Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Pret "Chelsea" ir izveidota kampaņa"

Mourinju: "Pret "Chelsea" ir izveidota kampaņa"
Žuzē Mourinju
Foto: AFP/Scanpix

Vakardienas Anglijas Premjerlīgas 19.kārtas spēlēs līdere Londonas „Chelsea”, viesojoties „Southampton” stadionā, nespēja vēl vairāk palielināt savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju „Manchester City”, kas cīnījās neizšķirti ar „Burnley”.

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba „Manchester City” galvenais treneris Manuels Pelegrīni uzskata, ka viņa spēlētāji domāja, ka spēle jau ir beigusies, kad viņi pēc pirmā puslaika izsēja divu vārtu pārsvaru pret „Burnley” (2:2). Uzvaras gadījumā „City” samazinātu deficītu starp Premjerlīgas līderi „Chelsea”, atpaliekot par vienu punktu turnīra tabulā, kā arī turpinātu savu deviņu spēļu nezaudēto sēriju.

„Līdz beigu svilpei spēle nekad nav beigusies,” teica Pelegrīni. „Iespējams, pie rezultāta 2:0, mēs domājām, ka spēle ir galā.” Džordžs Boids atradās aizmugures stāvoklī, gūstot vārtus un atgriežot intrigu 2.puslaika sākumā. „Tiesnesis pieļāva kļūdu pirmajā „Burnley” vārtu guvumā, taču tā gadās,” piebilda Pelegrīni.

„City” šosezon ir zaudējusi septiņus punktus savās mājās, par diviem vairāk nekā visā pagājušajā sezonā, kad tikai vienreiz tika fiksēts neizšķirts „Etihad” stadionā. Taču Pelegrīni ir optimistisks, ticot, ka visi pretendenti uz titulu sezonas garumā zaudēs punktus. „Mēs esam trīs punktus aiz turnīra līderiem,” viņš teica. „Tagad atlikušā sezona mums jānospēlē tikpat labi, cik mēs to darījām pirmajā pusē.”

Trīs punktus izcīnīt neizdevās arī tabulas līderei „Chelsea”.
„Chelsea” galvenais treneris Žuzē Mourinju uzskata, ka ir izveidota kampaņa, lai ietekmētu tiesneša lēmumus pret viņa vadīto klubu. Mourinju bija dusmīgs par galvenā tiesneša Entonija Tailera lēmumu nepiespriest 11 metru soda sitienu par pārkāpumu pret Sesku Fabregasu vakardienas spēlē, kura noslēdzās neizšķirti.

Pēc spēles Mourinju BBC Sport pastāstīja: „Mediji, komentētāji, citi treneri - viņi visi izdara spiedienu uz tiesnešiem.” Vēlāk savā preses konferencē viņš piebilda: „Pret „Chelsea” ir izveidota kampaņa. Es nezinu kāpēc, bet man ir vienalga.”
„Visi zina, ka tur bija pārkāpums soda laukumā. Tiesnesis pieļāva kļūdu, cilvēki pieļauj kļūdas, bet tā bija milzīga. Viņš ir labs tiesnesis un labs puisis, viņš ir jauns un viņam priekšā vēl daudz gadu, taču tā bija milzīga kļūda.”

Tiesnesis Tailers uzskatīja, ka Fabregass krita apzināti, taču atkārtojumos redzams, ka kontakts bija. Fabregass, kurš protestēja pret šo lēmumu, teica: „Tur noteikti bija kontakts un es uzskatu, ka šī nebija tiesneša labākā spēle un domāju, ka viņš šonakt nevarēs aizmigt.”

Mourinju uzskata, ka treneri medijos izdara spiedienu uz tiesnešiem, tāpēc arī netika piespriests 11 metru soda sitiens uz „Southampton” vārtiem. „West Ham United” galvenais treneris Sems Elardaiss apsūdzēja spēlētāju Branislavu Ivanoviču par pārāk vieglu krišanu sodu laukumā „Chelsea” uzvarā pagājušajā piektdienā.

Mourinju uz to reaģēja: „Pēc spēles ar „West Ham United” Sems runā par Ivanoviča niršanu, kas ir tas? Mēs ierodamies šeit, tiesnesim ir jāizdara lēmums, bet viņš to pieņem nepareizi. Viņš pieļāva kļūdu.”
„Elardaiss stāsta, ka mūsu spēlētāji nirst, pēc tam viņam piebiedrojas citi treneri. Tāpēc tiesnesis nevis piešķir sodu, bet iedod spēlētājam dzelteno kartīti.”

„Tas pats notika ar Djēgu Koštu pret „Burnley”. Es to nesaprotu. Spēli pēc spēles treneri saka, ka „Chelsea” spēlētāji simulē. Es novēlēšu tiesnesim veiksmīgu gadu un pateikšu, ka viņam vajadzētu kaunēties.”

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Manuel Pellegrini: Man City players...
BBC Sport - Jose Mourinho: There is a campaign...

  -2 [+] [-]

, 2014-12-29 13:50, pirms 9 gadiem
kaarteejaa Maurinjo sazveerestiibas teorija

     [+] [-]

, 2014-12-29 14:06, pirms 9 gadiem
Paranoja ir šizofrēnijas māsa

  -3 [+] [-]

, 2014-12-29 14:09, pirms 9 gadiem
Mourinju vārdiem svars mazinās. Tā kā muld stipri par daudz, jau kā vistas kladzināšanu jāsāk uztvert
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-29 14:24, pirms 9 gadiem
Neitrāla tiesāšana, bet kādam atkal slikti...

Es te pendeli neredzu. Fabregas meklēja kontaktu, ne gribēja vārtus iesist...

https://www.youtube.com/watch?v=fBg...

  -1 [+] [-]

, 2014-12-29 14:28, pirms 9 gadiem
Tā ir Mourinjo taktika lai novērstu spiedienu no spēlētājiem. Pagaiso sezon tāpat darīja kad vainoja tiesnešus, lai gan zināja ka spēlētāji slikti nospēlēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-29 14:40, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Neitrāla tiesāšana, bet kādam atkal slikti...

Es te pendeli neredzu. Fabregas meklēja kontaktu, ne gribēja vārtus iesist...

https://www.youtube.com/watch?v=fBgsVJlf8kg
Nu ja. Mūsdienās pa kājām sist drīkst, pa galvu tikai nevar laikam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-29 14:48, pirms 9 gadiem
Man arī likās, ka Fabregas mākslīgi nokrita nevis viņu nopļāva! Pilnīgi pamatots tiesneša lēmums, iedodot dzelteno par simulāciju. Arī Manē varēja sodīt ar dzelteno par niršanu! Nav ko uztraukties vēl visiem punkti lidos pa labi un pa kreisi. Jāuzvar tagad Spurs un nav ko liekuļot!

     [+] [-]

, 2014-12-29 14:49, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Neitrāla tiesāšana, bet kādam atkal slikti...

Es te pendeli neredzu. Fabregas meklēja kontaktu, ne gribēja vārtus iesist...

https://www.youtube.com/watch?v=fBgsVJlf8kg
Nezinu kā tu, bet es skatos Sky, ITV un NBC un pat Gerijs Nevils teica, ka tas bija sods. Tas Saints aizsargs zaudēja līdzsvaru un aizķēra Sesku. Tā bija tīra pendele. Ja neiedotu pendeli, labi, bet karti par simulēšanu iedodot es saprotu Mourinjo tekstus.

     [+] [-]

, 2014-12-29 14:59, pirms 9 gadiem
Tur pat vispār nav ko diskutēt - tīrākā pendele. Un tie, kas futbolu nekad nav spēlējuši, lai pārgudrības patur pie sevis - tipa kas ir pendele un kas nav. Protams čīkstēt par to nav vērts, jo nekas nemainīsies un sazvērestības teorijas arī nevajadzētu meklēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-29 15:46, pirms 9 gadiem
nav ko čīkstēt tā vēl nesen par vienu lielu speciālistu šeit teica un kas ,no kura laika Chelsea fans Nevila viedokli uzskata par vērā ņemamu atrāk ka šis ko sacīja par tiesneša pieļautajām kļūdām pret bijušo klubu ,neviens šo nopietni neņēma

     [+] [-]

, 2014-12-29 15:50, pirms 9 gadiem
lampard8 rakstīja: Nezinu kā tu, bet es skatos Sky, ITV un NBC un pat Gerijs Nevils teica, ka tas bija sods. Tas Saints aizsargs zaudēja līdzsvaru un aizķēra Sesku. Tā bija tīra pendele. Ja neiedotu pendeli, labi, bet karti par simulēšanu iedodot es saprotu Mourinjo tekstus.
OK, nedaudz aizķēra, bet Fabregas tik samāksloti nokrita, ka nevarēja novērtēt situāciju. Ja svilptu katru šādu parkāpumu, tad katrā spēlē- būtu vismaz vairākas pendeles..

     [+] [-]

, 2014-12-29 15:52, pirms 9 gadiem
Nu atkārtojumā var redzēt, ka Sesks ar labo kāju spēra soli, bet kreisajā iebrauca aizsargs, tā ka kritiens tur neizbēgams. Neredzu nekādu simulāciju. Tīrākā pendele. Cita lieta, ka tiesnešiem tie rakursi ir, cik ir, un arī atkārtojumi nav pieejami, tā ka pa gabalu varbūt arī izskatījās pēc niršanas.

     [+] [-]

, 2014-12-29 15:54, pirms 9 gadiem
Dēl simulācijām arī šādas tiesnešu kļūdas notiek, ar to sērgu visu pirms jātiek galā. Kā tajā pasakā par ganiņu jokdari un vilku aitās- pāris reizes piemanīji, netic vairs vispār

  -2 [+] [-]

, 2014-12-29 16:00, pirms 9 gadiem
Mourinijo sava elementa!

     [+] [-]

, 2014-12-29 16:03, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Dēl simulācijām arī šādas tiesnešu kļūdas notiek, ar to sērgu visu pirms jātiek galā. Kā tajā pasakā par ganiņu jokdari un vilku aitās- pāris reizes piemanīji, netic vairs vispār
Tieši tā- ja tiesneši beigtu svilpt strīdīgās situācijās, tad arī futbolisti saprastu, ka vērtīgāk palikt kājās un turpināt spēlēt, nekā skaisti nokrist. Cita lieta, ka futbols varētu kļūt vēl netīrāks un sīko pārkāpumu skaits uzskrietu debesīs.

     [+] [-]

, 2014-12-29 16:12, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Tieši tā- ja tiesneši beigtu svilpt strīdīgās situācijās, tad arī futbolisti saprastu, ka vērtīgāk palikt kājās un turpināt spēlēt, nekā skaisti nokrist. Cita lieta, ka futbols varētu kļūt vēl netīrāks un sīko pārkāpumu skaits uzskrietu debesīs.
Lielajā futbolā no visām pusēm viss tiek nofilmēts- nav vairs vecie laiki. Tad nu pēc spēles savāktos kāda komisija, izstudētu videomateriālus un paņemtu pie dziesmus visus vainīgos pēc iespējas bargāk, gan simulantus, gan rupekļus.

     [+] [-]

, 2014-12-29 16:20, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Nu atkārtojumā var redzēt, ka Sesks ar labo kāju spēra soli, bet kreisajā iebrauca aizsargs, tā ka kritiens tur neizbēgams. Neredzu nekādu simulāciju. Tīrākā pendele. Cita lieta, ka tiesnešiem tie rakursi ir, cik ir, un arī atkārtojumi nav pieejami, tā ka pa gabalu varbūt arī izskatījās pēc niršanas.
Samākslots tas kritiens + vēl tā pendeles gaidīšana un tad ātrā piecelšanās...

Piekrītu, ka mūsdienu futbolā- visus var "paņemt pie dziesmas."

  -2 [+] [-]

, 2014-12-29 16:35, pirms 9 gadiem
Tā Mouriņu vadībā spēlē Chelsea, to var redzēt katrā spēlē šosezon - spēlētājs irt virsū pretiniekam, pamet viņam garām bumbu, un tešas virsū, tad krīt un prasa sodu. Katrā kārtā to var redzēt. Bet, ja paskatās, kur viņš met bumbu, tad var saprast, ka gadījumā, ja viņš nekristu, viņš līdz tai bumbai nemaz netiktu. Un tiesneši nav idioti, kas skatās Sky, un lasa SC, viņu darbs ir šādās situācijās lasīt situāciju un pirms katras spēles saņem instruktāžu par to, kam pievērst uzmanību. Esmu pārliecināts, ka pirms Chelsea spēlēm tiesnešu uzmanīb tiek vērsta uz simulācijām. Un kamēr Mouriņu nebeigs izmantot simulācijas kā spēles elementu, tikmēr visa pasaule būs slikta. Lai gan pie tā jau kopš viņa pirmās reizes Chelsea visi jau ir pieraduši.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-29 16:36, pirms 9 gadiem
Bij tur pendele, manuprāt. Targett pats bija sabijies, jo sanāca pielikt kāju priekšā, paslīdot, un sanāca Fabam kājās. Vienkārši Mourinho to pasniedza savā stilā

  +2 [+] [-]

, 2014-12-29 16:40, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Samākslots tas kritiens + vēl tā pendeles gaidīšana un tad ātrā piecelšanās...
Nu apturi augstāk minēto youtube linku kādā 30 sekundē un pasaki, kurš cilvēks noturētos kājās tādā situācijā? Un ātra piecelšanās liecina tieši par pretējo- tieši simulanti parasti guļ zemē 5min vāļādamies it kā kāju būtu salauzuši un vēl slepus glūn vai tiesnesis to redz.

Pat ja Sesks tur kaut ko piepušķoja, tas neattaisno pārkāpuma esamību- aizsargs spēlēja nevis uz 1,5m augstumā atlekušo bumbu, bet tīri uz Seska nopļaušanu, kas lieliski arī izdevās.

     [+] [-]

, 2014-12-29 18:22, pirms 9 gadiem
Sesks nesimuleeja, bet pendeles tur arii nebija.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-29 18:54, pirms 9 gadiem
Savaa stilaa

  -1 [+] [-]

, 2014-12-29 20:44, pirms 9 gadiem
ej cirst

     [+] [-]

, 2014-12-30 00:43, pirms 9 gadiem
Nu jā tas flipsider laikam ļoti ienīst Chelsea ja ar tik tizliem faktiem mēģina pierādi pendeles neesamību