Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas U17 basketbolisti Pasaules kausa izcīņu sāk ar filipīniešu sagraušanu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuvas U17 basketbolisti Pasaules kausa izcīņu sāk ar filipīniešu sagraušanu
Arturs Butajevs mačā pret Filipīnām. Foto: FIBA

Šodien Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā sākās 2024. gada U17 Pasaules kausa izcīņa basketbolā jauniešiem. Pirmajā mačā Lietuvas jaunie basketbolisti ar 107:48 sagrāva Filipīnas.

• Cīņas pirmās 11 minūtes pat izvērtās samērā līdzvērtīgas, lietuviešiem esot priekšā ar septiņu punktu pārsvaru.

• 12 bezatbildes punkti lietuviešu izpildījumā otrā ceturkšņa noslēgumā ļāva uz ģērbtuvēm doties ar 17 punktu pārsvaru.

• Vēl lielāks izrāviens tika veikts trešajā ceturksnī, kad Toma Ubreļoņa vadītie basketbolisti iemeta 18 bezatbildes punktus, atlikušajā spēles nogrieznī vēl vairāk attālinoties.

• Galotnē pārsvars sasniedza arī 60 punktu atzīmi, bet pēdējais precīzais filipīniešu trīspunktnieks Lietuvas uzvaru samazināja līdz 59 punktiem.

• Ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām uzvaru kaldināja 205 centimetrus raženais Barselonas jaunatnes akadēmijas audzēknis Arturs Butajevs.

• Filipīniešiem desmit punktus sakrāja Austrālijā spēlējošais Klecss Amoss.

• Lietuva U17 Pasaules kausa apakšgrupā vēl spēkosies pret Spāniju un Puertoriko.

• 2007. gadā dzimušo Lietuvas basketbolistu paaudze pagājušajā vasarā Eiropas U16 čempionātā piekāpās Francijai cīņā par bronzu, bet titulu izcīnīja Spānija.

• 2024. gada FIBA U17 Pasaules kausa izcīņa Stambulā norisinās no 29. jūnija līdz 7. jūlijam.

     [+] [-]

, 2024-06-29 18:50, pirms 3 mēnešiem
Latvijas U17 (2007) viņi līdzīgi sagrāva pirms gada

     [+] [-]

, 2024-06-30 01:14, pirms 3 mēnešiem
Interesants Pasaules Kauss. Veselas 9 dienas ilgs. Mūsdienās baigi pieraduši back-to-back spēles spēlēt. Pat šādā vecumā. Varbūt ko jaucu, bet neatceros,ka agrāk tā būtu bijis. Arī tagad OS kvalī potenciāli 4 spēles 6 dienās. Diez kurš no tā ir ieguvējs.. ok, uz EČ futbolā arī pēdējās atlases playoff spēles bija varbūt mēnesi vai divus pirms finālturnīra, bet uz OS tomēr varētu kaut ko savādāku izdomāt, nevis šādu turnīru mēnesi pirms OS.