Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Medvedevs izdzīvo Tokijā, taču turnīrs beidzas ar sakāvi ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Medvedevs izdzīvo Tokijā, taču turnīrs beidzas ar sakāvi ceturtdaļfinālā
Daniils Medvedevs. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu vīriešu turnīra ceturtdaļfināla barjeru nespēja pārvarēt ar otro numuru izsētais Krievijas Olimpiskās komitejas komandas sportists Daniils Medvedevs, kurš ar 2:6, 6:7(5) zaudēja ATP ranga 11. vietā esošajam spānim Pablo Karenjo Bustam.

Daniils Medvedevs bija viens no aktīvākajiem pretenziju izrādītājiem pret spēlēšanu brutālos apstākļos (Tokijā karstums pārsvarā bijis ap 30 grādiem vai nedaudz virs). Uzklausot spēlētāju sūdzības, šodien mači sākās četras stundas vēlāk nekā iepriekšējās dienās, taču arī spēlēšana vakarpusē ir apgrūtinoša.

Krievijas labākais tenisists mačā Pablo Karenjo Bustu, kuru bija uzveicis trijos no četriem iepriekšējiem dueļiem, labi spēlēja tikai neilgā posmā 2. setā, kur viņam bija breika pārsvars (4:2). Medvedevs vēlāk divreiz servēja par palikšanu turnīrā, taibreikā divreiz atspēlējās (0:3 un 3:5), bet pie 5:6 nespēja atspēlēt mačbumbu, ar sitienu no neērtās puses bumbiņu raidot tīklā.

Kamēr spānis līksmoja par lielu uzvaru, Medvedevs dusmās iznīcināja savu raketi. Ranga 2. numura pieveikšana Karenjo Bustam ir lielākais panākums pilnā mačā. Viņš pērn "US Open" ar 6:5 pieveica ranga līderi Novaku Džokoviču, kurš tika diskvalificēts.

Džokovičs šodien stundā un 10 minūtēs ar 6:2, 6:0 sagrāva Japānas pēdējo cerību Kei Nišikori (ATP 69.), savas serves geimos ar grūtībām saskaroties vienu abu setu ievadā. Serbijas tenisists pirmajā geimā pēc diviem raidījumiem autā atspēlējās no 0:30, bet 2. seta pirmajā geimā pretuzbrukumā otrās serves izspēlē atvairīja breikbumbu. Tā bija Nišikori vienīgā breikbumba mačā.

Džokovičam tā ir 16. uzvara pēc kārtas pret Nišikori, kurš savulaik šīs sāncensības ievadā bija vadībā ar 2-1, taču kopš tā laika pie panākumiem vairs nav ticis (2-17). Nišikori savas divas uzvaras guva 2011. gadā Bāzelē (2:6, 7:6(4), 6:0) un 2014. gadā "US Open" (6:4, 1:6, 7:6(4), 6:3), abas reizes esot pārāks pusfinālu cīņās.

Neskatoties uz Medvedeva zaudējumu, Krievija būs pārstāvēta medaļu mačos, tajos spēlējot valsts ceturtajam numuram Karenam Hačanovam (ATP 25.). Otrais numurs Andrejs Rubļovs (#7) zaudēja jau 1. kārtā, bet trešais numurs Aslans Karacevs (#24) pārvarēja vienu kārtu.

No turnīrā palikušajiem tenisistiem tikai viens izcīnījis olimpisko medaļu – galvenais favorīts Džokovičs, kurš 2008. gadā Pekinā ieguva bronzu. Džokovičs Tokijā turpina cīņu arī par jaukto dubultspēļu titulu, spēlējot kopā ar Ninu Stojanoviču. Viņi šodien iekļuva pusfinālā.

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs uz cietā seguma, vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic (SRB) – Kei Nishikori (JPN)6:2 6:0
(6) Pablo Carreno Busta (ESP) – (2) Daniil Medvedev (ROC)6:2 7:6(5)
(4) Alexander Zverev (GER) – Jeremy Chardy (FRA)6:4 6:1
(12) Karen Khachanov (ROC) – (14) Ugo Humbert (FRA)7:6(4) 4:6 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic (SRB) – (4) Alexander Zverev (GER)
(6) Pablo Carreno Busta (ESP) – (12) Karen Khachanov (ROC)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-29 23:38, pirms 3 gadiem
Rīt falšais fināls