Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko - Aruabarena 6:2, 1:6, 6:1

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Ostapenko - Aruabarena 6:2, 1:6, 6:1
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa USA/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko šodien sāk gada noslēdzošo "Grand Slam" turnīru – "US Open". Pasaules 12. raketes labākais sasniegums ir pārvarēta pirmā kārta 2015. gadā. Pretiniekos spāniete Lara Aruabarena, kura "Grand Slam" ietvaros zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas un tikai vienreiz apspēlējusi pirmā simta tenisisti.

0:38 Punktu Aļona Ostapenko pielika 38 minūtes pēc pusnakts, uzvarot 12 no 14 izspēlēs. Tātad trīs geimu izspēlēšanai bija nepieciešamas tikai astoņas minūtes, kamēr šo trīs geimu sagaidīšana prasīja četras stundas un 46 minūtes.

Trešais sets

6:1 Aļonai Ostapenko otrā serve, sāncense uzbrūk, taču sit aiz gala līnijas, dodot Latvijas tenisistei divas mačbumbas. Taču otra nav vajadzīga – netverama serve pieliek punktu mačam. Ostapenko atkārto karjeras labāko sasniegumu, iekļūstot "US Open" otrajā kārtā.

5:1 Breiks! Atkal ne pārāk spēcīgā Laras Aruabarenas otrā serve, pie kuras Aļona Ostapenko uzbrūk nāvējoši. 40:0 un trīs breikbumbas. Izdodas izmantot jau pirmo, pateicoties lieliskam sitienam pa līniju. Tagad jāizservē mačs!

4:1 Aļona Ostapenko sāk vairāk nekā pārliecinoši, izvirzoties priekšā ar 40:0. Seko zaudēta izspēle pie otrās serves, taču nākamā pretinieces sistā bumbiņa atduras pret tīklu. Sperts vēl viens solis otrās kārtas virzienā.

0:30 Aļona Ostapenko gatavojas servēt!

0:12 Rafaels Nadals ticis pie uzvaras trīs setos, bet nākamā spēle galvenajā kortā – Aļonas Ostapenko un Laras Aruabarenas trešā seta turpinājums. Tas ir vienīgais duelis, kas pārcelts no āra korta un tiks izspēlēts šodien, nevis nākamajā sesijā.

23:20 Un tomēr izskatās, ka Latvijas tenisa līdzjutējiem naktsmiers būs traucēts. No "US Open" programmas izņemti visi mači, izņemot Rafaela Nadala cīņu, kas notiek zem jumta, un Aļonas Ostapenko spēli. Oficiāls paziņojums par to gan nav sekojis, jo nav garantijas, ka dueli paspēs aizvadīt. Ja Nadals uzvarēs trīs setos un darīs to gana ātri, tad Ostapenko redzēsim vēl šovakar.

22:48 Un tagad "US Open" organizatori izplatījuši paziņojumu, ka atcelti pilnīgi visi mači, izņemot tos, kuri bija paredzēti apjumtajā Artūra Eša kortā, jo tur viss notiks pēc grafika. Tādējādi varam izdarīt secinājumu, ka Aļona Ostapenko tomēr šodien kortā vairs neatgriezīsies un pirmās kārtas cīņu turpinās rīt.

22:41 Situācija kļuvusi skaidra. Visi āra korta mači atcelti, taču ir viens izņēmums – Aļonas Ostapenko un Laras Aruabarenas duelis. Iespējams, ka trešā seta noslēgums tiks aizvadīts centrālajā kortā zem jumta. Pagaidām gan tur saimnieko Rafaels Nadals, tāpēc nāksies pagaidīt.

22:24 Ja iepriekš tika vēstīts, ka spēle ir apturēta uz nenoteiktu laiku, tad pašlaik organizatori ziņo, ka mačs ir atcelts. Tuvākajā laikā Ņujorkā lietus nerimsies.

21:15 Uz brīdi lietus bija mitējies un tika sākti korta slaucīšanas darbi, lai mačs varētu atsākties, tomēr māte daba ir nepielūdzama – pēc desmit minūšu pauzes lietus atsācies. Tagad organizatori ziņo, ka ātrāk par 22:30 kortā neviens nedosies. Ņujorkā spēles pašlaik norisinās tikai vienā – apjumtajā – kortā.

20:40 Nu jau tiek vēstīts, ka Aļonu Ostapenko un Laru Aruabarenu kortā neredzēsim vismaz līdz pulksten 22:00 pēc Latvijas laika. Lietus Ņujorkā tuvākajā laikā negrasās mitēties.

20:10 Tiek paziņots, ka spēle 17. kortā neatsāksies ātrāk par pulksten 14:00 pēc Ņujorkas laika jeb pulksten 21:00 pēc Latvijas laika. Tādējādi pašmāju tenisa faniem maza pauze pirms izšķirošajiem notikumiem Aļonas Ostapenko pirmās kārtas cīņā.

19:44 Spēle vēlreiz apturēta lietus dēļ, un šoreiz abas tenisistes pamet kortu un dodas uz ģērbtuvēm. Pagaidām nav zināms, cik ilga būs pauze.

3:1 Breiks! Pateicoties serves uzņemšanai, Aļona Ostapenko tiek pie iespējas atgūties – uzreiz trīs breikbumbas. Pirmās izspēle beidzas ar sitienu autā. Otrajā bumbiņa aizķer tīklu un tad arī lido autā. Savukārt trešo izdodas izmantot.

2:1 Breiks! Aļona Ostapenko nonāk neapskaužamā situācijā – 0:40. Seko septītā dubultkļūda mačā, un Lana Aruabarena uzreiz atspēlē breiku. Nekas vēl nav beidzies.

2:0 Breiks! Aļona Ostapenko kortā demonstrē emocijas – teicams uzbrukums, pēcāk viņa piespiež pretinieci izdarīt sitienu tīklā. Breiks un lielisks noslēdzošā seta ievads.

1:0 Pēc sešiem zaudētiem geimiem pēc kārtas Aļona Ostapenko trešo setu sāk uz pozitīvas nots. Pretiniecei problēmas ar serves uzņemšanu, un tas palīdz izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Galvenās cīņas gan vēl tikai priekšā.

Otrais sets

1:6 Lietus pārtraukums nav pārāk ilgs, un tas Aļonai Ostapenko nepalīdz – ātrs 0:30. Spāniete Lara Aruabarena darbojas pārliecinoši un tiek pie divām setbumbām, taču šajā brīdī pārliecība pazūd. Ostapenko izdodas ieķerties, taču ne tikt pie breika. Iespēja paveras, spānietei netrāpot pirmo servi. Pie otrās izdodas uzbrukums, tomēr beigās sitiens autā liedz breiku. Geims ilgst vairāk nekā desmit minūtes, un pēdējais vārds pieder Aruabarenai. Neticami, bet Ostapenko otrajā setā trāpīja tikai 24% pirmo servju. Katastrofāls rādītājs.

1:5 Breiks! Aļona Ostapenko vēlreiz pieļauj dubultkļūdu un vēlreiz atdod pretiniecei breiku. Nepatīkamajā mirklī mačs tiek pārtraukts lietus dēļ. Galvenajā stadionā jau labu laiku aizvērts jumts, kamēr uz viļņa esošā Lara Aruabarena nevēlas doties prom no korta. Taču citas izvēles nav.

1:4 Lara Aruabarena nodemonstrē, ka viņas uzbrukuma arsenāls nav šaurāks nekā konkurentei – neatvairāma serve, spēcīgas uzbrukuma kombinācijas un vēl viena netveramā serve. Punkts geimam tiek pielikts ar Aļonas Ostapenko kļūdu.

1:3 Breiks! Aļona Ostapenko nonāk nepatīkamā situācijā – pie savas serves iedzinējos ar 0:30. Taču teicama serve un sāncenses sitiens autā ļauj panākt izlīdzinājumu. Turpinājumā tenisistes apmainās uzbrukuma sitieniem un kļūdām, geimam kļūstot arvien garākam. Ostapenko pieļauj dubultkļūdu un tad sit aiz gala līnijas, ļaujot spānietei tikt pie breika.

1:2 Neskatoties uz vājo otro servi un Aļonas Ostapenko uzbrukumiem, Larai Aruabarenai tomēr izdodas uzvarēt serves geimā un otrajā setā izvirzīties vadībā.

1:1 Breiks! Pie 30:30 Laras Aruabarenas sistā bumbiņa aizķer tīklu un nodevīgi nokrīt Latvijas tenisistes laukuma pusē. Spāniete izmanto breikbumbu un panāk neizšķirtu.

1:0 Breiks! Perfekts sitiens no neērtā satvēriena ļauj Aļonai Ostapenko pie pretinieces serves tikt priekšā ar 30:0, kam seko vēl viena uzvarēta izspēle un trīs breika iespējas. Pirmā paliek neizmantota, bet otrajā palīdz lieliska uzņemšana. Teicams otrā seta sākums.

Pirmais sets

6:2 Lielisks sitiens pa līniju, kārtējā iešana pie tīkla, taču šoreiz Aļona Ostapenko kļūdās. Situācija gan tiek labota nākamajā izspēlē, izdarot sitienu, līdz kuram pretiniece nemaz netiek – 30:30. Ilgstošs geims, kas beidzas laimīgi – Ostapenko izservē pirmo setu.

5:2 Breiks! Pretinieces vājās otrās serves dod Aļonai Ostapenko neskaitāmas iespējas uzbrukt, un Latvijas tenisiste nekautrējas tās izmantot. 40:0 un trīs breikbumbas, bet atkal tiek izmantota jau pirmā, dodoties pie tīkla.

4:2 Aļona Ostapenko nonāk iedzinējos ar 0:30, taču izglābj geimu un neļauj pretiniecei panākt izlīdzinājumu. Pēdējā izspēle uzvarēta, dodoties pie tīkla un neatstājot spānietei itin nekādas cerības.

3:2 Larai Aruabarenai lielākās problēmas sagādā pašas otrā serve – viņa zaudēja pirmās astoņas, bet devītajā un desmitajā Ostapenko sita mazliet autā. Divas neprecizitātes neļāva izmantot divas breikbumbas, un beigās piedzīvota neveiksme, vēlreiz izsitot autā.

3:1 Breiks! Teicama serve un uzbrukums no neērtā satvēriena ļauj Aļonai Ostapenko panākt 30:15. Pretiniecei izdodas ieķerties un, pateicoties Ostapenko dubultkļūdai, tikt pie breika iespējas. Ilga izspēle beidzas ar Latvijas tenisistes sitienu tīklā.

3:0 Breiks! Pie 0:30 Lara Aruabarena pieļauj dubultkļūdu, dodot Latvijas tenisistei trīs breikbumbas un trīs iespējas panākt 3:0. Lieliska serves uzņemšana, vēl viena spānietes kļūda, un atkal tiek izmantota jau pirmā breikbumba.

2:0 Nonākusi iedzinējos ar 0:15, Aļona Ostapenko rāda daudzpusīgu sniegumu – gan teicami uzbrukumi, gan pacietība, gaidot sāncenses neprecizitātes. Tāpat arī lieliska serve, un pirmais serves geims tiek uzvarēts bez lieka stresa.

1:0 Breiks! Aļona Ostapenko sāk ar uzņemšanu, un pirmā geima ievadā abas tenisistes apmainās vienādām kļūdām, sitot aiz gala līnijas. Turpinājumā Lara Aruabarena sit tīklā un Ostapenko sitiens laimīgi aizķer tīklu, dodot divas breikbumbas. Tiek izmantota jau pirmā, rādot skaistu uzbrukuma tenisu.

Pirms cīņas

17:59 Lara Aruabarena, kura pasaules rangā ieņem 60. vietu, "US Open" pirmo un pēdējo uzvaru izcīnīja 2012. gadā. "Grand Slam" ietvaros viņa zaudējusi piecās cīņās pēc kārtas. Pēdējais panākums bija pagājušajā vasarā Vimbldonā.

17:55 Aļona Ostapenko uz 2017. gada pēdējo "Grand Slam" ieradusies ar trīs zaudējumu sēriju. Melnā josla sākās, Vimbldonas ceturtdaļfinālā piekāpjoties Venusai Viljamsai. Pēcāk Latvijas pirmā rakete cīnījusies ar veselības problēmām.

1 2 3 4 5 166 komentāri

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:08, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:10, pirms 7 gadiem
Ku tik nesmuka forma Ostapenko...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 18:11, pirms 7 gadiem
Kagane Barska rakstīja: http://live.robinwidget.org/streamvideo8/ostapenko-vs-arruabarrena-court-17-live-stream-4439465.html
Thx

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 18:16, pirms 7 gadiem
21.gs.piedāvā texta tiešradi- service

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:18, pirms 7 gadiem
kā lai tiek cauri visam tam murgam līdz tiešraidei?

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:18, pirms 7 gadiem
yns5 rakstīja: kā lai tiek cauri visam tam murgam līdz tiešraidei?
http://www.fbstreams.me/live/stream/Court%2017%20:%20Ostapenko%20vs%20Arruabarrena-fb-1/tennis

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:19, pirms 7 gadiem
So far, so good!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:20, pirms 7 gadiem
3-0. Pat ļoti labi Aļonai iet Pat negaidīju!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:23, pirms 7 gadiem
3-1

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:25, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: 3-1
Atlika palielīt un pati geimu atdeva

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:26, pirms 7 gadiem
Kagane Barska rakstīja: Atlika palielīt un pati geimu atdeva
Serve, bante un steiga.

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:27, pirms 7 gadiem
no 40:15 uz mazāk un 3-2

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 18:28, pirms 7 gadiem
Amīši Ostapenko sniegumu atšķirībā no Wimbldonas novērtē jau ar pirmo dienu:

US Open mājas lapā ir 4 galvenās ziņas un tās ir sarindotas šādā secībā

1 - sāk Rafa
2 - Ostapenko lidojums
3 - Šarapova kas izslēdza Halepu
4 - biļetes uz US Open

Un arī korts ir vairāk vai mazāk GS čempionei atbilstošs!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:30, pirms 7 gadiem
Spāniete lien pie tīkla un Aļonai tas nepatīk, ja nemācēs apvest, būs problēmas!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:33, pirms 7 gadiem
Baigi interesantais tērps Aļonai!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:38, pirms 7 gadiem
Vācu Eurosport360HD 4 pa 19.2E :-)

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 18:41, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Baigi interesantais tērps Aļonai!
Vienkārši pretīgs!!!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:44, pirms 7 gadiem
Sadusmojās un 6-2.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-29 18:45, pirms 7 gadiem
Ja kādam liekas ka turpmāk vairs nav jēgas skatīties un viss ir beidzies (iespējams tā ir) bet tomēr atgādināšu Aļonas pirmo maču Wimbldonā:

1 sets - 60 - pret Sasnoviču - bez jebkādiem variantiem pretiniecei
2 sets - 16 - arī pret to pašu pretinieci, šoreiz jau Aļonai bez variantiem
3 sets - 63 - ļoti smaga uzvara Aļonai!

Koncentrācijai jābūt no paša sākuma līdz galam!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:47, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: http://www.fbstreams.me/live/stream/Court%2017%20:%20Ostapenko%20vs%20Arruabarrena-fb-1/tennis
Paldies!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:49, pirms 7 gadiem
HMB Mamma rakstīja: Jauns piedāvājums - jaunas iespējas. Vajag naudu, bet ir parādi? Nav oficiāla darba? Pie mums Tu vari saņemt līdz pat 400 eiro bez pārbaudēm.

---> swedcredit.ga <---
Tu piedāvā naudu cilvēkiem kuri jau tā ir iebraukuši parādos?! Tu ko,gribi pēdējās ādas nomaukt tiem nabagiem?! Tu i parazīts!!!

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:55, pirms 7 gadiem
Izskataas ka kaasiis savu servi tuuliit

     [+] [-]

, 2017-08-29 18:57, pirms 7 gadiem
HMB Mamma rakstīja: Jauns piedāvājums - jaunas iespējas. Vajag naudu, bet ir parādi? Nav oficiāla darba? Pie mums Tu vari saņemt līdz pat 400 eiro bez pārbaudēm.

---> swedcredit.ga <---
Es gribu paņemt, bet tajā lapā nav neviena vieta, kur paprasīt

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:01, pirms 7 gadiem
Atklāti sakot,tizlāka serve,kāda ir Ostapenko,nav nevienai no pirmā 100nieka...pašas ienaidnieks!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:04, pirms 7 gadiem
Nu kā tā var?

  -1 [+] [-]

, 2017-08-29 19:04, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: pietiek ar vienu geimu lai redzētu, ka briest Aļonai kārtējais zāģis uz Amerikas hārd laukuma
Muļķības, tūlīt paņems 5 geimus pēc kārtas!!!

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:05, pirms 7 gadiem
Edison rakstīja: Muļķības, tūlīt paņems 5 geimus pēc kārtas!!!
kā ta...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 19:06, pirms 7 gadiem
1-5 psc

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:06, pirms 7 gadiem
Edison rakstīja: Muļķības, tūlīt paņems 5 geimus pēc kārtas!!!
1:5

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:07, pirms 7 gadiem
Kas notiek???!!

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:08, pirms 7 gadiem
ingars31 rakstīja: Atklāti sakot,tizlāka serve,kāda ir Ostapenko,nav nevienai no pirmā 100nieka...pašas ienaidnieks!!!
Tas līdzīgi kā ar Biedriņu.

Vēl jauna ir. Jāmaina serves stils.

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:08, pirms 7 gadiem
Kagane Barska rakstīja: Kas notiek???!!
kāš,tas arī notiek...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-29 19:08, pirms 7 gadiem
Un kurš te man ar putām uz lūpām mēģināja iegalvot ka stabilitāte ir iestājusies Aļonas spēlē?

     [+] [-]

, 2017-08-29 19:08, pirms 7 gadiem
Lietus???
1 2 3 4 5 166 komentāri