Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jerjomenko neitralizē 49 metienus, "Dynamo" piekāpjas otrajā pagarinājumā

Jerjomenko neitralizē 49 metienus, "Dynamo" piekāpjas otrajā pagarinājumā
Aleksandrs Jerjomenko
Foto: www.championat.com

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences fināla sērijas piektajā spēlē Sanktpēterburgā uzvaru izcīnīja vietējais SKA, kas ar 2:1 otrajā pagarinājumā pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dynamo". Sērijā vadībā joprojām ir Maskavas klubs - 3:2.

Mača sākums bija šai sērijai netipisks – vairāk dominēja "Dynamo", kuri, lai gan nespēja izmantot Fjodora Fjodorova noraidījumu, tomēr spēja radīt daudz bīstamu momentu pie Ježova vārtiem. Trešdaļas vidū komandas apmainījās noraidījumiem, bet labākā iespēja atklāt rezultātu pirmajā periodā radās Konstantīnam Kasjančukam, kurš 14.minūtē izskrēja viens pret Ježovu, tomēr nespēja novaldīt ripu. Trešdaļas beigās noraidīts tika Konstantīns Volkovs, un otro periodu SKA varēja iesākt vairākumā.

Pēc mazākuma izturēšanas neliels pārsvars bija "Dynamo" pusē, bija arī iespēja uzspēlēt vairākumā pēc Toresena noraidījuma. Viesi tomēr neizmantoja arī šo vairākumu, pie tam ātri vien jau paši nokļuva mazākumā. Spēle kā pa viļņiem bija arī turpmāk, komandām vairāk cīnoties par iniciatīvu un iespēju kontrolēt ripu, tikmēr vārtsargi Ježovs un Jerjomenko ar aizsargiem labi tika galā ar saviem galvenajiem pienākumiem.

Trešo periodu komandas iesāka nepilnos sastāvos – uz noraidīto spēlētāju soliņa jau atradās Volkovs un Aleksejs Semjonovs. Nedaudz labāk šādos apstākļos jutās SKA, kuri spēja veiksmīgāk veidot uzbrukuma spēli, tomēr bez rezultāta. Tuvojoties perioda vidum, SKA jau izteikti dominēja pretinieku aizsardzības zonā, tomēr "Dynamo" pacietīgi sagaidīja savu iespēju, un Cvetkovs ar spēcīgu un precīzu metienu atklāja mača rezultātu. Pēc dažām minūtēm "Dynamo" tomēr bija spiesti aizstāvēt savu vadību – komanda tika sodīta par skaitliskā sastāva pārkāpšanu, un vairākumu vārtu guvumā pārvērta Viktors Tihonovs. Perioda beigās SKA sakurināja pamatīgu pirti pie Jerjomenko vārtiem, nopelnot arī vairākumu, tomēr rezultāts nemainījās, un komandām bija jāspēlē papildlaiks.

Pirmajā papildlaikā abām komandām bija labas iespējas, tostarp iespējas spēlēt vairākumā, tomēr tās netika izmantotas. Spēle pārgāja otrajā pagarinājumā, kur pēc smaga mazākuma trijatā pret pieciem "Dynamo" aizsardzība neizturēja, un, lai gan komanda atkal spēlēja pilnā sastāvā, SKA izcīnīja uzvaru pagarinājumā - uzvaras vārtus guva Mortensons. Līdz ar šo uzvaru SKA izcīnījusi otro panākumu sērijā, kopumā pēc piecām spēlēm gan vadībā joprojām ir "Dynamo" - 3:2.

KHL, 30.marts

SKA – "Dynamo" 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

Vārti: 48:34 Cvetkovs (Sopins) 0:1, 52:52 Tihonovs (Kaļiņins, Dālmens, vair.) 1:1, 98:02 Mortensons (Tihonovs, Toresens) 2:1.
Metieni: 51:44.
Soda minūtes: 14:18.
Vārtsargi: Iļja Ježovs – Aleksandrs Jerjomenko

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...