Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Kuldam liels spēles laiks un uzvara pār Masaļska "Yugra"

Jānis Pārums

Kuldam liels spēles laiks un uzvara pār Masaļska "Yugra"
Artūrs Kulda šodien uz ledus bija gandrīz pusstundu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē uzvaru izcīnīja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 4:1 apspēlēja Habarovskas "Amur". Artūra Kuldas Novosibirskas "Sibir" viesos ar 3:2 pēcspēles metienos apspēlēja Edgara Masaļska "Yugra".

Lai gan pirmajā trešdaļā "Avangard" uzbruka divreiz vairāk, savu lielo pārsvaru izmantot viņiem neizdevās. Omskas hokejisti gan izvirzījās vadībā pēc Dmitrija Sjomina metiena, bet perioda izskaņā viesi, pateicoties Aleksandra Osipova vairākumā gūtajiem vārtiem, panāca izlīdzinājumu – 1:1. Tomēr mača turpinājumā "Avangard" nodemonstrēja savu pārākumu, un otrajā trešdaļā gūstot divus vārtus, bet trešajā vēl vienus, izcīnīja uzvaru ar 4:1.

Georgijs Pujacs spēli uzsāka trešajā aizsargu pārī, laukumā pavadīja 20 minūtes un 30 sekundes (dalīts otrais lielākais spēles laiks komandā) un piecreiz meta pa pretinieku vārtiem (arī dalīts otrais labākais rādītājs "Avangard" rindās).

Normunda Sējēja sakomplektētā Prāgas "Lev" komanda šodien piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas, pie tam atkal diezgan pamatīgu. Ja iepriekš ar 1:6 tika zaudēts Magņitkai, tad šodien ielaisti pieci vārti un zaudējums Čeļabinskā pret vietējo "Traktor" - 2:5. Mājiniekiem šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas.

Pēdējā iespēja izcīnīt vismaz vienu uzvaru šajā izbraukuma tūrē "Lev" būs pirmdien Jekaterinburgā. Tur šodien Jānis Sprukts un ambiciozā Maskavas CSKA pieveica vietējo "Avtomobilist" ar 3:0. Jānis laukumā pavadīja deviņas minūtes un 46 sekundes, izdarīja divus metienus un uzvarēja četros no sešiem iemetieniem.

Artūra Kuldas komandai Novosibirskas "Sibir" ceturto reizi pirmajā sezonas mēnesī nācās spēlēt papildlaiku. Šoreiz tas notika Hantimansijskā pret Edgara Masaļska "Yugra". Edgars gan šoreiz vārtos nestājās. "Sibir" visa mača garumā uzbruka aktīvāk, Kulda jau pirmajā trešdaļā izdarīja trīs metienus. "Yugra" uz kvantitāti atbildēja ar kvalitāti, un pēc 60 minūtēm rezultāts bija līdzsvarā - 2:2.

Tāpat kā iepriekšējās trīs reizēs, arī ceturtajā "Sibir" pēc papildlaika nācās mest pēcspēles metienus, savukārt "Yugra" otro spēli pēc kārtas (otro arī sezonā) spēlēja papildlaiku un bullīšus. Ja pirms trim dienām Bratislavā "Yugra" pēcspēles metienos zaudēja, tad šoreiz . Pirmo metienu "Sibir" rindās izdarīja Kulda, taču Mihails Birjukovs to atvairīja. Arī nākamajos mēģinājumos spēlētāji nespēja priecēt 3500 sanākušos līdzjutējus, līdz beidzot ar 11. piegājienu Jori Lehtera atveda uzvaru viesiem no Sibīrijas - 3:2.

Kulda laukumā bija 28 minūtes un 18 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks starp abu komandu hokejistiem. Sev atvēlētajā laikā Artūrs piecas reizes meta pa vārtiem, bet soda minūtes nesaņēma.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā čempione Maskavas "Dynamo" mājās uzņēma Ufas "Salavat Yulaev". Ufieši, iepriekšējā mačā saņēmuši pamatīgu brāzienu (2:7) no SKA, šodien spēlēja krietni labāk un jau nepilnu 12 minūšu laikā panāca 2:0. Tomēr maskavieši atspēlējās un pēdējā trešdaļā pat izvirzījās vadībā (3:2). Trīs ar pusi minūtes pirms beigām Miroslavs Blataks izlīdzināja, ļaujot Ufai tikt pie punktiem. Atlika noskaidrot - pie cik.

Papildlaikā to paveikt neizdevās, bet pēcspēles metieni sākās ar viesa Igora Mirnova neprecīzu metienu. Tam sekoja trīs vārtsargu tverti raidījumi, tostarp Ovečkina izpildījumā. Pēc apmainīšanās vārtu guvumiem sērija turpinājās ar vēl divām neveiksmēm, bet uz čehu uzbrucēja Mareka Kvapila trāpīto ripu viesi vairs nespēja atbildēt, un "Dynamo" svinēja otro panākumu pēc kārtas (abi pēcspēles metienos) - 4:3.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  +3 [+] [-]

, 2012-09-29 16:37, pirms 12 gadiem
kur Pujacam piespeele?????

  +6 [+] [-]

, 2012-09-29 16:44, pirms 12 gadiem
Visu cieņu Kuldam! Nospēlēt gandrīz pusi spēles laukumā...''Yugra'' gan bēdīga situācija.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-29 16:45, pirms 12 gadiem
Es ceru , ka Ozoliņam pēdējā spēlē tomēr, bet ar novēlošanos, ieskaitīs rezultatīvu piespēli. Piespēle sanāca skaista, tāla un eleganta, un galvenais - rezultatīva!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-29 17:10, pirms 12 gadiem
Kuldam tiesam treneri uzticas..var izspeleties uz laukuma pec sirds patikas..ar savu cinitaja raksturu man skiet varetu ari but izlases kapteinis..

  +6 [+] [-]

, 2012-09-29 17:20, pirms 12 gadiem
Normāli Archa pusi spēles laukumā + vēl met pirmo bullīti...

  -3 [+] [-]

, 2012-09-29 17:52, pirms 12 gadiem
ai ai ai kulda ka tad ta jau divas speles bez goliniem. vai tiesam visu maisu jau izsavi

     [+] [-]

, 2012-09-29 18:03, pirms 12 gadiem
Varēja ko citu galvenajā raksstā ielikt!
Šitāa tik viņi ceļ to hokeju ;D

  +1 [+] [-]

, 2012-09-29 18:06, pirms 12 gadiem
tik debilu komentāru sen nebiju lasījis , cik stulbam ir jābut cilvēkam , lai ceretu ka aizsargs katru spēli metīs golus ?
mvp222 rakstīja: ai ai ai kulda ka tad ta jau divas speles bez goliniem. vai tiesam visu maisu jau izsavi

     [+] [-]

, 2012-09-29 18:52, pirms 12 gadiem
game rakstīja: kur Pujacam piespeele?????
Vo, vo - labi apdalīja viņu! Vairākuma izspēle uz goda, kuru iesāka Pujacs!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-29 18:53, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: Es ceru , ka Ozoliņam pēdējā spēlē tomēr, bet ar novēlošanos, ieskaitīs rezultatīvu piespēli. Piespēle sanāca skaista, tāla un eleganta, un galvenais - rezultatīva!
piekrītu,ka Ozo bija piespēle,bet kāpēc neviens nerunā,ka viņš bija laukumā,kad Atlant zaudēja trīs vārtus.runā par lielo spēles laiku,bet par par to,ka bija līdzvainīgs pie trīs vārtu zaudēšanas ne vārda.protams,viņš nebija galvenais vaininieks,bet jau pirmajā spēlē trīs zaudēti vārti ir padaudz

  -1 [+] [-]

, 2012-09-29 19:10, pirms 12 gadiem
Yugra visu laiku kāš, bet Edžu neliek vārtos!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-29 19:35, pirms 12 gadiem
ai ai ai malkin ka tad ta pret sovan bez punkietm, vajadzes nogriez kads miljons no taviem deviniem. ari oveckins pa nullem un ar 2 nerealizetiem bullisiem. dacuks gan malacis tam divas piespelites
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-29 23:36, pirms 12 gadiem
teetislaacis rakstīja: piekrītu,ka Ozo bija piespēle,bet kāpēc neviens nerunā,ka viņš bija laukumā,kad Atlant zaudēja trīs vārtus.runā par lielo spēles laiku,bet par par to,ka bija līdzvainīgs pie trīs vārtu zaudēšanas ne vārda.protams,viņš nebija galvenais vaininieks,bet jau pirmajā spēlē trīs zaudēti vārti ir padaudz
Nezinu kāpēc, bet viņš daudz arī mazākumā spēlēja, kā dēļ arī zaudēja tik daudz vārtus. Bet statistikā viņam +/- koef. tāpēc mīnusu nav. Pagaidām pa nullēm.
Starp citu - Ozoliņam zaudēti vārti arī vairākumā.