Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Hindlijs izcīna karjeras lielāko uzvaru: austrālietis triumfē ''Giro d'Italia''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Hindlijs izcīna karjeras lielāko uzvaru: austrālietis triumfē ''Giro d'Italia''
Džejs Hindlijs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Džeijs Hindlijs no "BORA - hansgrohe" komandas svētdien kļuva par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kurš uzvarējis prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" kopvērtējumā.

Velobrauciens, kurš šogad sākās ar trim posmiem Ungārijā, svētdien Veronā noslēdzās ar 21.posmu - individuālo braucienu, kurā sportisti veica 17,4 kilometrus ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu.

Pirms pēdējā posma Hindlijs savu tuvāko sekotāju ekvadorieti Ričardu Karapasu ("Ineos Grenadiers") apsteidza par vienu minūti un 25 sekundēm, un tikai liela neveiksme varēja viņam liegt kļūt par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kas uzvarējis "Giro d' Italia". Hindlijs savu braucienu veica komfortabli un nodrošināja uzvaru kopvērtējumā.

Sestdien pirms priekšpēdējā posma kopvērtējuma līderis bija Karapass, kura pārsvars pār vicelīderi Hindliju bija nieka trīs sekundes, taču pēdējā kalnu posma noslēdzošajā kāpumā austrālietis atvinnēja pusotru minūti un pārņēma no 2019.gada čempiona līdera rozā kreklu.

Hindlijs pirmajā vietā bija arī pirms pēdējā posma 2020.gada "Giro d'Italia" velobraucienā, kas aizpērn noslēdzās Milānā ar individuālo braucienu. Toreiz viņš atzina brita Teo Geigena-Hārta pārākumu, taču atšķirībā no 2022.gada tūres, viņam un tuvākajam sāncensim bija līdz sekundei vienāds laiks pirms pēdējā posmā.

26 gadus vecajam Hindlijam triumfs šī gada tūrē ir karjeras lielākā uzvara.

Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas.

Sacensības šogad norisinājās bez Latvijas pārstāvjiem.

Izmantotie resursi:
LETA