Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža cīņas organizētājs: "Peress ir zvērs, bet muskuļi vien boksā neuzvar"

Jānis Celmiņš

Brieža cīņas organizētājs: "Peress ir zvērs, bet muskuļi vien boksā neuzvar"
Kalle Zauerlands
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Dienu pirms Latvijas labākā boksera Maira Brieža un kubieša Maika Peresa cīņas Rīgā portāls Sportacentrs.com uz sarunu aicināja Pasaules boksa Supersērijas galveno organizatoru un idejas autoru Kalli Zauerlandu. Viņš pastāstīja par to, cik lielu naudu saņems katrs no cīņas dalībniekiem, kāds būs šovs pirms cīņas “Arēnā Rīga”, kā arī izteica prognozi, ka cīņa būs ļoti līdzvērtīga.

Briedis un Peress spēkosies pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) ceturtdaļfinālā. Uzvarētāju pusfinālā jau gaida ukrainis Oleksandrs Usiks. Bokseri cīnīsies ne tikai par naudas balvām, bet arī par Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām. Brīdī, kad tiekamies, līdz cīņai atlikušas vien nedaudz vairāk par 24 stundām un svēršanās vēl nav notikusi. Zauerlands tobrīd pauž, ka jau svēršanās var ieviest zināmas korekcijas, taču beigās potenciālais rezervists polis Kžistofs Glovackis (bijušais WBO čempions) tomēr ir spiests palikt tribīnēs (ir ieradies Rīgā un bija gatavs 12 raundu cīņai). Gan Briedis, gan viņa pretinieks Peress iekļāvās pirmā smagā svara kategorijā, kas nozīmē, ka cīņas dalībnieku sastāvs sestdien “Arēnā Rīga” paliks nemainīgs.

Kas Jūs brīdī, kad līdz cīņai atlikušas nedaudz vairāk par 24 stundām, satrauc visvairāk?
Pēdējo gadu laikā esmu organizējis ļoti daudz cīņu. Man vislielākais izaicinājums ir apgūt jaunas valstis un jaunus tirgus. Mēs organizējām pirmo pasaules čempionātu smagajā svarā Šveicē, tas bija neticams izaicinājums un milzu pieredze. Esmu organizējis cīņas Somijā, ASV, Vācijā, Lielbritānijā, bet šeit Latvijā līdzīga līmeņa cīņas līdz šim nav notikušas, tāpēc šis ir vēl viens izaicinājums. Ar kaut ko pārsteigt mani ir ļoti grūti, bet esmu drošs, ka mēs skatītājus rītvakar noteikti pārsteigsim. Sajūtas ir fantastiskas! Jūtams, ka cilvēkiem Latvijā sports ļoti interesē, un tas visu nešaubīgi atvieglo. Mairis ir viens no pazīstamākajiem sportistiem Latvijā, tas palīdz, taču es varu garantēt, ka sportiskajā ziņā Peress neatpaliek. Ja Meivezera un Makgregora cīņa bija vairāk kā šovs, tad rīt mēs redzēsim ne tikai šovu, bet arī kārtīgu cīņu ringā. Runājot par šovu, varu atklāt, ka tā radīšana mums izmaksās vairāk nekā miljonu ASV dolāru. Te es domāju gaismas, ekrānus un visu pārējo, laikam nav ko daudz stāstīt – rīt arī Tu pats visu redzēsi savām acīm. Tas gan nebūs galvenais, mums būs arī divi lieliski gladiatori. Man ir grūti prognozēt cīņas iznākumu, esmu sekojis likmēm, un zinu, ka liela nauda šonedēļ uzlikta uz Peresu, bet pirms tam daudzi lika savu naudu arī uz Briedi. Kaut ko prognozēt ir nereāli.

Kāpēc rezervists Glovackis, kurš reāli ir pasaules top 10 bokseris, netika iekļauts pamatturnīrā, bet ir tikai rezervists?
Tas nebija tikai mans lēmums, tas bija valdes lēmums. Es ieteicu iekļaut pamatturnīrā Peresu, kurš, manuprāt, ir ļoti interesants bokseris. Viens polis sastāvā jau bija, tāpēc iekļāvām Glovacki rezervistos. Redzēsim rītvakar, vai mūsu izvēle ir bijusi pareiza, viņš ir ļoti interesants. Es ļoti ceru, ka Mairis nav izvēlējies šo pretinieku ar domu, ka uzvarēs viņu vienkārši. Peress ir ieradies šeit, lai uzvarētu, ne vienkārši piedalīties. Viņam lielā mērā šī ir “būt vai nebūt” cīņa.

Vai Maira vietā Jūs būtu izvēlējies citu pretinieku?
Grūti pateikt, es nezinu Maira apsvērumus, viņš ir lielisks bokseris, bet viegla cīņa viņu nesagaida. Pēc vizuālajiem un fiziskajiem rādītājiem Peress ir uzvarējis, viņš ir “zvērs”, paskaties uz viņu, taču boksa cīņas neuzvar muskuļi. Es atkārtošos – būs interesanti!

Parunāsim par naudu. Cik saņems cīņas uzvarētājs, cik zaudētājs?
Kopējā naudas balva ir nedaudz virs miljona eiro. Es nedrīkstu atklāt precīzu naudas sadalījumu (runā, ka cīņas uzvarētājs saņems ap 700 tūkstošiem eiro – autors), taču varu teikt to, ka uzvarētājs kļūs par miljonāru. Sestdienas cīņas uzvarētājs iegūs ne tikai šo naudu, bet arī garantēs sev vietu pusfinālā, kas nozīmē, ka turpinās cīņu par vēl lielāku naudu.

Pastāstiet nedaudz par sevi. Zinu, ka esat dzimis Vācijā, audzis Anglijā, esat strādājis arī kā aģents futbolā…
Jā, lielāko dzīves daļu esmu pavadījis Londonā. Futbols man tiešām nav svešs, esmu strādājis ar tādiem spēlētājiem kā Paolo Maldinī, Tedijs Šeringems… Kādu laiku tirgoju dažādu sporta pasākumu TV raidīšanas tiesības. Tas bija lielisks laiks. Vienpadsmit gadus arī pats nodarbojos ar boksu, taču man bija divas kreisās rokas (smejas). Es ātri sapratu, ka varu būt noderīgāks kā palīgs citiem, ne boksēt pats. Joprojām uzturu sevi formā, taču tas ir vairāk kā hobijs. Mans tēvs tolaik nodarbojās ar boksa lietām, kas gan nebija viņa galvenais ienākumu avots, bet es teicu, ka mana lieta ir futbols. Palēnām tirgojot TV raidīšanas tiesības, es tomēr nonācu līdz boksam. Viss sākās ar to, ka dažādas cīņas liku paketēs un tirgoju, tirgoju, tirgoju… Tas viss ievilka, un nu esmu šeit. Sākotnēji mūsu lielākais tirgus bija Skandināvijas valstīs, bet nu esmu kļuvuši vēl lielāki. Futbolā gan arī esmu palicis, arī tur nopelnu. Bokss ir sporta veids, kurā lieliski pavadu laiku.

Vai iepriekš bija sanācis paviesoties Latvijā?
Nē, nekad. Esmu bijis Igaunijā, kur kārtoju šo un to futbola jautājumos, bet Latvijā, Rīgā – nē. Pat nezināju, ko sagaidīt, bet esmu patīkami pārsteigts. Cilvēki te ir ļoti draudzīgi un atvērti, skaista pilsēta, sievietes… Uzreiz gan atklāšu, ka ringa meitenes sestdien būs no Londonas, nekā personīga, bet… (smejas).

Pieļauju, ka supersērijas organizēšana ir liels izaicinājums. Vai tā?
Zinu, ka sākumā daudziem mana ideja nepatika. Kas attiecas uz jaunām idejām, boksa sabiedrība ir visai konservatīva. Tas mani sākumā biedēja, taču vēlāk viss izrādījās krietni labāk. Šajā posmā esam strādājuši ar desmit dažādiem “promouteriem” – lieliem cilvēkiem boksa pasaulē. Skaidrs, ka man ļoti palīdzēja liela čeku grāmatiņa (iemejas), taču tas nebija izšķiroši. 8. jūlijs, kad Monako notika Supersērijasdrafta ceremonija, man bija īpaša diena. Tā bija diena, kad es varēju nedaudz izpūst gaisu.

Kāpēc šis turnīrs, kurā tiks izcīnīta Muhameda Ali trofeja notiek tieši pirmajā smagajā (-90,7 kg) un super vidējā svarā (-76,2 kg)? Ali taču bija smagsvars.
Es nevēlējos, lai bokseri šajā turnīrā cīnās par jostu. Šai balvai bija jābūt īpašai. Kad apsēdāmies un sākām domāt par balvu, uzreiz sapratām, ka Muhameds Ali ir šī sporta veida leģenda.

Kā Maikls Džordans basketbolā un Pele futbolā.
Tieši tā! Neslēpšu, ka bija doma, ka mēs varētu radīt Maika Taisona, Lenoksa Luisa vai EvanderaHolifilda balvu, taču tas nebūtu tas. Te arī atbilde, Ali ir īpašs. Viņš nav labākais, viņš ir dižākais.

Saprotu, ka Jums jābūt neitrālam, bet kurš uzvarēs Latviju interesējošajā svara kategorijā?
Mairis ir favorīts, bet arī likme uz Peresu var pārsteigt un uzvarēt. Es nespēju viennozīmīgi prognozēt uzvarētājus iepriekšējos 1/4 finālu pāros, nespēju to izdarīt arī pirms Brieža un Peresa cīņas.

Labi! Cik raundus redzēsim?
Jūtu, ka tev patīk prognozes (smejas). Nedomāju, ka cīņa ļoti ievilksies. Abi šie puiši sit spēcīgi, ļoti spēcīgi, nedomāju, ka šī būs 12 raundu cīņa.

Kas būs rītdienas cīņas lielākais pārsteigums?
Es domāju, ka 80 procenti no desmit tūkstošiem skatītāju, kuri apmeklēs cīņu “Arēnā Rīga”, nebūs boksu vērojuši klātienē, nemaz nerunājot par tāda līmeņa boksu, un par tāda līmeņa šovu. Tas, ko es sagaidu no cīņas – lai abi bokseri parāda visu, uz ko ir spējīgi, viņi katrs prezentēs savas valstis. Viss var notikt, cīņa var beigties pēc desmit sekundēm, bet tikpat labi var ieilgt līdz 12 raundiem. Bokss tieši tāpēc ir interesants. Es kā organizators garantēju lielisku gaismu šovu, tāpat apsolu, ka viss ap cīņu būs augstā līmenī. Esam atveduši uz Rīgu pasaules līmeņa boksu un pasaules līmeņa šovu!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-30 07:35, pirms 7 gadiem
Čalis cenšas ažiotāžu uztaisīt, sakot,ka lielas naudas tiek liktas uz Peresu. Betfair uz Mairi likme krītas, pārējos kantoros, kas redzamas flashscore, koef uz Mairi arī ir ar lejup ejošu tendenci.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-30 07:40, pirms 7 gadiem
Rādīs tikai viaplay un krievu МАТЧ! ?

     [+] [-]

, 2017-09-30 07:51, pirms 7 gadiem
Vai tad mač tv rādīs???

     [+] [-]

, 2017-09-30 08:19, pirms 7 gadiem
Профессиональный бокс. Всемирная Суперсерия. 1/4 финала. Прямая трансляция из Латвии Сегодня в 23:30

https://ntvplus.ru/tv/review/1507404

     [+] [-]

, 2017-09-30 08:36, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Vai tad mač tv rādīs???
Uz ko tad vei mēs varam cerēt? Tikai ka uz krieviem un viņi mūs nepievils. Rādīs!!!!

     [+] [-]

, 2017-09-30 08:58, pirms 7 gadiem
Palasīju RUS portālus. Lielākā daļa liek uz Peresu. Nu redzēsim,redzēsim

  +1 [+] [-]

, 2017-09-30 09:37, pirms 7 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Palasīju RUS portālus. Lielākā daļa liek uz Peresu. Nu redzēsim,redzēsim
Tikai tāpēc,ka Mairis ir latvietis.Viņi visi lika uz kuvaldu

  +1 [+] [-]

, 2017-09-30 09:59, pirms 7 gadiem
naninoi rakstīja: Tikai tāpēc,ka Mairis ir latvietis.Viņi visi lika uz kuvaldu
Uz kuvaldu lika tie kas vispār neko nerubij boksā

     [+] [-]

, 2017-09-30 10:02, pirms 7 gadiem
Mani tik uztrauc tas, ka Kalle ir Edija Hērna viens no čomiem. Edijs Hērns pārstāv Peresu. Zinot to kā tika organizēta cīņa Liverpūlē Mairim tad man māc šaubas ka Kalle visu varētu par labu noorganizēt Peresam. Un skatoties pēc vizuālā Peress ir smagāks par Mairi, nav teikts ka svēršanās laikā viņa svaru sameloja, gan jau bija kāds ekstra kilograms. Tāpat pievēršiet uzmanību tiesnešiem, ja Mairis 12 roundus būs labāks bet tiesneši piešķirs uzvaru Peresam tad te viss ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2017-09-30 10:24, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Mani tik uztrauc tas, ka Kalle ir Edija Hērna viens no čomiem. Edijs Hērns pārstāv Peresu. Zinot to kā tika organizēta cīņa Liverpūlē Mairim tad man māc šaubas ka Kalle visu varētu par labu noorganizēt Peresam. Un skatoties pēc vizuālā Peress ir smagāks par Mairi, nav teikts ka svēršanās laikā viņa svaru sameloja, gan jau bija kāds ekstra kilograms. Tāpat pievēršiet uzmanību tiesnešiem, ja Mairis 12 roundus būs labāks bet tiesneši piešķirs uzvaru Peresam tad te viss ir skaidrs.
nu tad vajag dzelžainu KO

  +2 [+] [-]

, 2017-09-30 12:21, pirms 7 gadiem
Nevajag burt kkādas sazvērestības drāmas, arī Maira komandā džeki nav pēdējie cilvēki boksā un tas pats Al Siesta vai kā viņu tur sauc, bez viņa sakariem boksa pasaulē Mairis tik tālu nebūtu ticis, protams ļoti svarīgi ir kā pats Mairis sevi parāda ringā, bet tik pat svarīgi ir tas kā strādā tava komanda!

Jau vien ko vērta ir šī turnīra atvešana uz Rīgu, un tur noteikti liels ieguldījums ir no tā paša Al Siestas, jo tik pat labi tā cīņa mierīgi varēja notikt Dublinā vai Birmingemā kas ir tuvākas Peresam, bet notiek Rīgā!

     [+] [-]

, 2017-09-30 18:19, pirms 7 gadiem
Kaut kas te iisti tiirs nav jaa! Abi vienaadaa augumaa, bet Nu tas Perezs reaali izskataas lielaaks, bet Mairis par puskilo smagaaks, neticu ka Mairim kauli ir daudz smagaaki kaa Perezam... Nu nez nez, kkas te nav, bet domaaju ka Mairis neatstaas neko liktenja varaa, un buus jaiet peec Knockout! Mairis to ljoti labi zin, kaa jau kolegjis komentaa piemineeja, arii Maira komanda nav pirmo reizi ar ''piipi uz jumta.''

Noveelu Mairim sasniegt to, peec kaa vinsh tiecaas, veiksmi nevajag, taa taapat vienmeer ir stipraakaa pusee!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja