Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubenes" florbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rubenes" florbolistes kļūst par Latvijas čempionēm
Kocēnu "Rubene"
Foto: floorball.lv

Šodien noslēgusies Latvijas florbola čempionāta sieviešu virslīgas sezona, kurā triumfēja Kocēnu "Rubenes" florbolistes. "Rubene" finālsērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 5:3 un visā sērijā ar 4-0 apspēlēja "Ķekavu", kļūstot par Latvijas čempioni pēc četru gadu pārtraukuma.

Līdz šim sieviešu virslīgas finālsērija izvērtusies bez kādas intrigas, jo visas trīs spēles noslēdzās ar pārliecinošu Kocēnu "Rubenes" uzvaru (8:3, 8:3, 7:3). Līdz ar to atlika domāt, ka šodien tiks kronētas šīs sezonas čempiones. Jāpiezīmē, ka "Rubene" šādu godu nav izpelnījusies kopš 2009./2010. gada sezonas, līdz šai sezonai samierinoties ar otro vietu.

Līdzīgi kā citās spēlēs, arī šajā dominēja "Rubenes" florbolistes. Rezultāts tika atklāts jau trešajā minūtē, kad precīza bija Edīte Bankava. bija jāpaiet piecām ar pusi minūtēm, lai Zeltīte Bankava palielinātu rezultāta starpību. Spēli varēja izmainīt noraidījums "Rubenes" komandas rindās, bet "Ķekava" nespēja gūt vārtus. Tā vietā 15. minūtē 3:0 panāca Baiba Jurša. Turpinājumā abas komandas pa reizei uzspēlēja skaitliskajā vairākumā, bet rezultāts palika nemainīgs.

Otrajā periodā "Ķekava" varēja turpināt spēlēt vairākumā, bet metieni pa vārtiem nesekoja. Kad laukumā atgriezās Zane Justamente, "Ķekavas" florboliste trāpīja pa vārtu stabu, tiekot pie reālas iespējas samazināt rezultāta starpību. Nākamajās minūtēs "Ķekava" turpināja ik pa laikam izveidot labus uzbrukumus, pie reālas vārtu gūšanas iespējas tiekot Paulai Brunovskai. Neatlaidīgi centieni beidzot ļāva gūt arī vārtus, kad bumbiņu vārtu augšējā stūrī raidīja Evija Poļakova.

Zaudējušas vārtus, "Rubenes" florbolistes uzreiz devās uz priekšu, nākamajā minūtē precīzai no vārtu priekšas esot Undai Muravskai. Tikmēr vārtu gūšanas garšu bija sajutusi Poļakova, kura pēc individuāla reida atkal samazināja rezultāta starpību (2:4). Perioda turpinājumā nedaudz dominēja ķekavietes, bet "Rubene" gaidīja pretinieču kļūdas, lai veiktu ātros pretuzbrukumus. Vienā no epizodēm "Rubenes" aizsardzība metiena pozīcijā izlaida Elīzu Elizabeti Bērziņu, kura šo kļūdu nepiedeva - 3:4.

Trešais periods iesākās ar līdzīgu abu komandu cīņu, bet pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja bija pie "Rubenes" vārtiem. Nedrošais pārsvars "Rubenes" komandai lika piesardzīgi darboties aizsardzībā un nesasteigt uzbrukumus. "Ķekavai" bija grūti tikt pie bumbiņas. Neskatoties uz to, daudz varēja izšķirt vieni gūti vārti. Varēja teikt, ka perioda otrajā pusē laukumā pilnībā dominēja "Rubene", ar katru minūti tuvojoties triumfam šajā virslīgas sezonā. "Ķekava" ķērās pie pēdējā salmiņa, nomainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. "Rubene" ar labu presingu spēja sagādāt sev sestos vārtus, svinot uzvaru spēlē ar rezultātu 5:3 un kļūstot par Latvijas čempioni.

Par šīs spēles labāko spēlētāju "Rubenes" komandā atzina Madaru Adamani, bet "Ķekavas" rindās labākā bija Evija Poļakova.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas ceturtā finālspēle, 6.aprīlis

FK "Ķekava" - "Rubene" 3:5 (0:3, 3:1, 0:1), sērijā 0-4

Metienu attiecība:
26-36 (10-17, 11-9, 5-10)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Liene Adamane 3 (0+3), Edīte Bankava 2 (2+0), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (1+0), Unda Muravska 1 (1+0), Zane Darša 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Evija Poļakova 2 (2+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (1+0), Laura Vancāne 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2014-04-06 18:39, pirms 10 gadiem
Apsveicu dūdas!

     [+] [-]

, 2014-04-07 00:11, pirms 10 gadiem
Malači!!!