Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Maiami finālā Marejs pret Fereru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Maiami finālā Marejs pret Fereru
Davids Ferers
Foto: AP/Scanpix

Maiami "Masters 1000" turnīra finālā svētdien tiksies Endijs Marejs un Davids Ferers. Abi pusfinālā uzvarēja pēc zaudēta pirmā setā – Marejs tādā veidā uzveica Rišāru Gaskē, bet Ferers apspēlēja Tomiju Hāsu.

Davids Ferers un Tomijs Hāss līdz šim savā starpā bija tikušies tikai divas reizes, pēdējo maču aizvadot 2008. gadā. Tāpat kā abās iepriekšējās spēlēs, arī šoreiz kortu kā uzvarētājs pameta Spānijas tenisists – Ferers atguvās pēc zaudēta pirmā seta un vācieti apspēlēja trīs partijās – 4:6, 6:2, 6:3.

Iepriekšējās divās kārtas lielisku tenisu spēlējošais un Novaku Džokoviču, kā arī Žilu Simonu sagrāvušais Hāss izšķirošajā setā bija vadībā ar 3:1, taču pamanījās zaudēt piecus geimus pēc kārtas. Vācieša spēlē noguruma rezultātā bija pārāk daudz kļūdu. Bez tam Hāss ļoti slikti servēja, bet garajās izspēlēs pret Fereru variantu nebija. Ferers uzvarēja 15 no mača pēdējiem 20 punktiem.

Ferers svētdien lūkos kļūt par pirmo Spānijas tenisistu, kurš uzvarējis Maiami. Līdz šim spāņiem finālos 0-5 bilanci, trīs zaudējumus iekrājot Rafaelam Nadalam. Ferers savu vienīgo "Masters 1000" titulu izcīnīja pagājušā gada novembrī Parīzē. Ferers Maiami finālā spēlēs pirmo reizi.

Ferera pretinieks finālā būs Endijs Marejs, kuram arī izdevās uzvarēt pēc zaudēta pirmā seta. Labāk maču sāka Rišārs Gaskē, kurš lielisku uzbrukumā spēlēja gan pie savas, gan pretinieka serves, iegūstot 3:0 pārsvaru. Marejs "pamodās" ātri un turpinājumā francūzi divreiz nobreikoja uz nulles.

Pie 5:4 Marejs nespēja izservēt pirmo setu, geimu pabeidzot ar "forehand" sitienu autā un ļoti lielu dubultļūdu – 5:5. Seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Arī tajā francūzis ieguva pārsvaru, šoreiz to nosargājot un uzvarot ar 7:3.

Gaskē pēc uzvarēta seta nodeva personālam vienu no savām raketēm, sakot, lai to sagatavo trešajam setam. Rišārs apzinājās vai neticēja, ka var uzvarēt divos setos vai vispār uzvarēt. Un viņam bija taisnība. Otrajā setā Gaskē uzvarēja tikai vienā geimā, bet noslēdzošajā partijā divos (vienā no tiem pie Mareja serves, Endijam vēlreiz geimu pabeidzot ar dubultkļūdu). Visā mačā Marejam uzvara ar 6:7(3), 6:1, 6:2.

Marejam ir 6-5 savstarpējo spēļu bilance pret Fereru. Spānis četras no savām uzvarām guvis uz māla seguma, bet uz āra "hard" britu pirmo numuru ne reizi nav spējis uzveikt (0-4). Abu pēdējais mačs bija pērn Vimbldonā, Marejam uzvarot sīvā ceturtdaļfināla spēlē – 6:7(5), 7:6(6), 6:4, 7:6(4).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-30 09:42, pirms 11 gadiem
Marejs bez variantiem.

     [+] [-]

, 2013-03-30 11:15, pirms 11 gadiem
Marejam vajadzētu ņemt, bet tenisā jau visādi gadās. Kaut kopumā tā vajadzētu būt un džeks tad var pakāpties uz 2 vietu,

     [+] [-]

, 2013-03-30 13:02, pirms 11 gadiem
Ari piekritu, ka Marejam ir jauzvar - tas, kaa vins uzvareja Gaske, bija loti iespaidigi!!!

Zel par Hasu, bet nu laikam vecums nenak viens un izskatijas, ka vienkarsi vinam pietruka speka, jo speles sakuma izskatijas loti labi

     [+] [-]

, 2013-03-30 17:04, pirms 11 gadiem
Ļoti gribējās redzēt Hāsu finālā.Bet pret Fereru spēka pietika tikai 1.setam.Pie kam - Ferers savu darbu padarīja teicami.Nu jā, un serve 2. un 3.setā Hāsam vnk briesmīga.