Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Vāciešu taktiskā kļūda bija risks servēs"

Birzulis: "Vāciešu taktiskā kļūda bija risks servēs"
Aigars Birzulis
Foto: Jānis Celmiņš

"Ja vācieši būtu servējuši nedaudz vienkāršāk - domāju, mums būtu daudz lielākas problēmas," pēc šodienas uzvaras atzina Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa treneris Aigars Birzulis, tostarp paslavējot savus puišus raksturu un pašatdevi.

"Paši redzējāt - puiši [pēc neveiksmīgā pirmā seta] nesalūza. Līdzīga situācija bija arī otrā seta galotnē - mēs bijām vadībā, taču devām viņiem iespēju izlīdzināt. Tādā brīdī komandai vajadzētu lūzt un rezultātam aiziet otrā virzienā, taču malači - izturēja un pat uzspieda vēl vairāk. Mārtiņš ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, Jānis - guva svarīgus punktus grūtās situācijās. Paldies puišiem par labu cīņu," gandarīts par savu audzēkņu sniegumu Aigars Birzulis.

Otrā seta izskaņā vācieši pamainīja taktiku un meklēja veiksmi, servējot uz Šmēdiņu - šo Birzulis nosauca par ļoti būtiski mirkli, kas varēja izšķirt spēles iznākumu. "Viņi visu laiku servēja uz Mārtiņu, taču meklēja variantus, pamainīja, un atrada divas kļūdas Jāņa izpildījumā. Patiesībā tas bija kritiskākais punkts, jo pirms tam vēl bijām vadībā ar vienu punktu, bet pēc tam - jau bija mīnus viens. Taču beigās - acīmredzot arī ne bez veiksmes - tomēr izcīnījām uzvaru."

Treneris neslēpa, ka viņaprāt pretinieki neapzināti arī paši palīdzējuši mūsējiem - ļaujoties neattaisnotam riskam servēs. Spēles protokols liecina, ka Erdmana spēcīgākās serves lidojušas ar 94 km/h lielu ātrumu (mūsējiem: Pļaviņam 61, Šmēdiņam - 57 km/h), tajā pašā laikā - precīzas tikai 13 no 22. "Vāciešu vienīgais mīnuss bija tas, ka viņi pārāk aizrāvās ar riskēšanu servēs - šajā elementā viņiem bija ļoti daudz kļūdu (kopā 12 - aut.), un tas atviegloja mūsu dzīvi uzbrukumā. Bija situācijas gan pirmajā, gan otrajā setā, kad Mārtiņš uzbrukumā iekrita, un, ja viņi tobrīd būtu servējuši nedaudz vienkāršāk - domāju, mums būtu daudz lielākas problēmas. Manuprāt, tā bija vāciešu vienīgā taktiskā kļūda, jo citādi viņi nospēlēja ļoti cienījami."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-29 21:22, pirms 12 gadiem
ejna*ujsc rakstīja: Galvenais ka uzvara nākamais pretinieks cik noprotu ir mazliet vieglāks.
ķipa grupas pastarītis.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-29 21:30, pirms 12 gadiem
apsveicu čaļus!
sanak, ja uzvar grupā, tad jau ir garanteta9-16 vieta?

     [+] [-]

, 2012-07-30 08:28, pirms 12 gadiem
skarabejs1 rakstīja: apsveicu čaļus!
sanak, ja uzvar grupā, tad jau ir garanteta9-16 vieta?
Zeltu vajag!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-02 15:58, pirms 12 gadiem
nav obligāti jāuzvar grupā, pietiek kvalificēties tālāk (tas ir ieņēmt 1. vai 2. vietu grupā, vai būt to četru 3. vietu starpā, kas arī tiks tālāk)
skarabejs1 rakstīja: apsveicu čaļus!
sanak, ja uzvar grupā, tad jau ir garanteta9-16 vieta?