Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" vēlreiz sakauj "Ķekavu" un sērijā panāk 2:0

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rubene" vēlreiz sakauj "Ķekavu" un sērijā panāk 2:0
Kocēnu "Rubenes" abi sastāvi
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Lielvārdē aizvadīta Latvijas sieviešu florbola virslīgas finālsērijas otrā spēle, kurā tikās "Ķekavas" un Kocēnu "Rubenes" komandas. Līdzīgi kā pirmajā spēlē, "Rubene" spēles otrajā daļā izkārtoja sev pārliecinošu uzvaru ar 8:3 un izvirzījās vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0.

Vakar aizvadītajā finālsērijas pirmajā spēlē Kocēnos pēc līdzīgas cīņas pirmajā periodā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:3 izcīnīja "Rubenes" florbolistes. Otrajā spēlē Ķekavas komanda alka revanšu.

Spēle "Ķekavai" iesākās pagalam neveiksmīgi, jo jau ceturtajā sekundē bumbiņa pabija vārtos. Līdz pavērsienam bija jāgaida deviņas minūtes, kad uz noraidīto soliņa sēdās Zane Justamente. Jau ar pirmo metienu Paula Brunovska realizēja vairākumu, panākot neizšķirtu. "Rubene" gan ātri vien atguva vadību, kad 14. minūtes beigās precīzi meta Edīte Bankava.

Rezultāts palika nemainīgs līdz spēles vidum, kad Brunovska vēlreiz izlīdzināja rezultātu. Vārtu birums turpinājās. Vispirms precīza bija Paula Egle, bet tad vārtus guva Elīza Elizabete Bērziņa (3:3). Divas minūtes vēlāk tika nozīmēts soda metiens uz mājinieču vārtiem. Ivandas Bērziņas vietā stājās Zane Veidenbauma, bet nebija glābēja pēc Bankavas veiksmīgā izgājiena. Perioda izskaņā Bankava guva arī savus trešos vārtus, sasniedzot "hat trick" un panākot 5:3 "Rubenes" labā.

Trešajā periodā tika izšķirts mača liktenis. Viesu komanda sešās minūtēs guva trīs vārtus, palielinot pārsvaru līdz pieciem vārtiem (8:3). Turpinājumā abām komandām bija iespēja divas reizes spēlēt vairākumā, bet vārtu guvumi vairs nesekoja, "Rubenei" izcīnot panākumu ar rezultātu 8:3. Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Rubene" nu atrodas vadībā ar 2-0.

Komandas "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš pēc zaudējuma "Rubenei" nenoliedza, ka viņa meitenēm šosezon īstais fināls bija pret RSU. Tajā izdevās uzvarēt, sasniedzot visu laiku labāko rezultātu. Tiesa, piecu spēļu sērija ķekavietēm prasījusi daudz spēka, bet, galvenais, nav izdevies izvairīties no traumām. Praktiski dažādas traumas (smadzeņu satricinājums, pagriezta potīte u.tml.) ir gandrīz trešajai daļai no komandas, tāpēc pret kocēnietēm nākas cīnīties ar tikai divām pilnām maiņām. Tomēr Drēziņš cer, ka "Ķekava" noteikti vēl parādīs savu rakstu un izdarīs visu, lai sērija nebeigtos ar 0:4.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas otrā finālspēle, 30.marts

FK "Ķekava" - "Rubene" 3:8 (1:2, 2:3, 0:3), sērijā 0:2

Metienu attiecība:
27-21 (6-7, 11-8, 10-6)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Edīte Bankava 4 (3+1), Liene Adamane 3 (1+2), Zane Darša 1 (1+0), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Paula Egle 1 (1+0), Madara Rudzīte 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Paula Brunovska 2 (2+0), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (1+1), Ieva Berga 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv