Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Hadada-Maija uzvar "Elite Trophy" taibreikos un izcīna karjeras nozīmīgāko titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hadada-Maija uzvar "Elite Trophy" taibreikos un izcīna karjeras nozīmīgāko titulu
Beatrise Hadada-Maija un Cjiņveņa Džena. Foto: WTA / Weibo

Ķīnas dienvidaustrumu pilsētā Džuhai noslēdzies WTA "mazais" finālturnīrs jeb "Elite Trophy". Fināla cīņā brazīliete Beatrise Hadada-Maija šodien uzvarēja ķīnieti Cjiņveņu Dženu - 7:6(11), 7:6(4).

# Turnīra pēdējā mačā spēkojās Brazīlijas tenisa līdere Beatrise Hadada-Maija (WTA 19.), kura pirms turnīra netika uzskatīta par ļoti reālu pretendenti uz titulu, un Ķīnas labākā tenisiste Cjiņveņa Džena (#18).

Kā jau ziņots, lai reāli pretendētu uz "United Cup" turnīru, brazīlietei obligāti vajadzēja izcīnīt "Elite Trophy" čempiones titulu.

Pirmajā setā Hadada-Maija nonāca iedzinējos 2:4, bet astotajā nogrieznī ar neatvairāmu sitienu noformēja (4:4). Taibreikā brazīliete izcīnīja 5-3 un divas reizes sita neprecīzi (5-5), atspēlēja trīs setbumbas, izkombinēja neatvairāmu raidījumu un finišēja ar spēcīgu servi. 85 minūšu ilgajā pirmajā setā brazīliete uzvarēja ar 7:6(11).

Hadada-Maija ir ilgo spēļu speciāliste. Iepriekš mazliet noteipotais Dženas augšstilbs tagad bija pamatīgi apsaitēts.

→ → Nākamajā setā Hadada-Maija izvirzījās vadībā (3:1), ķīniete atbildēja ar diviem panākumiem (3:3), bet brazīliete vēlreiz salauza oponentes servi - 3:4. Medicīniskajā pārtraukumā ķīnietes augšstilbam tika uzlikti papildu stiprinājumi, bet pēc dažām izspēlēm Džena tos noplēsa un izmeta atkritumu tvertnē. Rezultāts kļuva 5:3, savukārt desmitā geima pēdējā izspēle izvērtās īpaši efektīga un noslēdzās ar ķīnietes triumfu (5:5). Taibreikā brazīliete no 0-2 panāca 5-2, bet otrais sets noslēdzās ar varenu servi. Otrajā setā 7:6(4).

Šajā spēlē uzvarētāja bija pārāka pirmās serves izdošanās procentos (72 pret 44) un punktos pēc otrās serves (50% pret 44). Eisu un dubultkļūdu attiecība: 1-2 pret 9-6. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 21-25 pret 33-36.


"Elite Trophy" tituls ir 27 gadīgās brazīlietes karjeras lielākais panākums. Pagājušajā gadā Hadada-Maija nopelnīja savus pirmos divus titulus, uzvarot divos "WTA 250" zālāja turnīros.

Džena ir 2022. gada tūres uzlecošās zvaigznes titula īpašniece. 21 gadīgā ķīniete tagad apstājās vienas uzvaras attālumā līdz debijai pasaules ranga desmitniekā.

Kā jau ziņots, cīnoties par pusfinālu, Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 13.) atzina Dženas pārākumu - 4:6, 6:1, 2:6.

Uz sezonas diviem noslēguma turnīriem ir uzaicinātas labākās tenisistes. Naktī uz 30. oktobri Meksikā sāksies WTA finālsacensības (astoņām sekmīgākajām pēc sezonas ranga), savukārt 29. oktobrī Ķīnā noslēdzās "Elite Trophy" (11 nākamajām pēc sezonas ranga + "Wild Card").

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2023-10-29 13:18, pirms pusgada
Hadada-Maija shaja turniraa bija tiesaam perfekta formaa uzkachaajusies!!! Soreiz pelniiti uzvareja un triumfeja!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-29 13:23, pirms pusgada
Ļoti pelnīta uzvara Hadadai-Maijai!Viņa tiešām spēlēja fenomenāli un bija galvas tiesu pārāka pār pārējām un spēja uzvarēt pilnu tribīņu priekšā vietējo spēlētāju,kurai daudzās spēles situācijās,ja godīgi saka,tad ļoti neveicās.Piemēram,visas kaut kādas 5 bumbas,kas atsitās pret banti,nāca palīgā un bija ķīnietei uz labu,takā jā.Daudz,kas bijis pret brazīlietis,bet viņa parādīja,ka pilnīgi noteikti viņa visvairāk bija pelnījuši uzvarēt šo titulu!😃

     [+] [-]

, 2023-10-29 14:34, pirms pusgada
Edvards Grīgs rakstīja: Ļoti pelnīta uzvara Hadadai-Maijai!Viņa tiešām spēlēja fenomenāli un bija galvas tiesu pārāka pār pārējām un spēja uzvarēt pilnu tribīņu priekšā vietējo spēlētāju,kurai daudzās spēles situācijās,ja godīgi saka,tad ļoti neveicās.Piemēram,visas kaut kādas 5 bumbas,kas atsitās pret banti,nāca palīgā un bija ķīnietei uz labu,takā jā.Daudz,kas bijis pret brazīlietis,bet viņa parādīja,ka pilnīgi noteikti viņa visvairāk bija pelnījuši uzvarēt šo titulu!😃
Beatrisei Hadad Majai ļoti paveicās ka Ženga bija savainota. Ženga gan vakar pusfinālā gan šodien Finālā paņēma medicīnisko pārtraukumu. Ja Ženga nebūtu savainota tad viņa būtu uzvarējusi šo maču.