Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase ar Merzļikinu vārtos ciemos pie Šveices

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase ar Merzļikinu vārtos ciemos pie Šveices
Elvis Merzļikins
Foto: Mārtiņš Aiše

Līdz pasaules čempionātam atlikusi tikai viena nedēļa, un priekšpēdējo pārbaudes spēli aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 20:45 izbraukumā tiksies ar Šveici. Tiešraide LTV7 kanālā.

Latvijas izlases sastāvs

Elvis Merzļikins (Edgars Masaļskis); Guntis Galviņš - Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs - Maksims Širokovs, Jānis Andersons; Kaspars Daugaviņš - Zemgus Girgensons - Gints Meija, Miķelis Rēdlihs - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs - Aleksejs Širokovs - Vitālijs Pavlovs, Rodrigo Ābols - Māris Bičevskis - Edgars Kulda, Artūrs Ozoliņš.

Sagatavošanās ciklu Latvijas valstsvienība sāka ar divām uzvarām izbraukumā pret Dāniju (6:4 un 4:3), bet turpinājumā uzvaras dalītas uz pusēm - gan ar Baltkrieviju (1:3 un 3:2 pēcspēles metienos), gan ar Vāciju (3:4 un 4:1). Pēdējā mačā pirmo panākumu izlases rindās guva 22 gadus vecais vārtsargs Elvis Merzļikins, un tikai viņa pūles ļāva komandai pirmajā trešdaļā noturēties virs ūdens. Pēcāk tika samainīti uzbrucēju virknējumi, un Latvijas izlase atdzīvojās.

Trešos un ceturtos vārtus guva Miks Indrašis, taču viņš muguras savainojuma dēļ izbraukumā nedevās. Uzbrucējs norādīja, ka nepieciešama atpūta, taču viņa dalība pasaules čempionātā nav apdraudēta, jo ar savainojumu viņš laukumā devies arī sezonas laikā. Pēc Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" centra uzbrucēja Zemgus Girgensona pievienošanās tieši Indrašim un komandas kapteinim Kasparam Daugaviņam bija jāveido pirmais virknējums, bet Šveicē Indraša vietu ieņems Gints Meija.

Joprojām nemainīga palikusi Andra Džeriņa, Roberta Bukarta un Miķeļa Rēdliha sadarbība, un šis virknējums parūpējās par pirmajiem diviem vārtu guvumiem pret Vācijas valstsvienību. Savukārt trešajā maiņā Vitālijam Pavlovam un Gunāram Skvorcovam pievienojās centra uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš kļuva par Krievijas pēc spēka otrās līgas čempionu.

Šveicei pasaules čempionātā palīdzēs Nacionālās hokeja līgas kluba Minesotas "Wild" uzbrucējs Nino Nīderreiters, kurš izstājās Stenlija kausa pirmajā kārtā, sešās spēlēs izceļoties ar vieniem vārtiem un sešām piespēlēm. 2. maijā pievienosies Ņujorkas "Rangers" aizsargs Rafaels Diazs, pieredzējušais Marks Štreits no Filadelfijas "Flyers" atteica pēc nogurdinošās sezonas.

Nīderreiteru ar nepacietību gaida Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers: "Uzskatu, ka piespēle, nevis metiens, ir savtīgāka darbība, jo spēlētājs neuzņemas atbildību un neved komandu pretī uzvarai. Mēs, šveicieši, esam jauki cilvēki un strādnieki, taču uz ledus jābūt drosmīgiem. Jāseko Nīderreitera piemēram, jo valstsvienībā gribam redzēt spēlētājus, kuri strādā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, gluži kā viņš."

Stenlija kausa otrajā kārtā iekļuva Nešvilas "Predators", un tas nozīmē, ka Ziemeļamerikā uzkavēsies aizsargs Romāns Jozi, kurš 2013. gadā, kad Šveice izcīnīja pasaules čempionāta sudrabu, tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Viņš bija ar mieru doties palīgā, ja tiktu piedzīvota neveiksme septītajā mačā. "Predators" sistēmā atrodas 19 gadus vecais uzbrucējs Kevins Fiala, taču viņu Šveices izlasē nemaz negaidīja, jo iepriekš atteikts U20 valstsvienībai.

Šveices izlasē jau ir vairāki Nacionālās hokeja līgas spēlētāji. Reto Berra 14 mačos sargāja Kolorado "Avalanche" vārtus, atvairot 92,2% sāncenšu metienu. Aizsargs Janniks Vebers no Vankūveras "Canucks" 45 spēlēs tika pie septiņām rezultatīvām piespēlēm. Uzbrucējs Svens Andrigeto, kurš pārstāv Monreālas "Canadiens", piedalījās 44 mačos, gūstot septiņus vārtus un izdarot desmit piespēles.

"Tas, ka pa vārtiem metam tik maz, ir problēma galvā, kuru nevar mainīt vienā dienā. Šveices hokejistiem nepatīk mest - viņi priekšroku dod labai saspēlei. Tas sāka mainīties pēdējo piecu sešu gadu laikā, un var redzēt jauniešu attīstību. Pasaules čempionātā būs vairāk neglītu, nevis skaistu vārtu. Lai tādus gūtu, jābūt drosmīgiem un jāsaņem sitieni ar nūju, jāmaksā. Nepieciešami spēlētāji, kuri gatavi upurēties," turpināja Fišers.

Spēle starp Latvijas un Šveices izlasēm sāksies pulksten 20:45, tiešraide kanālā LTV7.

Šveices izlases sastāvs

Vārtsargi: Reto Berra (Kolorado "Avalanche"), Roberts Majers (Ženēvas "Servette") un Zandro Curkirhens ("Ambri-Piotta").
Aizsargi: Ēriks Blūms ("Bern"), Felisjēns Dibuā ("Davos"), Patriks Gērings (Cīrihes "Lions"), Robins Grosmans ("Zug"), Romēns Lefels (Ženēvas "Servette"), Kristiāns Marti (Leivolejas "Phantoms"), Noā Šnēbergers ("Davos"), Ramons Unterzanders ("Bern") un Janniks Vebers (Vankūveras "Canucks").
Uzbrucēji: Andress Ambīls ("Davos"), Svens Andrigeto (Monreālas "Canadiens"), Kristofs Berči (Aiovas "Wild"), Matiass Bībers (Klotenes "Flyers"), Gaetāns Hāss ("Biel"), Gregorī Hofmans ("Lugano"), Deniss Hollenštains (Klotenes "Flyers"), Līno Marčīni ("Zug"), Zimons Mozers ("Bern"), Reto Šepi (Cīrihes "Lions"), Tristans Šērvijs ("Bern"), Moriss Trakslers (Cīrihes "Lions"), Juliāns Vokers ("Lugano"), Zamuels Valzers ("Davos"), Dīno Vīzers ("Davos") un Marks Vīzers ("Davos").

Latvijas izlases pārbaudes spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
07.04.2016.20:30Dānija – Latvija(Dānija/ Olborga)4:6
09.04.2016.16:00Dānija – Latvija(Dānija/ Odense)3:4
14.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēnā Rīga)1:3
15.04.2016.19:30Latvija – Baltkrievija(Arēna Rīga)3:2 PM
22.04.2016.19:30Latvija – Vācija(Arēna Rīga)3:4
23.04.2016.17:00Latvija – Vācija(Arēna Rīga)4:1
29.04.2016.20:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Ženēva)
30.04.2016.18:45Šveice – Latvija(Šveicē/ Neišetale)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 309 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 09:40, pirms 8 gadiem
tomer Shirokovu pacela uz 3.mainu... vai tas ir majiens uz to, ka tomer Abols bus 4.mainas centrs?? nekas slikts jaunam dzekam nenaks par sliktu, bet kaut ka mala vins izskatijas labak... bet nu redzesim...
Slēpts komentārs: Ernijzz
Slēpts komentārs: Ernijzz
Slēpts komentārs: Ernijzz

     [+] [-]

, 2016-04-29 09:52, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Big Z uz vienas slidas apslidos visu Šveices aizsardzību!! ZEMGUS GIRGENSOSNS!!!!!! #ALLSTAR #SABRESCHAMPIONS
Tu mazliet stulbs, vai tā pa īstam?

  -3 [+] [-]

, 2016-04-29 09:54, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Tu mazliet stulbs, vai tā pa īstam?
1.5 miljoni balsu, Zemgus Gigensons, paceļ Latviju nedaudz uz augšu, Zemgus Girgensons!!

  +5 [+] [-]

, 2016-04-29 10:13, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: 1.5 miljoni balsu, Zemgus Gigensons, paceļ Latviju nedaudz uz augšu, Zemgus Girgensons!!
"Olas" smadzenes spiež?

  -2 [+] [-]

, 2016-04-29 10:14, pirms 8 gadiem
Bullizzz rakstīja: "Olas" smadzenes spiež?
Es ieeju klubā un nometu naudu tā kā Zemgus Girgensons

  -3 [+] [-]

, 2016-04-29 10:16, pirms 8 gadiem
Girgensons = Džeriņš = Meija = pasaules klase

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 10:28, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Girgensons = Džeriņš = Meija = pasaules klase
Pilnīgi piekrītu, labi spēlētāji. Vismaz kaut ko saprātīgu arī vari uzrakstīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 10:31, pirms 8 gadiem
Par to sazināšanos ar Ķēniņu. Tas ir normāli, ka izlase play-off laikā lieki netraucē pašam spēlētājam. Paši spēlētāji ir atzinuši, ka lieku uzmanības novēršanu nevēlas un tiklīdz beigsies sezona tad tam arī pievērsīsies. Nav jau tā, ka to vajadzētu jau laicīgi saplānot , izrunāt un teikt bez maz vai "Krīti ārā no play-off, lūdzu. Mēs gaidām tevi izlasē". Absurds! Tuvākajā laikā, ticu, ka sekos zvans no Štāla ar tekstu, ka gaida Ķēniņu izlasē.

PS.Neesam jau tik liela valsts, lai kāds varētu atļauties "aizmirst" piezvanīt, jo spēlētāju, kas spēlē AHL mums ir "ļoti daudz".

     [+] [-]

, 2016-04-29 10:35, pirms 8 gadiem
Bullizzz rakstīja: "Olas" smadzenes spiež?
Nu vismaz pozitīvi Girgensona fani

     [+] [-]

, 2016-04-29 10:40, pirms 8 gadiem
quarterr rakstīja: Par to sazināšanos ar Ķēniņu. Tas ir normāli, ka izlase play-off laikā lieki netraucē pašam spēlētājam. Paši spēlētāji ir atzinuši, ka lieku uzmanības novēršanu nevēlas un tiklīdz beigsies sezona tad tam arī pievērsīsies. Nav jau tā, ka to vajadzētu jau laicīgi saplānot , izrunāt un teikt bez maz vai "Krīti ārā no play-off, lūdzu. Mēs gaidām tevi izlasē". Absurds! Tuvākajā laikā, ticu, ka sekos zvans no Štāla ar tekstu, ka gaida Ķēniņu izlasē.

PS.Neesam jau tik liela valsts, lai kāds varētu atļauties "aizmirst" piezvanīt, jo spēlētāju, kas spēlē AHL mums ir "ļoti daudz".
It sevišķi, ja ņem vērā, ka spēle tikai nesen beidzās, Amerikā tagad vēl nakts, Ķēniņš guļ un atpūšas pēc spēles, bet SC autoram vajag, lai jau būtu piezvanīts. Pienāks pēc mūsu laika vakars, Amerikā būs diena, tad Štāls arī pazvanīs Ķēniņam.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-29 10:56, pirms 8 gadiem
Šveices siers tiks sacaurumots!

     [+] [-]

, 2016-04-29 10:58, pirms 8 gadiem
Tikmēr Perrijs ar Brassardu apstiprinājuši dalību PČ, kā arī somiem Granlunds un Koivu.

Somi noteikti galvenie favorīti ar Kanādu.

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:19, pirms 8 gadiem
elgarz rakstīja: Tikmēr Perrijs ar Brassardu apstiprinājuši dalību PČ, kā arī somiem Granlunds un Koivu.

Somi noteikti galvenie favorīti ar Kanādu.
Kanādai iespaidīgs sastāvs veidojas... vēl jau 1 vārtsargs, 2 aizsargi un 1 uzbrucējs jānosauc Canada - 2016 Tournament - Roster .

...tikmēr amerikāņi vienu AHLieti sastāvam pievienojuši... Eliteprospects.com - Vincent Hinostroza .

sloāviem no NHL nebūs Hara, Hossa, Gaboriks, Paniks, Tatars....

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:34, pirms 8 gadiem
Tas ir maajiens ka Pavlova vieta sastaavaa ir uz jautaajuma ziimes!!!
vairogss rakstīja: tomer Shirokovu pacela uz 3.mainu... vai tas ir majiens uz to, ka tomer Abols bus 4.mainas centrs?? nekas slikts jaunam dzekam nenaks par sliktu, bet kaut ka mala vins izskatijas labak... bet nu redzesim...

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 11:37, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Tas ir maajiens ka Pavlova vieta sastaavaa ir uz jautaajuma ziimes!!!
drīzāk jau Bičevska

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:49, pirms 8 gadiem
Vinsh jau sen ir izsviitrots(neoficiaali)
Bicevskis nebuus un Pavlovs aizbrauks kaa rezervists.
Sliktaakajaa gadiijumaa Latvijas uzbrukums Shveicee nospelee loti vaaji, tad tiks izsaukts Jevpalovs, attieciigi Pavlovshome sweet home.
Abrags rakstīja: drīzāk jau Bičevska

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:57, pirms 8 gadiem
Latvijas "mīļākais" pretinieks laiku laikos
tik visu neparādīt, lai kāds pārsteigums paliek 11.05. spēlei

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 11:58, pirms 8 gadiem
Keninsh un Indrashis nebuus, taatad visu neparaadiis
Dinamo'1988 rakstīja: Latvijas "mīļākais" pretinieks laiku laikos
tik visu neparādīt, lai kāds pārsteigums paliek 11.05. spēlei

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 11:59, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Vinsh jau sen ir izsviitrots(neoficiaali)
Bicevskis nebuus un Pavlovs aizbrauks kaa rezervists.
Sliktaakajaa gadiijumaa Latvijas uzbrukums Shveicee nospelee loti vaaji, tad tiks izsaukts Jevpalovs, attieciigi Pavlovshome sweet home.
netiks Jevpalovs gaidīts, NETICU. Un neticu, ka Pavlovs būs tikai rezervists.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 12:02, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Latvijas "mīļākais" pretinieks laiku laikos
tik visu neparādīt, lai kāds pārsteigums paliek 11.05. spēlei
es jau teiktu, ka pēdējos laikos "mīļākais" ir Vācija... 2013.g. PČ 0:3, 2014.g. PČ 2:3, 2015.g. PČ 1:2

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:04, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: es jau teiktu, ka pēdējos laikos "mīļākais" ir Vācija... 2013.g. PČ 0:3, 2014.g. PČ 2:3, 2015.g. PČ 1:2
Un 14 gadā tas bija īpaši sāpīgs, tajā čempī bija šances.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 12:06, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Šveices siers tiks sacaurumots!
vins jau ir ar caurumiem!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 12:07, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: es jau teiktu, ka pēdējos laikos "mīļākais" ir Vācija... 2013.g. PČ 0:3, 2014.g. PČ 2:3, 2015.g. PČ 1:2
Vācijas "realitī-čeks" sākās 2002. gadā - gan OS, gan PČ un no tā laika pēkšņi daudzi saprata, ka vāciešu hokejs nav nemaz tik čābistisks.

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:08, pirms 8 gadiem
Sporta avīzē raksts ,ka Daugavam bijis konflikts ar Irbi ,wtF?

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:12, pirms 8 gadiem
duciits112 rakstīja: Un 14 gadā tas bija īpaši sāpīgs, tajā čempī bija šances.
Kirovs gan visvairāk ārdījās pēc zaudējuma vāciešiem 2015.g. - esot atskrējis uz ģērbtuvi un bļaustījies...

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:21, pirms 8 gadiem
Bet vajdzeetu buut rezervistam.Kaa tev shkiet vinsh raada labu sniegumu!?
Abrags rakstīja: netiks Jevpalovs gaidīts, NETICU. Un neticu, ka Pavlovs būs tikai rezervists.

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:22, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Kirovs gan visvairāk ārdījās pēc zaudējuma vāciešiem 2015.g. - esot atskrējis uz ģērbtuvi un bļaustījies...
Bet pagajušogad vairāk par vietas saglabāšanu nevarējām gaidīt- Tas pats mums bija tik tuvu, lai neizpildītu, tomēr 14. gadā vairāk mums maksāja zāģis...

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:36, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Tas ir maajiens ka Pavlova vieta sastaavaa ir uz jautaajuma ziimes!!!
Pavlova neieklusana izlase var notikt tikai tad ja Vasiljevs ar Spruktu saedisies mildronatu un uzspeles ka 5-7 gadus atpakal... bet ja nu nopietni pagaidam lidos ara no sastava Bicevskis un A. Ozlonins...par Jeliseju tads pats stasts...bet kuri tiesi, tas jau Berjam uz vietas labak zinams... kuri bus tie 2 rezervisti uzbrukuma...

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:36, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Bet vajdzeetu buut rezervistam.Kaa tev shkiet vinsh raada labu sniegumu!?
un kurš tad būtu piemērotāks pamatsastāvam? Bičevskis? A.Ozoliņš?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 12:37, pirms 8 gadiem
vairogss rakstīja: Pavlova neieklusana izlase var notikt tikai tad ja Vasiljevs ar Spruktu saedisies mildronatu un uzspeles ka 5-7 gadus atpakal... bet ja nu nopietni pagaidam lidos ara no sastava Bicevskis un A. Ozlonins...par Jeliseju tads pats stasts...bet kuri tiesi, tas jau Berjam uz vietas labak zinams... kuri bus tie 2 rezervisti uzbrukuma...
Kulda jau ar 100% droši vēl nevar justies...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 12:45, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: Kulda jau ar 100% droši vēl nevar justies...
subjektivi protams, bet es Berjas vieta nemtu tiesi A.Osolinu, ka 14. uzbruceju... tomer centrs un nav tik slikts, ka daziem liekas...bet nu tas ir japrasa Berjam, vai vinam vajadzigs vienkarsi benka silditajs, vai tomer vel viens centrs rezerve?? Girgensons, Dzerins, Pavlovs, Shirokovs, Abols un A.Ozolins... butu solidi...bet ta uzskatu tikai es...daudziem 5 centri izlase izskatitos par traku

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:50, pirms 8 gadiem
sorry 6 centri nu loti man gribas, lai tomer Abols speletu pa malu... aizmirstu vinu pieskaitit
1 2 3 4 5 6 7 8 9 309 komentāri