Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņikam šogad cīņas vairs nebūs, tiek tēmēts uz februāri

Rolands Eliņš

Bolotņikam šogad cīņas vairs nebūs, tiek tēmēts uz februāri
Ričards Bolotņiks. Foto: No sportista "Facebook" profila

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks bija plānojis decembrī aizvadīt cīņu, taču pieņemts lēmums tomēr paņemt lielāku pauzi pēc zaudējuma Džošua Buatsi, lai arī piedāvājumi no Anglijas esot bijuši. Bolotņika nākamā cīņa varētu būt februārī Rīgā "LNK Boxing" un "Probellum" rīkotajā pasākumā, kura norise gan būs atkarīga no Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem Latvijā.

Augustā Ričards Bolotņiks aizvadīja liela mēroga cīņu Anglijā par WBA obligātā titula kandidāta statusu, taču tomēr piekāpās britu jaunajai zvaigznei Džošua Buatsi, kurš pēc šīs uzvaras šobrīd izlikts labāko pieciniekā visu četru vadošo boksa organizāciju rangos. Bolotņiks savukārt ieņem septīto vietu WBA rangā un bija plānojis decembrī aizvadīt savu nākamo cīņu, lai atgūtu zaudētās pozīcijas.

Taču šie plāni nepiepildīsies, jo Bolotņika komanda kopīgi vienojusies, ka vērts paņemt ilgāku pauzi pēc zaudējuma Buatsi. Lai arī Latvijas bokseris nebija šīs cīņas favorīts (maigi sakot), viņa zaudējums tik un tā iedragāja "LNK Boxing" ambiciozos plānus, un tika pieņemts lēmums starp šo un nākamo cīņu ieturēt lielāku pārtraukumu, lai no zaudējuma varētu atgūties pilnībā gan fiziski, gan psiholoģiski.

Attiecīgi šobrīd plāns Bolotņikam ir aizvadīt cīņu februārī. Tad tiek plānots cīņu šovs Rīgā, ko savas jaunizveidotās sadarbības ietvaros rīkotu "LNK Boxing" un sevi ambiciozi pasaules līmenī pieteikusī "Probellum".

Bolotņiks sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra, ka nevēlas vieglu pretinieku, pret kuru ierakstīt savā bilancē panākumu un atgriezties uz uzvaru takas. Tā nepavisam nav reta stratēģija profesionālajā boksā, taču Bolotņiks teica, ka tādam variantam negribētu piekrist un aicinās savus pārstāvjus uzrunāt rangā augstāk esošus bokserus. Pagaidām gan konkrēti vārdi kā potenciālie pretinieki neesot piesaukti.

Līdz ar to skaidrs, ka 2021. gadā Bolotņikam būs bijusi tikai viena cīņa, kas viņam ir mazs rādītājs – pirms pandēmijas viņš gan 2018., gan 2019. gadā aizvadīja pa četrām cīņām. Viņš norādīja, ka nākamajā gadā rēķinās ar daudz lielāku aktivitāti ringā un vairāk aizvadītām cīņām, bet nu arī tas, visticamāk, būs atkarīgs no ārējiem apstākļiem.

Taču pēc Buatsi cīņas par Bolotņiku bijusi nozīmīga interese Anglijā, kur viņš sevi apliecinājis kā vērā ņemamu pretinieku, kura vārds šo to izsaka. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka piedāvājuma līmenī izskanējusi iespēja aizvadīt cīņu pret Kreigu Ričardsu (16-2-1), britu bokseri, kurš maijā aizvadīja titulcīņu pret Dmitriju Bivolu, zaudējot vienbalsīgi pēc punktiem, tiesa, punktu izteiksmē nemaz ne tik ļoti pārliecinoši (114:115, 113:115 un 110:118). Taču organizatorisku apsvērumu dēļ šis piedāvājums nebija akceptējams. Portāla "BoxRec" rangā Ričardss (25. vieta) šobrīd gan kotējas zemāk nekā Bolotņiks (17. vieta). Tāpat nosacīta interese esot bijusi no Kalluma Džonsona (20-1, 22. vieta "BoxRec" rangā) puses.

Bolotņiks izteica pateicību "LNK Boxing", ka arī pēc viņa zaudējuma Anglijā boksa organizācija turpina viņu atbalstīt, nodrošināt ar nepieciešamo treniņiem, ārstu apmeklējumiem un meklēt nākamās iespējas cīņām: "Dažreiz jau tā ir, ka pēc zaudējuma tev draugu pēkšņi paliek krietni mazāk, taču par LNK vadību – patiešām, visu cieņu, neko nenovērsās, turpināja atbalstīt un palīdzēt, kā vien var."

P.S. Ričardam šajās dienās gan arī ārpus boksa ringa pietiek darāmā – izveidota viņa personīgā produktu zīme "Lion Bolotnik", kur sākumā tiks piedāvāti viņa granulu batoniņi.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-29 17:27, pirms 2 gadiem
Stulbakais ko visu toto vēsturē esmu izdarījis, bija uzlikt uz Bolotņiku pret to Buatsi!

     [+] [-]

, 2021-10-29 17:40, pirms 2 gadiem
Nākošais pretinieks būs maiss, lai atgūtu uzvaras garšu.

     [+] [-]

, 2021-10-29 17:44, pirms 2 gadiem
M8archa rakstīja: Stulbakais ko visu toto vēsturē esmu izdarījis, bija uzlikt uz Bolotņiku pret to Buatsi!
cik?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 19:57, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nākošais pretinieks būs maiss, lai atgūtu uzvaras garšu.
Kuram tad Balotņikss līdzēs atgūt Uzvaras garšu ?