Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam panākums Monsas "Challenger" kvalifikācijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam panākums Monsas "Challenger" kvalifikācijā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisists Andis Juška šodien sekmīgi uzsācis Beļģijas pilsētas Monsas „Challenger” turnīru. Kvalifikācijas 1.kārtas spēlē Andis uzveica rangā augstāk esošo francūzi Maksimu Teišeru ar 7:5, 6:2. Rīt kvalifikācijas 2.kārtā viņam pretiniekos vel viens Francijas sportists Kenijs de Šepers.

27 gadus vecais Andis Juška (ATP 381.) šonedēļ devies uz Beļģijas pilsētu Monsu – tur startējis nozīmīgs „Challenger” turnīrs ar balvu fondu 106 500 eiro. Vienspēlēs Andim jāpiedalās kvalifikācijā, turklāt viņš nav starp favorītiem. Šodien 1.kārtā viņa pretinieks bija francūzis Maksims Teišeira, kurš rangā šobrīd ieņem 229.vietu.

Pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā. Iespējas tikt pie breika bija abiem sportistiem, tomēr seta beigās to izmantoja Juška, uzvarot ar 7:5. Uzreiz pēc tam sekoja vēl viens breiks otrā seta sākumā, kas francūzi salauza. Šo setu Andis uzvarēja pārliecinošāk – 6:2, turpinot cīņu par pamatturnīru. Reitinga punkti un naudas prēmija par šo panākumu gan nepienākas.

Kvalifikācijas 2.kārtā pretiniekos stāsies cits Francijas sportists Kenijs de Šepers (ATP 202.). Pret viņu Juška ir spēlējis 2010.gadā, kad Francijas „Future” turnīrā uzvarēja saspringtā triju setu cīņā – 3:6, 6:4, 7:6(2).

Jāpiemin, ka Monsas turnīrā bija iecerējis spēlēt arī mūsu tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 147.), tomēr vakar gūtā ceļgala savainojuma dēļ šie plāni mainīti (Ernests bija spiests atteikties arī no Orleānas dubultspēļu pusfināla). Nākamās sacensības Gulbim Vīnē – ATP sacensību kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home