Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kūmans: "Turīnā parādījām labāko spēli, prezidenta atkāpšanās komandu neietekmēja"

Rolands Eliņš

Kūmans: "Turīnā parādījām labāko spēli, prezidenta atkāpšanās komandu neietekmēja"
Ronalds Kūmans. Foto: Reuters/Scanpix

Pēc uzvaras 2:0 UEFA Čempionu līgas mačā pret Turīnas "Juventus" Spānijas kluba "Barcelona" galvenais treneris Ronalds Kūmans slavēja savas komandas veikumu, kamēr Mančestras "United" atzina, ka aizsargs Alekss Telless nav spēlējis pozitīva Covid-19 testa dēļ.

"Barcelona" savā iepriekšējā spēlē bija zaudējusi svarīgajā Spānijas čempionāta cīņā pret Madrides "Real", turklāt turpinās iekšējais haoss, un kluba prezidents Hoseps Bartomeu šonedēļ atkāpās no amata. Bartomeu iepriekš bija izpelnījies vairāku Barsas līderu kritiku un pirmajā spēlē pēc viņa atkāpšanās komandai izdevās izcīnīt pār "Juventus".

"Es Barselonā strādāju kā treneris un cenšos no komandas sastāva iegūt labākos rezultātus laukumā," pēc mača izteicās Kūmans. "Šajā mačā komanda parādīja, ka to neietekmēja vakardienas ziņas par prezidenta atkāpšanos. Uzskatu, ka Bartomeu pieņēma lēmumu ar domu par kluba labklājību."

"Mēs parādījām lielisku sniegumu pret ļoti spēcīgu komandu," turpināja Kūmans. "Izveidojām daudzas vārtu gūšanas iespējas, domāju, ka tā bija mūsu labākā spēle šosezon. Mēs kontrolējām laukuma vidusdaļu, varbūt nedaudz nepaveicās Antuānam Grīzmanam, taču arī viņš nospēlēja labi."

Tikmēr "Juventus" treneris Andrea Pirlo atzina, ka viņa spēles plāns neizdevās un tajā daļēji vainojams arī viņa pieredzes trūkums: "Zinājām, ka būs grūti spēlēt pret komandu, kas pieradusi pie tik augsta līmeņa, kamēr mēs vēl tikai esam procesā. Ceru, ka drīz sastāvā atgūsim vairākus spēlētājus, jo šobrīd man nav daudz iespēju un nākas divreiz nedēļā izlikt to pašu sākumsastāvu, liekot daudziem jaunajiem spēlētājiem aizvadīt 90 spēles minūtes vairākas spēles pēc kārtas."

Savukārt PSG treneris Tomass Tuhels pēc sava komandas uzvaras Turcijā pār "Basaksehir" pauda bažas par Neimāra savainojumu. Neimārs tika nomainīts spēles pirmajā pusstundā piesardzības apsvērumu dēļ, kad brazīlietis sajuta sāpes kājās, un Tuhels pieļāva, ka līdz izlašu pārtraukumam Neimārs vairs nespēlēs, izlaižot divas spēles Francijas līgā un ČL maču pret "Leipzig".

"Bija nepieciešams Neimāru nomainīt," sacīja Tuhels. "Nevaram riskēt. Tās nebija lielas sāpes, taču sagādāja nepatīkamas sajūtas. Ceru, ka savainojums nav pārāk nopietns, taču medicīniskās pārbaudes paredzētas ceturtdien, pēc tam arī viss būs skaidrāks."

Bet Mančestras "United" publiski apliecināja iemeslu, kādēļ divas iepriekšējās spēles izlaidis aizsargs Alekss Telless – viņam pēc iepriekšējās nedēļas mača pret PSG konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Spēlētājs gan jūtas labi un neizjūt slimības simptomus.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/161...

     [+] [-]

, 2020-10-29 12:49, pirms 3 gadiem
Uzskatu, ka Bartomeu pieņēma lēmumu ar domu par kluba labklājību.

Ja viņš tiešām būtu atkāpies ar tādu domu, tad viņam to vajadzēja izdarīt vismaz pirms 1,5 gada.