam atalgot ar spēli, jo tas ir svarīgi. Jā, uzvaras ir galvenā prioritāte, bet pēc tam seko kultūras izveidošana turpinājumam.

Attīstība ir jāprasa ne tikai no spēlētājiem, bet arī treneriem. Ja nav labu treneru, nav arī labu spēlētāju. Tāpat kā skolā – ja nav labu skolotāju, nav labu skolēnu. Tas viss prasa laiku. Strādājām ar U16 un U18 treneriem, uz semināru bija gandrīz 100 cilvēku.

Jebkurā sportā, strādājot ar bērniem, ir trīs galvenie baušļi. Pirmais: izveidot labus cilvēkus ar pareizām vērtībām, iemācīt smagu darbu, cieņu, godīgumu. Otrais: izveidot viņus par labiem sportistiem, iemācīt pareizu uzturu, iemācīt, kā trenēties, pastāstīt par alkohola un narkotiku ietekmi uz ķermeni. Trešais: no agra vecuma jāiemāca hokejs pareizi. Kā spēlēt ar ripu, kā spēlēt bez ripas. Uzskatu, ka līdz 14 gadiem uzvarēšana ir svarīga un patīkama, bet pareiza spēlēšana ir daudz svarīgāka. Komanda atrodas iedzinējos, treneris arvien vairāk izmanto labākos spēlētājus. Kas notiek ar tiem, kuri pēkšņi palikuši rezervē? Viņi pamet hokeju…

Kad runāju ar Latvijas Hokeja federāciju par līgumu, viens no maniem punktiem bija, ka gribu piedalīties treneru izglītošanā. Arī man Kanādā bijuši labi treneri, kuri nākuši ar labiem padomiem, un tagad, 56 gadu vecumā, gribu nodot zināšanas tālāk. Pēc pasaules čempionāta būs četras dienas ilgs treneru seminārs ar ledus un video nodarbībām, un zinu, ka to apmeklēs arī daudzi no Latvijas."

Latvijas izlases virknējumi:

Kristaps Zīle – Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš – Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis – Aleksandrs Jerofejevs, Jēkabs Rēdlihs; Lauris Dārziņš – Māris Bičevskis – Miks Indrašis, Gints Meija – Filips Buncis – Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs – Vitālijs Pavlovs – Edgars Kulda, Ronalds Ķēniņš – Kirils Galoha – Roberts Lipsbergs, Georgs Golovkovs – Gatis Gricinskis – Toms Andersons.

1 2 39 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2017-03-30 15:32, pirms 7 gadiem
principā Dinamo sastāvs (izņemot dažus)... Izskatās, K&K ir svarīgi, lai spēlētu max. daudz RD sistēmas spēlētāji....

 +11 [+] [-]

, 2017-03-30 16:09, pirms 7 gadiem
Izklausās labi un prātīgi, tas ko saka Hārtlijs par bērnu sagatavošanu un attīstību. Šādus seminārus viņš varētu aizvadīt arī futbola treneriem Latvijā, jo tur vēl valda pāāāāvisam cita, padomju domāšana - jau no U-6 vecuma galvenais ir rezultāta turnīros.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 16:17, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Izklausās labi un prātīgi, tas ko saka Hārtlijs par bērnu sagatavošanu un attīstību. Šādus seminārus viņš varētu aizvadīt arī futbola treneriem Latvijā, jo tur vēl valda pāāāāvisam cita, padomju domāšana - jau no U-6 vecuma galvenais ir rezultāta turnīros.
izklausās jau labi un prātīgi, tikai mūsu "korifeji" paklausīsies un turpinās maukt pa vecam... Tas jau nav nekas jauns (par to bērnu sagatavošanu), tikai mūsējiem treneriem (un arī vecākiem!) lielākoties tas viss "po-barabanu"...

  +3 [+] [-]

, 2017-03-30 16:39, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: principā Dinamo sastāvs (izņemot dažus)... Izskatās, K&K ir svarīgi, lai spēlētu max. daudz RD sistēmas spēlētāji....
Vēl jau nav skaidrs, kuri būs un kuri nebūs RD sistēmas spēlētāji PČ laikā.
Visiem esošajiem (izņemot Balinski) līgumi ir tikai līdz šī gada 30. aprīlim.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 16:44, pirms 7 gadiem
kur var logo redzēt?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-30 16:47, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Vēl jau nav skaidrs, kuri būs un kuri nebūs RD sistēmas spēlētāji PČ laikā.
Visiem esošajiem (izņemot Balinski) līgumi ir tikai līdz šī gada 30. aprīlim.
Tas (30. aprīlis) šobrīd nav pat būtiski. Izskatās, ka tam visam apakšā ir vēl kaut kas...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 16:49, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: kur var logo redzēt?
labs jautājums gribēju teukt, ka LHF mājas lapā, bet arī tur to logo neatradu....

     [+] [-]

, 2017-03-30 16:56, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: labs jautājums gribēju teukt, ka LHF mājas lapā, bet arī tur to logo neatradu....
maģisko šulcu man arī neizdevās atrast

  +5 [+] [-]

, 2017-03-30 16:57, pirms 7 gadiem
Twiterī ir. : https://twitter.com/lhf_lv
interesants tas jaunais LHF logo >>
';

  -1 [+] [-]

, 2017-03-30 16:59, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: Twiterī ir. https://twitter.com/lhf_lv interesants tas jaunais LHF logo >>
yes, visai okey izskatās

     [+] [-]

, 2017-03-30 17:01, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: yes, visai okey izskatās
man nepatīk

  -1 [+] [-]

, 2017-03-30 17:06, pirms 7 gadiem
Jautājums vai tiešām nemākam tulkot?
"Hokejisti ieguldījuši labu darbu"... Pieņemu ka tas ir players have put in good work. Latviski tas gluži tā netulkojas...

     [+] [-]

, 2017-03-30 17:09, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: man nepatīk
iespējams, Tev vispār nepatīk modernā māksla, arī moderns dizains nē.

es gan arī šo logo nepieskaitu mākslai, bet tāds savdabīgs, mūsdienīgs minimālisma dizains ir, manuprāt labāks par iepriekšējo federācijas logo vai arī pērno "Latvijas hokejam-90".

     [+] [-]

, 2017-03-30 17:13, pirms 7 gadiem
Ko tas nabaga Bobs var izdarit ar shadu sastavu?! Izskatas, ka uzbrukumaa tikai Daugavins un Zemgus bus reali pastiprinajumi, vel Bukarts kaut ko var palidzet, bet visi jaunie miglaa titi.
Es neko neparmetishu treneriem un chaljiem, ja vinji speles par palikshanu un noturesies elitee.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 17:15, pirms 7 gadiem
Kur Arturs Kulda?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-30 17:34, pirms 7 gadiem
Sochi rakstīja: Ko tas nabaga Bobs var izdarit ar shadu sastavu?! Izskatas, ka uzbrukumaa tikai Daugavins un Zemgus bus reali pastiprinajumi, vel Bukarts kaut ko var palidzet, bet visi jaunie miglaa titi.
Es neko neparmetishu treneriem un chaljiem, ja vinji speles par palikshanu un noturesies elitee.
a kas vinam būtu jāizdara???
Pārbaudīs nometnē esošos kaujas apstākļos, kādam/-iem tā būs pēdējā diena nometnē pie Boba, kāds nopelnīs sev plusiņus.

...ja vinji speles par palikshanu un noturesies elitee. - PČ formāts nav mainīts, un tādu "spēļu par palikšanu" nemaz nav.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-30 18:26, pirms 7 gadiem
Ja skatīsimies uz nākotni pesimistiskās krāsās, nekas labs nesanāks. Tādēļ ir svarīgi censties saskatīt labo, pozitīvo, ticēt tam, ka esošo situāciju iespējams vērst uz labu. Jo visi priekšnoteikumi tam šobrīd ir - pasaules līmeņa treneris, kas ne tikai trenē izlasi, bet dod ieguldījumu arī Latvijas treneru izglītošanā, jauna federācijas vadība, kas cenšas strādāt un veikt izmaiņas iesīkstējušajā Latvijas hokeja sistēmā. Protams, kā uz burvja mājienu nekas nemainīsies, taču, lai spriestu par izmaiņām vismaz izlases sastāvā un tās spēlē, pagaidīsim līdz čempionātam (iespējams, kaut ko varēs redzēt jau pārbaudes spēļu laikā).
Savukārt tie, kas nekam netic un kam nekas nepatīk, nemainīsies, tikai turpinās kaukt un visur meklēt kādu negatīvu informāciju, par ko patroļļot, jo neko citu jau vairums no viņiem nejēdz.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-30 18:34, pirms 7 gadiem
Man gan formas, gan logo patīk!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-30 18:49, pirms 7 gadiem
Skaists, minimalistisks logo, tagad tadi mode. Vecajiem Abargiem un citiem krakjiem neizpatikt, vajag zvaigznes, sirpjus utt.

     [+] [-]

, 2017-03-30 18:53, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: a kas vinam būtu jāizdara???
Pārbaudīs nometnē esošos kaujas apstākļos, kādam/-iem tā būs pēdējā diena nometnē pie Boba, kāds nopelnīs sev plusiņus.

...ja vinji speles par palikshanu un noturesies elitee. - PČ formāts nav mainīts, un tādu "spēļu par palikšanu" nemaz nav.
nebiju domajis konkretu speli par palikshanu, bet ka ne par ko citu nemaz reali necinisies

It ka speletaji apkart beidzot vairojas, un varetu nolasit vel 2 stabilas mainjas, kas butu izlasee, bet kads netiek un kadam traumas un atkal esam tur pat kur parasti - 2 daudz maz sakarigas mainjas. Nu redzesim, varbut kadi 2-3 jaunie vismaz atbrauc

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 19:45, pirms 7 gadiem
Ja ar šito sastāvu Bobs sasniegs vairāk kā Beresņevs, tad viņš tiešām ir izcils treneris, bet uz to īpaši neceru - tā kā, visticamāk, būs, kā parasti - cīnīsimies par neizkrišanu...

     [+] [-]

, 2017-03-30 19:54, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: principā Dinamo sastāvs (izņemot dažus)... Izskatās, K&K ir svarīgi, lai spēlētu max. daudz RD sistēmas spēlētāji....
Vai tad ir daudzi (uzsvars uz vārdu daudzi) kuri no citām līgām , komandām kuri uz doto brīdi ir pieejami?

  +3 [+] [-]

, 2017-03-30 21:08, pirms 7 gadiem
Gaumes lieta, bet man logo nepatik.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-30 21:52, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: man nepatīk
Gan jau pats esi ievērojis, Tev visu laiku kaut kas nepatīk!
Samierinies, tas ir normāli, Tavs laiks beidzies, tagad Tev atliek tikai burkšķēt un atcerēties jaunību.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-30 22:43, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Vai tad ir daudzi (uzsvars uz vārdu daudzi) kuri no citām līgām , komandām kuri uz doto brīdi ir pieejami?
daudz ved ar vezumu!!!
Ja runā par skaitu, pilnīgi mierīgi veselu izlasi varētu novākt, i krietns bars rezervistos paliktu.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-30 22:53, pirms 7 gadiem
MacGowss rakstīja: Gaumes lieta, bet man logo nepatik.
tieši tā! Tik te daži ar šaurākām pierītēm to nespēj sagremot.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-30 23:33, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tieši tā! Tik te daži ar šaurākām pierītēm to nespēj sagremot.
Kāds sakars patikai/nepatikai pret kaut kādu logo ir šaurajām pierītēm?

P.S. Man ar nepatīk šis logo.

     [+] [-]

, 2017-03-31 00:49, pirms 7 gadiem
Ar šādu sastāvu, protams, vis par ko var cīnīties ir labākajā gadijumā 6-7.vieta, bet ceru un arī domāju, ka šeit ir puse no tiem, kas aizbrauktu.

Vārtos nevajadzētu būt problēmām, jo izskatās, ka netikai Elvis tiks, bet arī Gudis beidzot.

uz laukuma spēlējošiem vēl var cerēt uz A.Kuldu, Daugaviņu,Sotnieks, Karsumu,R. Bukartu, Džeriņu, Girgensonu. Domāju, ka kāds no jaunajiem ZA spēlējošiem ar tiktu sastāvā,(ja beigsies ātri sezona) tas pats Dzierkals, Ābols, Čukste un vēl kāds, bet tur visticamāk sanāks tā, ka komandas tālu tiks play-off..bet nu esmu par 90% drošs, ka pienāks klāt vēl divi uzbrukumu virknējumi un uzbrukumā nevajadzētu būt problēmām, un aizsardzība arī ir puslīdz, ja pieskaita Kuldu un Sotnieku vēl klāt.

     [+] [-]

, 2017-03-31 08:27, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāds sakars patikai/nepatikai pret kaut kādu logo ir šaurajām pierītēm?

P.S. Man ar nepatīk šis logo.
tikai tāds, ka nav vienīgā pareizā viedokļa. Kādam patīk, bet kādam ne.

     [+] [-]

, 2017-03-31 08:29, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: principā Dinamo sastāvs (izņemot dažus)... Izskatās, K&K ir svarīgi, lai spēlētu max. daudz RD sistēmas spēlētāji....
mums ir milzīgs hokejistu resurss, varam iztikt bez DR spēlētājiem

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 08:39, pirms 7 gadiem
kecbaja rakstīja: Ar šādu sastāvu, protams, vis par ko var cīnīties ir labākajā gadijumā 6-7.vieta, bet ceru un arī domāju, ka šeit ir puse no tiem, kas aizbrauktu.

Vārtos nevajadzētu būt problēmām, jo izskatās, ka netikai Elvis tiks, bet arī Gudis beidzot.

uz laukuma spēlējošiem vēl var cerēt uz A.Kuldu, Daugaviņu,Sotnieks, Karsumu,R. Bukartu, Džeriņu, Girgensonu. Domāju, ka kāds no jaunajiem ZA spēlējošiem ar tiktu sastāvā,(ja beigsies ātri sezona) tas pats Dzierkals, Ābols, Čukste un vēl kāds, bet tur visticamāk sanāks tā, ka komandas tālu tiks play-off..bet nu esmu par 90% drošs, ka pienāks klāt vēl divi uzbrukumu virknējumi un uzbrukumā nevajadzētu būt problēmām, un aizsardzība arī ir puslīdz, ja pieskaita Kuldu un Sotnieku vēl klāt.
Vispirms ieskaties AHL tabulā un tad vērtē izredzes. Crunch ir diezgan stabili PO zonā (+6 punkti no 9. vietas): theahl.com . Tātad, visticamāk, play-offos spēlēs. Vai izkritīs pēc 1. kārtas? Tad jau redzēs - ja Tampa (kas ir visai ticami, paskatoties uz Tampas garo lazareti) netiek PO, tad Sirakjūzai būs šādi tādi pastiprinājumi no tiem, kas šobrīd ir izsaukti uz Tampu. Pat ja pie visa tā Crunch izkrīt 1. kārtā, pastāv iespēja, ka Gudļevski vispār nesauc uz izlasi - jo ir jau Merzļikins, Kalniņš un Punnenovs.

Ja runā, par Tevis pieminēto Čuksti, tad viņam sezona beidzās jau 3 nedēļas atpakaļ, taču viņa uzvārds nav pat minēts kandidātu sarakstā.

bet nu esmu par 90% drošs, ka pienāks klāt vēl divi uzbrukumu virknējumi - hmm... lūdzu, nosauc tos 6 uzbrucējus, kas, Tavuprāt, papildinās izlasi? Es tik drošs nebūtu...

     [+] [-]

, 2017-03-31 08:40, pirms 7 gadiem
jurixxx rakstīja: mums ir milzīgs hokejistu resurss, varam iztikt bez DR spēlētājiem
es neteicu, ka var vai vajag iztikt, iemācies lasīt!

     [+] [-]

, 2017-03-31 13:08, pirms 7 gadiem
Sveiki!

Lūdzu aizpildīt aptauju anketu par nodokļiem Latvijā, kas prasīs 2-5 minūtes.

https://goo.gl/forms/iFUWyH1Z2FgbFYUH2
Paldies jau iepriekš

     [+] [-]

, 2017-03-31 13:51, pirms 7 gadiem
Roberts Bukarts būs...http://hokej.idnes.cz/zlin-roberts-bukarts-budoucnost-d4z-/hokej.aspx?c=A170330_090856_hokej_rou

kā arī Roberts Locans, Kirils Tambijevs

Andris Džeriņš ievainoti....

     [+] [-]

, 2017-03-31 15:05, pirms 7 gadiem
lūdzu, nosauc tos 6 uzbrucējus, kas, Tavuprāt, papildinās izlasi? Es tik drošs nebūtu...

Roberts Bukarts, Zemgus Girgensons, Kirils Tambijevs, Roberts Locans, Rodrigo Abols, Martins Dzierkals, Rudolfs Balcers, Rihards Bukarts, Kaspars Daugavins.....Kristaps Sotnieks, Arturs Kulda...

sākums Pasaules kausa ir pietiekami daudz laika
1 2 39 komentāri